skip to Main Content

Payroll voor
Werknemers

Payroll voor
Werknemers

Ben je werknemer?
zoek niet verder

Op deze pagina staat alles dat je nodig hebt als je via ons wordt verloond, de documenten die je nodig hebt en het antwoord op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Alle
Documenten

Wil je weten wanneer je jouw loon kunt verwachten? Afhankelijk van de gemaakte afspraken met je werkgever kan dit wekelijks, om de vier weken of maandelijks zijn. De precieze data kun je terugvinden op de betaalkalender.

Alle arbeidsvoorwaarden die op jouw contract van toepassing zijn, kun je terugvinden in de NBBU CAO voor uitzendkrachten.

Kun je het antwoord op jouw vraag niet direct vinden, of heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Veel gestelde
vragen

Iemand in dienst nemen heeft veel – met name administratieve – gevolgen voor een werkgever. Voor die administratie is veel tijd en kennis nodig. Daarom kiezen veel werkgevers ervoor om te gaan payrollen: dat betekent dat ze al die werkzaamheden uitbesteden aan een extern bedrijf. Dat zijn wij! Verder ben je gewoon aan het werk voor jouw werkgever. Wij zullen er op de achtergrond voor zorgen dat jij jouw loon iedere periode op tijd ontvangt. Bovendien letten we erop dat alle vergoedingen en reserveringen waar je recht op hebt, netjes worden bijgehouden en uitbetaald. Wel zo fijn, toch?

Nee, jij ontvangt precies hetzelfde loon als iemand die bij jouw werkgever vast in dienst zou zijn in dezelfde functie. Doen wij alle administratie dan voor niets? Nee hoor, jouw werkgever betaalt uiteindelijk voor onze diensten.

Jouw persoonlijke gegevens zijn bij ons in vertrouwde handen. Wij verzamelen alleen de gegevens die nodig zijn voor onze dienstverlening. Enkel onze medewerkers, jouw werkgever en jijzelf hebben daar inzicht in. Onze systemen zijn uiteraard goed beveiligd. Gegevens worden nooit verstrekt aan derden zonder jouw schriftelijke toestemming.

De doorgegeven uren zijn altijd terug te vinden op je loonspecificatie. Deze ontvang je op de dag van uitbetaling via je mail. Kom je onduidelijkheden tegen? Dan kun je de gewerkte uren altijd bij je werkgever opvragen.

Oh jee! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dit geval kun je het best contact opnemen met jouw werkgever. Ben je via een uitzendbureau aan het werk? Dan kun je ook het betreffende bureau benaderen. Wij kunnen jouw uren pas wijzigen of corrigeren zodra we die opdracht hebben ontvangen van jouw werkgever of het uitzendbureau.

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan! Jouw werkgever zal nu jouw gegevens invoeren in E-uur. Die inschrijving bestaat uit 6 stappen, waarvan jij er 3 digitaal moet ondertekenen. Heb je dat gedaan? Dan zullen wij binnen 24 uur een arbeidscontract voor je opstellen. Zodra je die getekend hebt, kun je aan het werk!

Dit zijn de 6 stappen:

proces

Bij elke stap dien je hier te tekenen:

E uur

Als je vakantiedagen op wilt nemen, dien je dit eerst te overleggen met je werkgever. Heb je dat gedaan? Dan kun je ons dit laten weten door te mailen naar info@directpayrolling.nl. Hierbij is het wel belangrijk dat je het aantal vakantiedagen dat je op wilt nemen in uren aan ons doorgeeft. Neem je bijvoorbeeld één week vrij, waarin je normaalgesproken 40 uur zou werken? Dan geef je aan ons door dat je 40 uur aan vakantiedagen op wilt nemen. Je kunt nooit meer vakantiedagen opnemen dan je in totaal hebt opgebouwd.

Het aantal vakantiedagen dat je nog hebt staan is altijd terug te vinden in een aantal uren op je loonspecificatie (onder het kopje ‘rechten’). Stel dat je 64 uur aan vakantiedagen hebt opgebouwd en je normaalgesproken 8 uur per dag werkt, dan kun je dus (64 : 8 = 8) acht vakantiedagen opnemen.

Dat kun je simpelweg doen door het loonheffingsformulier opnieuw in te vullen en ondertekend naar ons te mailen (info@directpayrolling.nl). Het loonheffingsformulier kun je hier downloaden.

Bij het aangaan van een arbeidscontract zijn wij verplicht om een geldig ID-bewijs van de medewerker in het dossier te hebben. Onderstaand lichten wij toe hoe je deze bij ons dient aan te leveren?

Een kopie van één van de onderstaande rechtsgeldige identiteitsbewijzen:

Paspoort afkomstig uit de EU- en EER-landen

Van jouw paspoort hebben wij een kopie nodig van de opengeklapte versie, waarbij alle randen en hoeken goed zichtbaar zijn. Ook moeten wij het Burgerservicenummer (BSN) kunnen zien.

  • Bij het oude model paspoort is het nummer al direct zichtbaar op de voorzijde van de opengeklapte versie. Alleen de voorzijde opengeklapte versie is in dit geval akkoord.
  • Bij het nieuwe paspoort (per 2014) staat het BSN nummer niet meer op de voorzijde, maar op de achterzijde van de kaart. In dit geval hebben wij een kopie voorzijde- en achterzijde van de houderpagina nodig op de opengeklapte manier. (zie afbeelding).

 

Een identiteitskaart afkomstig uit de EU- en EER-landen

Van de identiteitskaart hebben wij een kopie nodig van zowel de voor- als achterkant, waarbij alle hoeken van de identiteitskaart goed zichtbaar zijn.

Nederlands vreemdelingendocument

Van het vreemdelingenidentiteitsbewijs hebben wij een kopie nodig van zowel de voor- als achterkant, waarbij alle hoeken van de identiteitskaart goed zichtbaar zijn.

Let op: Een rijbewijs, een ov-kaart en een verlopen identiteitsbewijs zijn niet geldig voor de opmaak van een contract. Een Nederlands rijbewijs mag wel op de werkvloer worden gebruikt als ID-bewijs.

Nog vragen?
Contact

hanneke stoel
Hanneke Stoel

“Ik help je graag!”

Overige contactgegevens

Direct Payrolling

KvK handelsregister: 9178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem

1
Hallo, hoe kunnen we je helpen?
Powered by
Back To Top
×Close search
Zoeken