Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
euro briefjes tellen en uit portemonnee halen

Toch geen extra verhoging minimumloon per 1 juli 2024

Leestijd: 2 minuten

Vorige week dinsdag op 16 april stemde de Eerste Kamer tegen de extra verhoging van het wettelijk minimumloon, ondanks steun van de Tweede Kamer. Dat betekent dat de extra verhoging met 1,2% per 1 juli 2024 toch niet doorgaat. BoerBurgerBeweging (BBB) was de doorslaggevende factor bij dit besluit. Wel gaat het minimumloon nog steeds omhoog via de reguliere indexatie.

Navigeer snel naar

Tweede Kamer voor, Eerste kamer tegen

De extra verhoging per 1 juli 2024 was een voorstel vanuit het vorige kabinet. Demissionair minister van Gennip diende begin dit jaar het wetsvoorstel in voor wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Op 19 maart stemde de meerderheid van de Tweede Kamer in met het voorstel per 1 juli. Toch is het voorstel niet door de Eerste Kamer gekomen en daarmee verworpen.

BBB over hun besluit

Met zestien zetels gaf BBB de doorslag in de Eerste Kamer waardoor het wetsvoorstel werd afgekeurd. In de Tweede Kamer stemden ook de VVD, CDA, JA21, SGP en FvD tegen.

“Na lang wikken en wegen hebben we besloten tegen deze verhoging te stemmen”, aldus BBB-senator Eugene Heijnen. “De verhoging van het minimumloon is de laatste jaren al fors geweest. En per 1 juli komt er nog eens drie procent bij. Bovendien betekent het een verhoging van de werkgeverslasten.”

Daarnaast zou de overheid ook duurder uit zijn geweest, omdat uitkeringen en AOW meestijgen. Dit was ook een reden voor de BBB om tegen te stemmen.

Wel verhoging door inflatie

Per 1 juli 2024 zal het minimumloon alsnog stijgen door de reguliere indexatie. Dat zal een stijging zijn met 3,09%, gebaseerd op de stijging van cao-lonen. Afgelopen januari was het wettelijk minimumloon ook al verhoogd met 3,75% als gevolg van reguliere indexactie. Daar bovenop kwam ook nog een loonstijging door de invoering van het wettelijk minimumuurloon. Dit was vooral voordelig voor minimumloonverdieners die meer dan 36 uur per week werken.

Altijd voorbereid op veranderingen

Heb je advies nodig over werkgeverschap of het uitbesteden ervan? We helpen je graag verder. Met de benodigde certificaten, up-to-date kennis, en moderne salarissystemen zijn wij jouw betrouwbare partner op het gebied van personeelszaken. We zijn direct, hebben korte lijntjes en denken altijd met je mee. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met ons via de planner onderaan dit blog.

Plan een afspraak in voor een gratis consult

Joël Knuijver
calendly

Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Kies gerust een datum en tijdstip, dan spreken we elkaar snel!

Plan direct je afspraak

Joël Knuijver
Accountmanager

Lees meer over dit onderwerp:

Back To Top