skip to Main Content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Personeelsdiensten voor werkgevers

Ondernemen makkelijk(er) maken

Personeelsdiensten voor werkgevers

Ondernemen makkelijk(er) maken

Een groeiende onderneming: wij helpen verder

Een groeiend bedrijf, dat betekent meer werk én meer personeel. Maar ook meer zorgen. Terwijl jij die vrije ondernemersgeest niet wilt kwijtraken. Bij DIRECT Payrolling & Staffing maken we ondernemen makkelijk. En daarom nemen we alle personeelszaken graag over. De werkgeverslasten, de risico’s, de payrolling, de werving en selectie… Wij zijn dé partner in personeel, en zorgen voor goed werkgeverschap – helemaal in lijn met de cao van jouw branche. Het enige wat jij hoeft te doen, is je personeel aan het werk houden.

Vragen over payrolling?
Joel Knuijver

Bel ons op +31 (0)26 – 372 45 20 of laat je nummer achter en wij bellen je terug!

Te maken hebben met werkgeverslasten

Het hebben van personeel brengt een wirwar aan kosten met zich mee. Sociale premies, verlof, vakantiegeld, pensioenopbouw, loondoorbetaling bij ziekte… En de precieze werkgeverslasten verschillen ook nog eens per cao. Handig is dat met DIRECT juist heel goed inzicht gegeven wordt in personeelskosten; aan het eind van de maand ontvang je namelijk één factuur.

Jouw precieze werkgeverslasten berekenen, daarvoor heb je de zogenaamde ‘omrekenfactor’ nodig, een cijfer dat we baseren op het aantal gewerkte uren en het brutoloon van het personeel. De omrekenfactor is daarom per werkgever anders. Weten welke omrekenfactor in jouw situatie geldt? Neem contact op met onze expert Joël!

De oplossingen die DIRECT Biedt

Uitzenden
Payroll
HR-advies
Werving & Selectie
Beeld-DPR-ondernemer

Loop geen enkele werkgeversrisico's

Met DIRECT in zee? Dan loop je geen enkel werkgeversrisico meer. Wij nemen alle verantwoordelijkheden en risico’s van je over. Ook wanneer er ziekte is, of langdurig verzuim. We hebben specialisten in huis en werken samen met partners (zoals een arboarts), die begeleiding bieden. En ook bij ontslag doen we meer dan alleen de administratie: we adviseren jou als werkgever optimaal, zodat een dienstverband voor alle partijen op een fijne manier beëindigt. Op deze manier is DIRECT jouw persoonlijke kennis- en sparringspartner!

Ontdek direct: wat het kost

Bij DIRECT Payrolling & Staffing werken we met een omrekenfactor. Dit is een factor die je kunt vermenigvuldigen met het brutoloon van je werknemer.

Het brutoloon wordt bepaald aan de hand van de voor jouw branche geldende CAO. Kom je er niet uit of heb je hulp nodig? Wij helpen je graag met onze kennis van diverse CAO’s.

De omrekenfactor is situatieafhankelijk. Deze wordt gebaseerd op het totaalaantal gewerkte uren en het brutoloon van het personeel. Door het uurloon van je medewerker(s) in te vullen, krijg je snel een indicatie van de kosten van payrolling. Wil je precies weten welke omrekenfactor in jouw situatie geldt? Neem dan contact op met Joël of vraag een offerte aan.

De omrekenfactor is bij DIRECT Payrolling & Staffing altijd all-in, dus zonder kleine lettertjes. Zo is de factor bijvoorbeeld altijd inclusief:

 • Bijdrage aan de sociale lasten en premies
 • Vakantiedagen
 • Vakantiegeld
 • Gratis gebruik van ons online systeem
 • Deskundige helpdesk
 • Personeels- en salarisadministratie
 • Pensioensopbouw
 • Loondoorbetaling tijdens ziekte van de werknemer
 • Gratis corporate branding op alle documenten (zoals arbeidsovereenkomsten)
 • Gratis HR-advies
 • Ondersteuning bij werving & selectie
* =

Een HR-beleid opzetten

Als partner in personeel, denken we bij DIRECT mee over het HR-beleid. Een vraag die we samen beantwoorden: wat is een goed HR-beleid voor het bedrijf? Daarbij nemen we zaken kritisch onder de loep: de in- en uitstroom, de ontwikkeling, de arbeidsvoorwaarden en het verzuim van personeel. Samen gaan we een toekomstbestendig HR-beleid opzetten, waarbij we putten uit onze jarenlange ervaring met alle branches.

Een concreet voorbeeld van onze adviserende rol in het HR-beleid? Stel, je hebt een hoog percentage ziekteverzuim. Dan zoeken we, samen met de werkgever, uit wat hier de reden van is. Een te hoge werkdruk? Motivatieproblemen? Onduidelijke verwachtingen? Vervolgens adviseren we wat het beste re-integratietraject is, zodat het bedrijf niet langer de dupe is. Want elke dag van ziekte, kost immers geld!

Hoe ziet de constructie eruit?

De complete loonadministratie uit handen geven. Weten dat het goed geregeld is. Dat geeft een goed gevoel! En dit is precies wat we bij DIRECT doen. Wij nemen al jouw personeel op onze payroll en reduceren de hele personeelsadministratie tot één factuur. Die facturen heb je overzichtelijk op één plek; werkgevers krijgen namelijk toegang tot de Mijn DIRECT omgeving, een online platform en app. Je vindt er, naast de facturen, belangrijke gegevens van werknemers en je kan er de uren van werknemers bijhouden.

Zo’n payroll constructie is voor werkgevers ideaal. Want met onze payrollovereenkomst komen jouw werknemers bij ons in dienst, terwijl ze bij jou werken. Ze gaan met ons een arbeidsovereenkomst aan, en dus nemen wij de volledige administratieve, financiële en juridische verplichtingen van je over. Maar ook zijn wij er voor de alledaagse situaties: bijvoorbeeld wanneer een werknemer ziek is. Dan mag die gewoon naar ons bellen, waarna wij jou op de hoogte stellen. En natuurlijk betalen wij jouw werknemers stipt uit, je hoeft alleen maar op tijd de gewerkte uren aan ons door te geven.

Werving & selectie voor werkgevers

Ben je op zoek naar personeel, dan kan je er een vacature uit doen: iets wat simpel klinkt, maar veel moeite en tijd kost. Je moet de vacature schrijven en verspreiden, kandidaten selecteren en uitnodigen… Bij DIRECT weten we alles over vacatures en de werving en selectie van personeel. Met onze eigen vacaturebank via DIRECT Staffing achter de hand, heb jij voortaan personeel waarmee je bedrijf op rolletjes loopt. En natuurlijk laten we je hierna niet in de steek. Heeft een personeelslid een intentieverklaring van de werkgever nodig? Wij regelen het.

Waarom DIRECT? Omdat wij al meer dan tien jaar partner zijn in personeel; we hebben ervaring in zo’n beetje alle branches. We verlonen meer dan tweeduizend werknemers, ondersteunen duizend werkgevers en verzorgen de backoffice en payroll voor vijftig intermediairs! Neem contact met ons op!

Alles duidelijk?
Offerte aanvragen

Een samenwerking met DIRECT Payrolling & Staffing biedt werkgevers én intermediairs alleen maar voordelen. Wanneer je besluit met ons in zee te gaan, nemen wij het totale juridische werkgeverschap van de betrokken werknemers van je over en tekenen we voor alle bijkomende administratieve zaken. DIRECT Payrolling & Staffing reduceert je personeelsadministratie tot één factuur.

Ontvang geheel vrijblijvend binnen 24 uur per e-mail een offerte op maat.

Binnen 24 uur

Geen verplichtingen

Altijd bereikbaar

Download

Download onze gids ‘Tijd om te ondernemen’

Tijd gids

Vragen?

Heb je vragen over personeelszaken? Joël helpt!

Joel Knuijver

"We zijn pro-actief, niet afwachtend. We zijn snel en we werken met passie. We zijn betrokken en persoonlijk. We zijn eerlijk en u kunt ons contacten waar en wanneer u ons nodig heeft. Wij zijn DIRECT."

Veelgestelde vragen

Nee, dat hoeft niet. Je betaalt enkel en alleen voor de gewerkte uren (fase 1 en fase 2-contracten).

Nee, je betaalt alleen voor de gewerkte uren (fase 1 en fase 2-contracten).

Het bruto uurloon dien je te baseren op de voor jouw branche geldende CAO. Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op en we zoeken het graag tot in de puntjes voor je uit.

Wij streven er altijd naar om nieuwe medewerkers binnen 24 uur na hun aanmelding een arbeidsovereenkomst toe te sturen. Zodra zij deze ondertekend hebben, kunnen ze direct aan het werk.

Dat is geheel afhankelijk van de door jou gekozen periode. Je kunt kiezen of wij jouw medewerkers wekelijks, vierwekelijks of maandelijks verlonen.

Dit doe je gewoonlijk op woensdagmiddag voor 12.00 uur. Heb je gekozen voor de maandelijkse verloning? Dan dien je de uren drie werkdagen voorafgaand aan de dag van verloning aan ons door te geven.

Ja, DIRECT Payrolling & Staffing maakt gebruik van een G-rekening.

Ja, je kunt ervoor kiezen een factuur zonder btw te ontvangen. Deze mogelijkheid is echter wel brancheafhankelijk. Op de website van de belastingdienst kun je achterhalen welke regels voor jouw branche van toepassing zijn met betrekking tot het verleggen van de btw.

Back To Top