Wat kost payroll?

Bekijk en bereken jouw payroll tarief.

Wat kost payroll?

Bekijk en bereken jouw payroll tarief.

Als werkgever ben je vaak met veel tegelijkertijd bezig. Waaronder goede zorg voor jouw personeel. Ben je op zoek naar een helpende hand van een kundige HR-partner? Met payroll, kies je voor totale ontzorging. Met een kundig payrollbedrijf aan jouw zijde weet je zeker dat jouw personeel in goede handen is én ben je in staat je te focussen op flexibel ondernemen als werkgever. Maar wat kost payrolling voor een werkgever?

Wat zijn de voordelen van payroll uitbesteden?

Het hebben van personeel brengt een hoop met zich mee. Denk hierbij aan verlof, werkgeverslasten, pensioenen, verzekeringen, verzuim, ga zo maar door. Met het uitbesteden van payroll worden al deze zaken onder handen genomen door onze kundige HR-experts. De payroll kosten berekenen we samen. Dit doen we door een payroll factor af te spreken.  Bovendien zie je alles terug op slechts één transparante factuur. Simpel en snel.

Met de kundige experts van DIRECT Payrolling & Staffing ben je als werkgever niet afhankelijk voor verschillende systemen en partijen, maar ontfermt zich slechts één expert over jouw personeelsbestand. Wanneer je ons als payrollbedrijf inhuurt, zorgen wij dat je:

 • Geen werkgeversrisico’s hoeft op te lopen;
 • Geen extra afdrachten of reserves hoeft te hebben;
 • ​Geen grote investering hoeft te doen in speciale software voor personeel;
 • Geen juridische, verzuim technische of andere bijkomende kosten hoeft te maken;
 • Geen extra tijd kwijt bent aan salarisadministratie en dergelijk.

Hoe zijn payroll tarieven opgebouwd?

De payroll kosten variëren per HR-partner. Vrijwel ieder bedrijf gaat uit van het brutoloon van de werknemer die bij jou komt werken, plus een opslag. De hoogte van die opslag wordt weergegeven met een omrekenfactor. Dit getal vermenigvuldig je met het brutoloon. Hiermee kom je uit op een payroll tarief.

Wat is een payroll factor?

Dit is een factor waarmee wij jouw payroll tarief berekenen. Een concreet payroll tarief wordt altijd berekent door het bruto uurloon van een medewerker te vermenigvuldigen met de geboden payroll factor.

De hoogte van de payroll factor wordt berekend aan de hand van een aantal zaken:

 • De omvang van jouw vraagstuk;
 • De branche waarin je actief bent;
 • De omvang van het aantal medewerkers die je in dienst neemt;
 • Of het een bestaande of een nieuwe medewerker betreft;
 • Het eigen risico dat je zelf wilt lopen (bijvoorbeeld bij verzuim);
 • De contractsoort die we aan zullen houden;
 • Aanvullende zaken zoals pensioenen et cetera.

Plan een afspraak in voor een gratis consult

Joël Knuijver
calendly

Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Kies gerust een datum en tijdstip, dan spreken we elkaar snel!

Plan direct je afspraak

Joël Knuijver
Accountmanager

Payroll kosten werkgever

Personeelskosten zijn opgebouwd aan de hand van enkele losse kostenposten. Als werkgever ben je namelijk (wettelijk) verplicht om zaken te hebben geregeld zoals: arbeidsrisico’s, ziekteverzuim, verzekeringen, juridische kwesties en pensioenen. De HR-experts van DIRECT Payrolling & Staffing denken graag met je mee en brengen al deze zaken terug naar een alles-in-één payroll factor, op maat gemaakt voor jouw situatie.

Wij werken voor diverse (sterk groeiende) ondernemers en kunnen dankzij de gezamenlijke groei veel van de standaard processen automatiseren, zaken voordeliger inkopen en risico’s beter spreiden en opvangen. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je met onze diensten voordeligere tarieven voor payroll verkrijgt, dan dat je het zelf gaat doen.

Voordelen werkgevers

 • Je hebt direct inzicht in alle personeelskosten
 • Je hebt geen omkijken meer naar jouw personeelszaken
 • Je hebt altijd een HR-kennispartner die verder helpt
 • Je loopt per direct minder risico’s en kunt zorgeloos ondernemen

Direct jouw payroll tarief berekenen

Stap 1: gegevens invullen

Stap 2: tarief berekenen

Wat is het bruto uurloon van de medewerker?
In dit veld vul je het bruto uurloon van de medewerker in. Je kunt ook loonschalen vanuit de desbetreffende cao hanteren. Bij het vaststellen van het brutoloon hanteer je minimaal het minimum uurloon en de afspraken conform de cao. Kom je er niet helemaal uit, dan adviseren we je in een later stadium graag verder.

Gaat het om een bestaande of nieuwe medewerker?
In deze calculator kunnen we een flex tarief indicatie geven op basis van een nieuwe te verlonen medewerker. Wil je het flex tarief voor een bestaande medewerker berekenen? Dan raden we je aan om dit in een persoonlijk gesprek later bij ons aan te geven. Dit heeft alles te maken met het arbeidsverleden van de medewerker.×
Bij een bestaande medewerker kijken we graag gezamenlijk naar de mogelijkheden om onze flex dienstverlening toe te passen. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan, door contact op te nemen via 026 - 372 45 20.
Is het aantal uren in de week vast of variabel?
Werkt de medewerker geen vast aantal uren per week? Dan kan je kiezen voor variabele uren. Voor medewerkers met een vast aantal uren per week geef je eenmalig het aantal uren door.Wil je ziekteverzuim meeverzekeren?
Het flex tarief wordt uitgebreid met reserveringen voor ziekteverzuim wanneer ervoor wordt gekozen om ziekteverzuim mee te verzekeren. Dit betekent dat we je ontzorgen en dat je geen factuur zult ontvangen bij een zieke medewerker. Kies je ervoor om ziekteverzuim niet mee te verzekeren, dan zal het flex tarief lager zijn. De verzuimuren worden dan apart aan je doorberekend.Is er een CAO van toepassing op jouw bedrijf?
Afhankelijk van de sector waar de medewerker in werkzaam is, wordt gekeken op welke basis de medewerker in dienst zal worden genomen. In een persoonlijk gesprek zullen wij je hier ook nader over adviseren.
Welke CAO is van toepassing?

Wat is de functiebenaming van de medewerker?

OUTPUT