skip to Main Content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-zakelijk-social

Zo doe je dat: het salaris bepalen

Laatste update op 28 december 2021 om 09:43 am
  • Blog
Leestijd: 3 minuten

Het salaris van (nieuwe) medewerkers bepalen, kan een lastige klus zijn. Om te beginnen moet het salaris conform cao zijn. Bovendien moet je de medewerker altijd tenminste het wettelijk minimum loon uitbetalen. Daarnaast heeft onder andere scholing, leeftijd en werkervaring nog invloed op het bepalen van het salaris. Omdat het een behoorlijke klus is om het juiste salaris te bepalen, helpen we je in deze blog alvast op weg.

Cao kleinmetaal en salaristabel

Om het salaris te berekenen heb je de cao voor Metaal & Techniek (ook wel klein metaal genoemd) nodig én het functiehandboek voor Metaal & Techniek. Daarin vind je ook de kleinmetaal salaristabel. Om je even een idee te geven: de cao Metaal & Techniek bestaat uit zo’n 160 pagina’s en daar komt het functiehandboek met zo’n 280 pagina’s nog eens bovenop. Voor de functiegroepen kleinmetaal die corresponderen met de salarisgroepen in de cao vind je de verschillende salaristabellen. In deze blog leggen wij uit hoe je het salaris bepaalt van een nieuwe medewerker.

Cao Metaal & Techniek

De cao Metaal & Techniek heb je nodig voor het vinden van de juiste salaristabel.
De salaristabellen veranderen ongeveer twee keer per jaar. Kijk dus goed of de startdatum van de betreffende medewerker in de juiste salaristabel valt. Er zijn verschillende functiegroepen, denk aan de functiegroep metaal en techniek of functiegroepen in kleinmetaal. In welke functiegroep medewerkers vallen, bepaalt de loongroep.

Het functiehandboek

In het functiehandboek zoek je de functieomschrijving. Als je de juiste functie hebt gevonden, ken je ook de functiefamilie en het bereik van de functiegroepen. Zo kun je middels functiehandboek bepalen in welke functiegroep de werknemer zit. Deze functiegroep kun je vervolgens weer terugvinden in de cao. Komt de functie niet voor in het functiehandboek? Zoek dan een vergelijkbare functie. Een machinebankwerker valt bijvoorbeeld onder de functiegroep metaalbewerking. In het functiehandboek vind je de volgende sectoren terug:

  • Installatiebedrijven
  • Goud- en zilversmeden
  • Carrosseriebedrijf
  • Metaalbewerking
  • Isolatie

Voorbeeld

Ingewikkeld, nietwaar? Geen zorgen, we geven je een voorbeeld:

Stel, je hebt zojuist een nieuwe calculator in dienst genomen. Hij heeft twee jaar ervaring in dezelfde functie, heeft een MBO-3 opleiding en is 23 jaar oud. Op welk salaris schaal je deze werknemer in?

Stap 1: Download het ‘functiehanddoek voor Metaal & Techniek’. Zoek de functie ‘calculator’ op in het handboek (tip om gemakkelijk te zoeken: ctrl+f).

Stap 2: Als je functie hebt gevonden, zie je rechtsboven tot welke functiefamilie deze functie behoort en wat het bereik van de functiegroepen is. In dit geval is de functiefamilie ‘5, Bedrijfsbureau’. Het bereik van deze functiegroep is 5 t/m 11.

Stap 3: In het functiehandboek zoek je nu functiefamilie 5 op (ctrl+f). Functiegroepen 5 t/m 11 behoren tot de functie van calculator. Je bepaalt nu in welke groep de nieuwe werknemer precies thuishoort aan de hand van zijn scholing en verantwoordelijkheden of taken. Laten we er vanuit gaan dat jouw werknemer in functiegroep 6 thuishoort.

Stap 4: Nu pakken we de cao erbij. Ga naar de salaristabel (zie afbeelding).
Jouw werknemer zit in functiegroep 6 (E/6), dat hebben we net uitgezocht. Links zie je ‘functiejaren’ staan. De werknemer heeft twee jaar werkervaring in dezelfde functie, dus dan komen we uit op een bruto salaris van €2247,- .

Stap 5: Tot slot berekenen we het bruto uurloon. Dat doen we als volgt:
2247 x 12 (maanden)= 187,25 / 52 (weken)= 518,54 / 38 (werk uren per week) = €13,65
Het bruto uurloon voor deze nieuwe calculator bedraagt dus € 13,65 o.b.v. 38 uur.

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Back To Top