skip to Main Content

Flexibel ondernemen voor werkgevers

Een juiste balans tussen vast en flex: flexibel ondernemen

Alles over flexibel ondernemen voor werkgevers

Een juiste balans in jouw personeelsbestand vinden is een uitdaging. Je wilt tijdig pieken en dalen kunnen opvangen in je werkzaamheden. Het zou om die reden een goed idee zijn om een deel van het personeel op flexibele dienstverbanden in te zetten. Dit kan dus door een zogeheten ‘flexibele schil’ van tijdelijke medewerkers in te zetten. Denk hierbij aan oproepkrachten, personeel met een tijdelijke arbeidsovereenkomst, uitzendkrachten of ZZP’ers. Bij DIRECT Payrolling & Staffing kennen we deze uitdagingen als geen ander en helpen we iedere werkgever dan ook maar al te graag met het flexibel ondernemen.

Wat betekent flexibel ondernemen?

Succesvol ondernemen valt en staat met het hebben van lef en het structureel strategisch nadenken over vervolgstappen. Door flexibel te zijn bereik je als werkgever innovatie en groei. Dit houdt enerzijds in dat je snel nieuwe marktkansen wilt pakken óf de onderneming snel wilt klaarstomen voor bedreigingen die op de loer liggen. Door flexibel mee te bewegen in financiën en personeel is het mogelijk om altijd één stap voor de zijn op de rest van de markt.

Als je flexibel onderneemt kan je ervoor kiezen flexibel personeel in te zetten. Dan ben je bij DIRECT Payrolling & Staffing op het juiste adres. Wij worden namelijk de juridisch werkgever van jouw personeel. Dat betekent dat wij alle mogelijke werkgeversrisico’s dragen en het personeel uitbetalen. Daarnaast leveren we ook in onze uitzenddienstverlening, dit houdt in dat we jouw ideale kandidaten werven én aandragen en vervolgens op uitzendbasis aan jou ter beschikking stellen. Dit alles, en meer, voor een alles-in-één tarief. Zo makkelijk is het. De kracht van flexibel ondernemerschap.

Beeld-DPR-werving-selectie

Waarom zou ik als werkgever gebruik maken van flexwerkers?

Het voordeel van het inzetten van flexwerkers is groot. Zo is het mogelijk om voor incidentele of tijdelijke klussen een flexibele schil aan medewerkers in te schakelen. Zo ben je er altijd zeker van dat specifieke kennis op het juiste moment in huis is. Alle voordelen op een rij:

 • Maximale flexibiliteit als werkgever
 • De juiste kennis in kunde op het juiste moment
 • Geen verplichtingen en geen werkgeversrisico’s
Beeld-DPR flexibel ondernemen

Wat kost het flexibel inzetten van personeel?

Als je personeel inleent bij een externe partij betaal je vaak een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de werknemer en de afgesproken factor. Deze factor dekt alle elementen van je personeelskosten. DIRECT Payrolling & Staffing stuurt je graag een persoonlijk voorstel toe, dan weet je direct waar je aan toe bent als je start met de flexibel ondernemen. Onze prijzen zijn altijd inclusief het volgende:

 • Werving en selectie
 • Vakantiegeld
 • Vakantiedagen
 • Pensioenpremie
 • Afdracht sociale lasten (onder andere WW, WAO, ZW en WIA)
 • Aanvullende verzekeringen, zoals voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid
 • Kosten arbodienst/verzuimbegeleiding

Ontdek wat flexibel ondernemen voor werkgevers kost

Als je een samenwerking aangaat met DIRECT Payrolling & Staffing weet je altijd zeker dat je wordt geholpen door én advies krijgt van de meest ervaren HR-experts. Wij vinden het belangrijk dat jij en de werknemers zo goed mogelijk geholpen worden en antwoord krijgen op alle mogelijke vragen. Ontdek binnen een handomdraai wat flexibel ondernemen voor jou betekent en ga binnen de kortste keren van start met het flexibel ondernemerschap.

Meestgestelde vragen over flexibel ondernemen voor werkgevers

Een medewerker die niet goed functioneert kan voor een vervelende situatie zorgen. Zowel voor jou als de medewerker. Met de Wet Werk en Zekerheid is het belangrijk om een nauwkeurig dossier bij te houden over de medewerker. Wanneer je als werkgever gedwongen afscheid neemt van een werknemer, zijn er twee routes mogelijk:

 • Verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter;
 • Verzoek tot ontslagvergunning bij het UWV.

De reden van ontslag bepaalt welke ontslagroute wordt gekozen. Bij een ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, kun je bij het UWV terecht. In alle andere situaties wordt de route via de kantonrechter gevolgd.

Een personeelshandboek, functieprofielen, een beoordelings- en beloningsbeleid, employer branding en wat te doen bij disfunctioneren. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die horen bij een goed HR-beleid. Een HR-beleid zorgt voor duidelijkheid bij je medewerkers en rust op de werkvloer.

Nog vragen?
Contact

Samen hebben we één doel: dat jij openstaande vacatures kan invullen met de best passende kandidaten. Hier ondersteunen we graag bij – zoals een recruitment bureau of werving- en selectiebureau doet. Onze experts adviseren zowel intermediairs als werkgevers, en zowel kleine als grote bedrijven. Met onze tien jaar ervaring en ons grote netwerk, is DIRECT Payrolling & Staffing naast jouw partner in personeelszaken ook sparringpartner!

Joel Knuijver

Joël Knuijver

“Ik help je graag verder!”

Overige contactgegevens

DIRECT Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 09178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem

Back To Top