Het inzetten van Flex personeel

Geen verzuim- of andere werkgeversrisico's

Flex personeel

Geen verzuim- of andere werkgeversrisico's

Als ondernemer wil je graag tijdig pieken en dalen in jouw werkzaamheden kunnen opvangen. Flexibele dienstverbanden zijn hiervoor een oplossing. Op zoek naar nieuwe werknemers? Wij contracteren ze voor jou! Hiermee ben je extra flexibel én nemen wij de werkgeversrisico’s van jou over. Dat noemen wij zorgeloos ondernemen.

Wat betekent flexibel ondernemen?

Kies je voor flexibel ondernemen, dan kies je voor een ‘flexibele schil’ aan medewerkers. Op die manier kan jij tijdig pieken en dalen in werkzaamheden opvangen. Zelfs wanneer je handen tekort hebt door ziekteverzuim. Jij blijft in de lead over jouw personeel, dan nemen wij als partner alle werkgeversrisico’s van je over:

 • Geen zorgen over ziekteverzuim
 • Geen zorgen over arbeidsrechtelijke risico’s
 • Geen enkel financieel risico voor jou als ondernemer
Header Landingspaginas - DIRECT Payrolling en Staffing_Najaarscampagne_Werkgevers1
Joël Knuijver

Joël Knuijver, Senior Consultant

Vrijblijvend videoconsult?

“Benieuwd wat Flex personeel voor jou kan betekenen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Laat je e-mail adres achter, en ik plan een afspraak met je in.”

Het volledige verzuimrisico ligt bij ons

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor je personeel. Nu, meer dan ooit, is de kans op ziekteverzuim sterker aanwezig. Bij DIRECT Payrolling & Staffing worden wij juridisch werkgever van jouw ‘flexibele schil’ aan werknemers. Wij nemen alle werkgeversrisico’s over en dragen verantwoordelijkheid voor de doorbetaling en de begeleiding van jouw zieke werknemer.

 • Geen werkgeversrisico
 • Geen ziekterisico
 • Geen kosten ziekteverzuimverzekering
 • Geen kosten voor de arbodienst
 • Geen verantwoordelijkheden bij arbeidsongeschiktheid (WIA en WGA)

Download: de (weg)wijzer voor ondernemers

De coronacrisis is één van de grootste eye-openers van de hedendaagse geschiedenis. Maar hoe zorg je dat je alles op de rit houdt als ondernemer? De (weg)wijzer voor ondernemers biedt praktische tips én tricks voor jou aangaande jouw personeel, klantbase, administratie en bedrijfsvoering.

Download: de (weg)wijzer voor ondernemers

Hoe verminder je als ondernemer werkgeversrisico’s? De (weg)wijzer voor ondernemers geeft 5 tips om risico’s aangaande jouw personeel, klantbase, administratie en bedrijfsvoering te verminderen.

Wat kost het flexibel inzetten van personeel?

Als je personeel inleent bij een externe partij betaal je vaak een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de werknemer en de afgesproken factor. Deze factor dekt alle elementen van je personeelskosten.

Onze prijzen zijn altijd inclusief de volgende elementen, namelijk:

 • Werving en selectie
 • Vakantiegeld
 • Vakantiedagen
 • Pensioenpremie
 • Afdracht sociale lasten (onder andere WW, WAO, ZW en WIA)
 • Aanvullende verzekeringen, zoals voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid
 • Kosten voor arbeidsrechtelijke risico’s
 • Kosten voor de arbodienst en algehele verzuimbegeleiding

Wat kost het flexibel inzetten van personeel?

Als je personeel inleent bij een externe partij betaal je vaak een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de werknemer en de afgesproken factor. Deze factor dekt alle elementen van je personeelskosten.

Onze prijzen zijn altijd inclusief de volgende elementen, namelijk:

 • Werving en selectie
 • Vakantiegeld- en dagen
 • Pensioenpremie
 • Afdracht sociale lasten (WW, WAO, ZW en WIA)
 • Aanvullende verzekeringen

Bereken direct jouw tarief

Stap 1: gegevens invullen

Stap 2: tarief berekenen

Wat is het bruto uurloon van de medewerker?
In dit veld vul je het bruto uurloon van de medewerker in. Je kunt ook loonschalen vanuit de desbetreffende cao hanteren. Bij het vaststellen van het brutoloon hanteer je minimaal het minimum uurloon en de afspraken conform de cao. Kom je er niet helemaal uit, dan adviseren we je in een later stadium graag verder.

Gaat het om een bestaande of nieuwe medewerker?
In deze calculator kunnen we een flex tarief indicatie geven op basis van een nieuwe te verlonen medewerker. Wil je het flex tarief voor een bestaande medewerker berekenen? Dan raden we je aan om dit in een persoonlijk gesprek later bij ons aan te geven. Dit heeft alles te maken met het arbeidsverleden van de medewerker.



×
Bij een bestaande medewerker kijken we graag gezamenlijk naar de mogelijkheden om onze flex dienstverlening toe te passen. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan, door contact op te nemen via 026 - 372 45 20.
Is het aantal uren in de week vast of variabel?
Werkt de medewerker geen vast aantal uren per week? Dan kan je kiezen voor variabele uren. Voor medewerkers met een vast aantal uren per week geef je eenmalig het aantal uren door.



Wil je ziekteverzuim meeverzekeren?
Het flex tarief wordt uitgebreid met reserveringen voor ziekteverzuim wanneer ervoor wordt gekozen om ziekteverzuim mee te verzekeren. Dit betekent dat we je ontzorgen en dat je geen factuur zult ontvangen bij een zieke medewerker. Kies je ervoor om ziekteverzuim niet mee te verzekeren, dan zal het flex tarief lager zijn. De verzuimuren worden dan apart aan je doorberekend.



Is er een CAO van toepassing op jouw bedrijf?
Afhankelijk van de sector waar de medewerker in werkzaam is, wordt gekeken op welke basis de medewerker in dienst zal worden genomen. In een persoonlijk gesprek zullen wij je hier ook nader over adviseren.




Welke CAO is van toepassing?

Wat is de functiebenaming van de medewerker?

OUTPUT





Meestgestelde vragen over flexibel ondernemen voor werkgevers

Flexibel ondernemen betekent dat je als ondernemer een ‘flexibele schil’ aan medewerkers hebt. Dit geeft je ruimte om sneller in te spelen op de ontwikkelingen in de markt en houd je ruimte over om je te focussen op jouw core-business.

Een samenwerking met DIRECT Payrolling & Staffing betekent dat een deel van jouw werknemers bij ons in dienst komen. Hierdoor kunnen deze medewerkers ook echt flexibel worden ingezet. Je bepaalt als ondernemer namelijk zelf, wie, wanneer én waar werkt. Geniet van de lusten maar niet de lasten. Hierdoor ben je veel minder kwijt aan de HR-werkzaamheden. Wij verzorgen de salarisadministratie, de arbeidsrechtelijke kwesties en zelfs het (ziekte)verzuim. Dit en meer nemen onze kundige HR experts van je uit handen.

Kies je voor flexibel ondernemen, dan kies je voor het totaal verleggen van jouw werkgeversrisico’s bij DIRECT Payrolling & Staffing. Omdat onze organisatie werkt met gerichte CAO’s kunnen wij de zogeheten fasesystemen hanteren. Dit geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om over een langere periode een flexibel contract aan te houden. En om te rekenen met daadwerkelijk gewerkte uren per medewerker. Op die manier loop je minder risico’s en profiteer je direct van meer voordelen. Benieuwd naar de contractsoorten óf de arbeidsvoorwaarden? Bel een van onze HR experts gerust.

Als ondernemer weet je als geen ander dat personeel goed verzekerd moet worden. Dit om, één van de grootste werkgeversrisico’s in te perken, namelijk ziekteverzuim. Wanneer DIRECT Payrolling & Staffing juridisch werkgever wordt heb je ook hier geen omkijken naar. Een zieke werknemer die fulltime werkt kost al gauw ruim € 400,- per dag. Bij DIRECT zorgen we ervoor dat een zieke medewerker altijd wordt doorbetaald, goede zorg ontvangt via gespecialiseerde arbodienstverlener en komt het volledige verzuimrisico bij ons te liggen.

Een personeelshandboek, functieprofielen, een beoordelings- en beloningsbeleid, employer branding en wat te doen bij disfunctioneren. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die horen bij een goed HR-beleid. Een HR-beleid zorgt voor duidelijkheid bij je medewerkers en rust op de werkvloer.

Een medewerker die niet goed functioneert kan voor een vervelende situatie zorgen. Zowel voor jou als de medewerker. Met de Wet Werk en Zekerheid is het belangrijk om een nauwkeurig dossier bij te houden over de medewerker. Wanneer je als werkgever gedwongen afscheid neemt van een werknemer, zijn er twee routes mogelijk:

 • Verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter;
 • Verzoek tot ontslagvergunning bij het UWV.

De reden van ontslag bepaalt welke ontslagroute wordt gekozen. Bij een ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, kun je bij het UWV terecht. In alle andere situaties wordt de route via de kantonrechter gevolgd.

Het uitvoeren van een correcte salarisadministratie proces is een specialisme op zich. Foutloos werken is hierin een must, want anders kan het leiden tot boetes en/of naheffingen. Door continuïteit aan te brengen in deze werkzaamheden verklein je de risico’s op fouten en kan je erop rekenen dat medewerkers altijd, iedere maand, op een vaste dag een salaris ontvangen. Daarnaast dien je binnen je salarisadministratie ook rekening te houden met de veranderende wet- en regelgeving. Het kundige team van DIRECT Payrolling & Staffing helpt iedere ondernemer hier graag mee verder.

Direct een vrijblijvend voorstel aanvragen

Als je een samenwerking aangaat met DIRECT Payrolling & Staffing weet je altijd zeker dat je wordt geholpen door én advies krijgt van de meest ervaren HR-experts. Wij vinden het belangrijk dat jij en de werknemers zo goed mogelijk geholpen worden en antwoord krijgen op alle mogelijke vragen. Ontdek binnen een handomdraai wat flexibel ondernemen voor jou betekent en ga binnen de kortste keren van start met het flexibel ondernemerschap.

Joel Knuijver

Joël Knuijver

“Ik help je graag verder!”

Voorstel op maat aanvragen?