skip to Main Content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Flexibel ondernemen

Geen verplichtingen of werkgeversrisico's

Flexibel ondernemen voor werkgevers

In onzekere tijden wil je graag tijdig pieken en dalen kunnen opvangen in je werkzaamheden. Het zou om die reden een goed idee zijn om een deel van jouw werknemers op flexibele dienstverbanden in te zetten. Dit kan dus door een zogeheten ‘flexibele schil’ van tijdelijke medewerkers in te zetten. Denk hierbij aan oproepkrachten, personeel met een tijdelijke arbeidsovereenkomst, uitzendkrachten of ZZP’ers.

Wat betekent flexibel ondernemen?

Als je flexibel onderneemt kan je ervoor kiezen flexibel personeel in te zetten. Wij worden de juridisch werkgever van jouw personeel. Dat betekent dat wij alle mogelijke werkgeversrisico’s van je overnemen:

 • Geen zorgen over ziekteverzuim
 • Geen zorgen over arbeidsrechtelijke risico’s
 • Geen enkel financieel risico
Beeld-DPR-bouw-uitzenden
Joël Knuijver

“Ik help je graag verder!”

Joël Knuijver, Senior Consultant

Vrijblijvend advies op maat?

Overweeg je flexibel te gaan ondernemen? In een persoonlijk gesprek kijk ik graag samen naar jouw huidige situatie. Graag geef ik je vrijblijvend advies!

Wat kost het flexibel inzetten van personeel?

Als je personeel inleent bij een externe partij betaal je vaak een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de werknemer en de afgesproken factor. Deze factor dekt alle elementen van je personeelskosten. Onze prijzen zijn altijd inclusief het volgende:

 • Werving en selectie
 • Vakantiegeld
 • Vakantiedagen
 • Pensioenpremie
 • Afdracht sociale lasten (onder andere WW, WAO, ZW en WIA)
 • Aanvullende verzekeringen, zoals voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid
 • Kosten voor arbeidsrechtelijke risico’s
 • Kosten voor de arbodienst en algehele verzuimbegeleiding

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw situatie? Wij maken graag een eerste inschatting voor je.

Download: de (weg)wijzer voor ondernemers

De coronacrisis is één van de grootste eye-openers van de hedendaagse geschiedenis. Maar hoe zorg je dat je alles op de rit houdt als ondernemer? De (weg)wijzer voor ondernemers biedt praktische tips én tricks voor jou aangaande jouw personeel, klantbase, administratie en bedrijfsvoering.

Meestgestelde vragen over flexibel ondernemen voor werkgevers

Flexibel ondernemen betekent dat je als ondernemer een ‘flexibele schil’ aan medwerkers hebt. Dit geeft je ruimte om sneller in te spelen op de ontwikkelingen in de markt en houd je ruimte over om je te focussen op jouw core-business.

Een samenwerking met DIRECT Payrolling & Staffing betekent dat een deel van jouw werknemers bij ons in dienst komen. Hierdoor kunnen deze medewerkers ook echt flexibel worden ingezet. Je bepaalt als ondernemer namelijk zelf, wie, wanneer én waar werkt. Geniet van de lusten maar niet de lasten. Hierdoor ben je veel minder kwijt aan de HR-werkzaamheden. Wij verzorgen de salarisadministratie, de arbeidsrechtelijke kwesties en zelfs het (ziekte)verzuim. Dit en meer nemen onze kundige HR experts van je uit handen.

Kies je voor flexibel ondernemen, dan kies je voor het totaal verleggen van jouw werkgeversrisico’s bij DIRECT Payrolling & Staffing. Omdat onze organisatie werkt met gerichte CAO’s kunnen wij de zogeheten fasesystemen hanteren. Dit geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om over een langere periode een flexibel contract aan te houden. En om te rekenen met daadwerkelijk gewerkte uren per medewerker. Op die manier loop je minder risico’s en profiteer je direct van meer voordelen. Benieuwd naar de contractsoorten óf de arbeidsvoorwaarden? Bel een van onze HR experts gerust.

Als ondernemer weet je als geen ander dat personeel goed verzekerd moet worden. Dit om, één van de grootste werkgeversrisico’s in te perken, namelijk ziekteverzuim. Wanneer DIRECT Payrolling & Staffing juridisch werkgever wordt heb je ook hier geen omkijken naar. Een zieke werknemer die fulltime werkt kost al gauw ruim € 400,- per dag. Bij DIRECT zorgen we ervoor dat een zieke medewerker altijd wordt doorbetaald, goede zorg ontvangt via gespecialiseerde arbodienstverlener en komt het volledige verzuimrisico bij ons te liggen.

Een personeelshandboek, functieprofielen, een beoordelings- en beloningsbeleid, employer branding en wat te doen bij disfunctioneren. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die horen bij een goed HR-beleid. Een HR-beleid zorgt voor duidelijkheid bij je medewerkers en rust op de werkvloer.

Een medewerker die niet goed functioneert kan voor een vervelende situatie zorgen. Zowel voor jou als de medewerker. Met de Wet Werk en Zekerheid is het belangrijk om een nauwkeurig dossier bij te houden over de medewerker. Wanneer je als werkgever gedwongen afscheid neemt van een werknemer, zijn er twee routes mogelijk:

 • Verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter;
 • Verzoek tot ontslagvergunning bij het UWV.

De reden van ontslag bepaalt welke ontslagroute wordt gekozen. Bij een ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, kun je bij het UWV terecht. In alle andere situaties wordt de route via de kantonrechter gevolgd.

Het uitvoeren van een correcte salarisadministratie proces is een specialisme op zich. Foutloos werken is hierin een must, want anders kan het leiden tot boetes en/of naheffingen. Door continuïteit aan te brengen in deze werkzaamheden verklein je de risico’s op fouten en kan je erop rekenen dat medewerkers altijd, iedere maand, op een vaste dag een salaris ontvangen. Daarnaast dien je binnen je salarisadministratie ook rekening te houden met de veranderende wet- en regelgeving. Het kundige team van DIRECT Payrolling & Staffing helpt iedere ondernemer hier graag mee verder.

DIRECT zorgt voor werknemersgeluk

Werknemers die gelukkig(er) zijn nemen vaker de regie op de werkvloer in handen. Onze HR-experts geloven erin dat medewerkersgeluk zorgt voor focus. Steeds meer werknemers worden steeds enthousiaster over hun werk. Om die reden denken we actief mee met werkgevers om zodoende de talenten van flexwerkers te ontwikkelen in ontwikkeltrajecten. We motiveren en stimuleren en geloven dat deze zaken belangrijker zijn dan meer salaris. Bij DIRECT Payrolling & Staffing ben je ervan verzekerd dat personeel altijd de beste zorg en begeleiding ontvangt.

Direct een vrijblijvend
voorstel aanvragen

Als je een samenwerking aangaat met DIRECT Payrolling & Staffing weet je altijd zeker dat je wordt geholpen door én advies krijgt van de meest ervaren HR-experts. Wij vinden het belangrijk dat jij en de werknemers zo goed mogelijk geholpen worden en antwoord krijgen op alle mogelijke vragen. Ontdek binnen een handomdraai wat flexibel ondernemen voor jou betekent en ga binnen de kortste keren van start met het flexibel ondernemerschap.

Joel Knuijver

Joël Knuijver

“Ik help je graag verder!”

Overige contactgegevens

DIRECT Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 09178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem

Back To Top