Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte backoffice partner kom je vaak een brij van informatie tegen. Backoffice-aanbieders vergelijken blijft lastig. In Nederland zijn er diverse backoffice dienstverleners met elk hun eigen backoffice dienstverlening. Zowel de inkoopprijzen als de voorwaarden kunnen sterk verschillen per backoffice bedrijf. Maar hoe herken jij deze verschillen of kleine lettertjes?

Navigeer snel naar

Je backoffice uitbesteden levert veel op

Een kundige en handige partner aan je zijde.

Een backoffice partij in de uitzendbranche is een bedrijf dat gespecialiseerd is in salarisadministratie, contractbeheer, urenverwerking, debiteuren en risico’s van een uitzendbureau. Naast risicobeperking, brengt het veel schaal- en kennisvoordelen met zich mee.

 • Kennis en kunde
 • Financieel robuust
 • Risicoloos ondernemerschap
persona ontwikkeling
Laat je niet afleiden door enkel en alleen de prijs. Goedkoop is vaak duurkoop.

5 aandachtspunten om een goede partner te herkennen

Aandachtspunt 1: de nodige certificeringen

Wanneer je je backoffice uitbesteedt, kan het zijn dat je voor bepaalde certificeringen afhankelijk bent van je backoffice partner. Denk aan een NBBU óf ABU lidmaatschap, NEN-4400-1 certificering en een SNA-keurmerk. Met de juiste certificeringen beperk je risico’s voor jezelf, je klanten en je medewerkers.

Aandachtspunt 2: heldere risicoverdeling

In een zoektocht naar een passende backoffice partner kom je al snel tot de ontdekking dat er verschillende mogelijkheden zijn waarop de risico’s kunnen worden verdeeld. Denk bijvoorbeeld aan het debiteurenrisico, die bij jou of bij de partner neergelegd kan worden. Maar denk ook aan ziekteverzuim, hiervoor kan je kiezen of jij de risicodrager wordt of je partner. Een goede backoffice partner denkt hier actief in mee en laat jou, afhankelijk van je situatie, écht niet zomaar met alle risico’s zitten.

Aandachtspunt 3: kennis van cao's, wet- en regelgeving

In de uitzendbranche is specifieke kennis nodig. Dit om bepaalde wetten en regels toe te passen. Eenmaal een samenwerking gestart, dan krijg je met enige regelmaat te maken met cao’s die veranderen en die invloed hebben op de juiste inschaling van uitzendkrachten. Een goede backoffice partner maakt concrete afspraken met je en geeft middels tijdige communicatie aan welke wijzigingen plaatsvinden (of hebben gevonden). En wil je dan toch de kennis testen: dan kan je iedere moeilijke vraag neerleggen bij de partner. Zo ontdek je direct de kennis en kunde.

Aandachtspunt 4: robuust en financieel gezond

Ieder bedrijf kan roepen dat ze robuust en gezond zijn, maar of dit echt zo is, komt tot uiting tijdens het voorfinancieringsproces. Uiteraard wil je al eerder in het proces ontdekken of dit het geval is, kijk daarom altijd even naar de aanwezigheid van een zogeheten G-rekening en WKA-verklaringen van de Belastingdienst. En als tip geven we je mee: kijk goed naar de gevolgen voor jouw uitzendbureau als het gaat om het debiteurenbeleid en de betalingstermijnen die de backoffice partner hanteert.

Aandachtspunt 5: betrouwbare HR-software

De basis van een goed geolied proces. Een backoffice partij zonder moderne HR-software is een alarmbel die bij je af moet gaan. Je moet je bewust zijn van het feit dat alle administratie, tussen je uitzendkracht, je opdrachtgever en jezelf, verloopt via speciale uitzendsoftware. Uitzendsoftware is een alles-in-één-oplossing, waardoor de front- tot de backoffice in één systeem wordt beheerd.

Stappenplan

In 5 stappen een backoffice partij die bij je past

In jouw zoektocht naar een nieuwe passende backoffice partner moet je op veel zaken letten. Met dit stappenplan heb je alles in huis om een goede vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders om zo jouw ideale backoffice partner te vinden.

 • Je wilt een betrouwbare partner aan je zijde
 • Je wilt een partner die in al jouw behoeften voorziet
 • Je wilt een partner die snel en adequaat handelt

Hoe herken jij een goede partner?

Het gaat om meer dan alleen een scherpe prijs.

Veel backoffice dienstverleners stunten met lage kostprijsfactoren. Laat je dus niet afleiden door enkel en alleen de prijs. Net als op allerlei andere terreinen, geldt ook hier: goedkoop is duurkoop. Vraag daarom goed door. Wat zit er echt bij inbegrepen? Denk dan aan zaken die we hierboven genoemd hebben, maar ook aan:

 • In wat voor systemen wordt er gewerkt?
 • Welke betalingstermijn wordt gehanteerd?
 • Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor uitzendkrachten?
 • Zijn ze op de hoogte van alle wet- en regelgevingen? En betrekken ze jou hierbij?
 • Is er bestaansrecht opgebouwd en hoeveel arbeidskrachten worden verloond?

Vraag vandaag nog meer info over het overstappen

Plan een afspraak in voor een gratis consult.

Laten we eens vrijblijvend sparren. We begeleiden je graag persoonlijk door het hele proces en wij zijn benieuwd naar jouw HR-vraagstukken. Je kunt een afspraak inplannen op een moment dat het jou schikt via de agenda.

Joël Knuijver

Joël Knuijver
Accountmanager

026 – 372 45 20

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Back To Top