Als ondernemer wil je graag tijdig pieken en dalen in jouw werkzaamheden kunnen opvangen. Flexibele dienstverbanden zijn hiervoor een oplossing. Op zoek naar nieuwe werknemers? Wij contracteren ze voor jou! Hiermee ben je extra flexibel én nemen wij de werkgeversrisico’s van jou over. Dat noemen wij zorgeloos ondernemen.

Navigeer snel naar

Wat betekent flexibel ondernemen?

Kies je voor flexibel ondernemen, dan kies je voor een ‘flexibele schil’ aan medewerkers. Op die manier kan jij tijdig pieken en dalen in werkzaamheden opvangen. Zelfs wanneer je handen tekort hebt door ziekteverzuim. Jij blijft in de lead over jouw personeel, dan nemen wij als partner alle werkgeversrisico’s van je over.

 • Geen zorgen over ziekteverzuim
 • Geen zorgen over arbeidsrechtelijke risico’s
 • Geen enkel financieel risico voor jou als ondernemer

Plan een afspraak in voor een gratis consult

Joël Knuiver consultant Payrolling & Staffing
calendly

Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Kies gerust een datum en tijdstip, dan spreken we elkaar snel!

Plan direct je afspraak

Joël Knuijver
Accountmanager

Het volledige verzuimrisico ligt bij ons

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor je personeel. Nu, meer dan ooit, is de kans op ziekteverzuim sterker aanwezig. Bij DIRECT Payrolling & Staffing worden wij juridisch werkgever van jouw ‘flexibele schil’ aan werknemers.

Wij nemen alle werkgeversrisico’s over en dragen verantwoordelijkheid voor de doorbetaling en de begeleiding van jouw zieke werknemer.

Gecertificeerde HR partner

Met de nodige certificeringen weet je dat je zaken doet met de juiste partner.

Maatwerk oplossingen

We kijken samen naar jouw persoonlijke situatie. Altijd een passende oplossing.

Binnen 24 uur op contract

Geen lange lijnen, maar snel schakelen. Jouw medewerker binnen 24 uur op contract.

Meer dan 10 jaar ervaring

Met ruim tien jaar ervaring hebben we inmiddels nagenoeg elke ondernemersvraag hebben beantwoord.

Als je personeel inleent bij een externe partij betaal je vaak een vaste kostprijs per gewerkt uur.

Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de werknemer en de afgesproken factor. Deze factor dekt alle elementen van je personeelskosten.

Blog-beeld-DPR-5-tips-WAB

Wat kost het flexibel inzetten van personeel?

Onze prijzen zijn altijd inclusief de volgende elementen, namelijk:

 • Werving en selectie
 • Vakantiegeld
 • Vakantiedagen
 • Pensioenpremie
 • Afdracht sociale lasten (onder andere WW, WAO, ZW en WIA)
 • Kosten voor arbeidsrechtelijke risico’s
 • Kosten voor de arbodienst en algehele verzuimbegeleiding

Meestgestelde vragen over flexibel ondernemen voor werkgevers

Flexibel ondernemen betekent dat je als ondernemer een ‘flexibele schil’ aan medewerkers hebt. Dit geeft je ruimte om sneller in te spelen op de ontwikkelingen in de markt en houd je ruimte over om je te focussen op jouw core-business.

Een samenwerking met DIRECT Payrolling & Staffing betekent dat een deel van jouw werknemers bij ons in dienst komen. Hierdoor kunnen deze medewerkers ook echt flexibel worden ingezet. Je bepaalt als ondernemer namelijk zelf, wie, wanneer én waar werkt. Geniet van de lusten maar niet de lasten. Hierdoor ben je veel minder kwijt aan de HR-werkzaamheden. Wij verzorgen de salarisadministratie, de arbeidsrechtelijke kwesties en zelfs het (ziekte)verzuim. Dit en meer nemen onze kundige HR experts van je uit handen.

Kies je voor flexibel ondernemen, dan kies je voor het totaal verleggen van jouw werkgeversrisico’s bij DIRECT Payrolling & Staffing. Omdat onze organisatie werkt met gerichte CAO’s kunnen wij de zogeheten fasesystemen hanteren. Dit geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om over een langere periode een flexibel contract aan te houden. En om te rekenen met daadwerkelijk gewerkte uren per medewerker. Op die manier loop je minder risico’s en profiteer je direct van meer voordelen. Benieuwd naar de contractsoorten óf de arbeidsvoorwaarden? Bel een van onze HR experts gerust.

Als ondernemer weet je als geen ander dat personeel goed verzekerd moet worden. Dit om, één van de grootste werkgeversrisico’s in te perken, namelijk ziekteverzuim. Wanneer DIRECT Payrolling & Staffing juridisch werkgever wordt heb je ook hier geen omkijken naar. Een zieke werknemer die fulltime werkt kost al gauw ruim € 400,- per dag. Bij DIRECT zorgen we ervoor dat een zieke medewerker altijd wordt doorbetaald, goede zorg ontvangt via gespecialiseerde arbodienstverlener en komt het volledige verzuimrisico bij ons te liggen.

Een personeelshandboek, functieprofielen, een beoordelings- en beloningsbeleid, employer branding en wat te doen bij disfunctioneren. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die horen bij een goed HR-beleid. Een HR-beleid zorgt voor duidelijkheid bij je medewerkers en rust op de werkvloer.

Een medewerker die niet goed functioneert kan voor een vervelende situatie zorgen. Zowel voor jou als de medewerker. Met de Wet Werk en Zekerheid is het belangrijk om een nauwkeurig dossier bij te houden over de medewerker. Wanneer je als werkgever gedwongen afscheid neemt van een werknemer, zijn er twee routes mogelijk:

 • Verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter;
 • Verzoek tot ontslagvergunning bij het UWV.

De reden van ontslag bepaalt welke ontslagroute wordt gekozen. Bij een ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, kun je bij het UWV terecht. In alle andere situaties wordt de route via de kantonrechter gevolgd.

Het uitvoeren van een correcte salarisadministratie proces is een specialisme op zich. Foutloos werken is hierin een must, want anders kan het leiden tot boetes en/of naheffingen. Door continuïteit aan te brengen in deze werkzaamheden verklein je de risico’s op fouten en kan je erop rekenen dat medewerkers altijd, iedere maand, op een vaste dag een salaris ontvangen. Daarnaast dien je binnen je salarisadministratie ook rekening te houden met de veranderende wet- en regelgeving. Het kundige team van DIRECT Payrolling & Staffing helpt iedere ondernemer hier graag mee verder.

Op zoek naar een partner op gebied van personeelszaken?

Ontvang geheel vrijblijvend binnen 24 uur de tarieven in je mailbox. Geen kleine lettertjes en geen verrassingen.

 • Het totale juridische werkgeverschap uitbesteed
 • Start vandaag nog met risicoloos ondernemerschap
 • Een vast professioneel team met korte lijnen
 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord