Personeel verlonen

Laat de personeelsadministratie uitbesteden

Medewerkers aan het werk

Laat de personeelsadministratie uitbesteden

Ontdek onze payroll dienstverlening

De complete personeelsadministratie en het juridische werkgeverschap uit handen geven. En weten dat het dan goed geregeld is. Dat geeft een goed gevoel! Dit is precies wat we bij DIRECT Payrolling & Staffing doen. Wij nemen alle personeel op onze loonlijst en reduceren de hele personeelsadministratie tot één factuur. Zo wordt ondernemen nog makkelijk(er). Met meer dan 10 jaar aan ervaring én een opgebouwde naam binnen de branche, ben je met DIRECT verzekert van de juiste keuze.

Een constructie met vele voordelen

Bij payrolling werkt een werknemer bij een bedrijf, maar is hij op papier in dienst bij DIRECT. De letterlijke betekenis van payroll is namelijk: loonlijst. Dit betekent dat wij de werknemer contracteren, verlonen, uitbetalen, en daarbij de volledige administratieve, financiële en juridische verplichtingen van de werkgever overnemen. Natuurlijk bepaalt de opdrachtgever nog altijd wanneer en hoe lang er wordt gewerkt, en uiteraard tegen welke voorwaarden en condities.

Ondanks het huidige politieke sentiment is en blijft deze constructie populair. Waar payrollen eerst vooral van betekenis was voor bedrijven met veel parttimers, oproepkrachten en mutaties in hun personeelsbestand (denk daarbij aan callcenters, uitzendbureaus, tuinbouwbedrijven, schoonmaakbedrijven en retail), werken vandaag de dag steeds meer (kleine) mkb’ers met payrollmedewerkers. Simpelweg omdat deze laatste groep profiteert van de collectiviteit die ze genieten door te payrollen. Met het in dienst nemen van je eerste medewerker verdrievoudigt het aantal wetten en regels waar je je als ondernemer aan dient te houden. Collectiviteit van onder andere beschikbare kennis en het gebruik kunnen maken van al reeds ingerichte systemen maat dat de optelsom al snel aantrekkelijk is om het juridisch werkgeverschap uit te besteden.

Vrijblijvend videoconsult?
Joel Knuijver

"Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Laat je e-mail adres achter, en ik plan een afspraak met je in."

Joël Knuijver, accountmanager

Header-beeld-DPR-payroll

Personeel aannemen zonder zorgen

Bij DIRECT maken we geen onderscheid en contracteren we allerlei werknemers. Van flexkrachten tot interims, van studenten tot pensionado’s, van medewerkers met een kortlopend dienstverband tot vaste werknemers. Omdat het proces van personeel aannemen snel en soepel verloopt, kan iemand al binnen 24 uur op onze loonlijst staan. Of je nu één, tien of honderd werknemers via ons wilt laten werken, met DIRECT is personeel aannemen voor zzp’ers, mkb’ers, intermediairs en grote bedrijven een peulenschil. Wij regelen alles tot in de puntjes, verzorgen een snelle onboarding en betalen de medewerker elke maand stipt hun salaris uit.

Flexibel personeelsbestand

Door gebruik te maken van payrolling hebben bedrijven alles goed geregeld. Ze zijn flexibeler in hun personeelsbestand, lopen minder risico bij verzuim of ontslag en hebben de financiële situatie beter op een rijtje; DIRECT reduceert de complete personeelsadministratie tot één factuur.

Door de verloning en het werkgeverschap uit te besteden, zegt een bedrijf gedag tegen hoge administratielasten en risico’s. Het bedrijf is beter in staat om in te spelen op pieken en dalen in de markt, wat maakt dat je ook in de huidige tijd kunt genieten van extra flexibiliteit. Wat uiteindelijk de kosten zijn, is voor elke situatie anders. Iedere onderneming is namelijk anders en heeft een andere opbouw en inrichting van zijn personeelsbestand. Wij vertellen er graag meer over!

Bereken jouw payroll tarief

Stap 1: gegevens invullen

Stap 2: tarief berekenen

Wat is het bruto uurloon van de medewerker?
In dit veld vul je het bruto uurloon van de medewerker in. Je kunt ook loonschalen vanuit de desbetreffende cao hanteren. Bij het vaststellen van het brutoloon hanteer je minimaal het minimum uurloon en de afspraken conform de cao. Kom je er niet helemaal uit, dan adviseren we je in een later stadium graag verder.

Gaat het om een bestaande of nieuwe medewerker?
In deze calculator kunnen we een flex tarief indicatie geven op basis van een nieuwe te verlonen medewerker. Wil je het flex tarief voor een bestaande medewerker berekenen? Dan raden we je aan om dit in een persoonlijk gesprek later bij ons aan te geven. Dit heeft alles te maken met het arbeidsverleden van de medewerker.×
Bij een bestaande medewerker kijken we graag gezamenlijk naar de mogelijkheden om onze flex dienstverlening toe te passen. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan, door contact op te nemen via 026 - 372 45 20.
Is het aantal uren in de week vast of variabel?
Werkt de medewerker geen vast aantal uren per week? Dan kan je kiezen voor variabele uren. Voor medewerkers met een vast aantal uren per week geef je eenmalig het aantal uren door.Wil je ziekteverzuim meeverzekeren?
Het flex tarief wordt uitgebreid met reserveringen voor ziekteverzuim wanneer ervoor wordt gekozen om ziekteverzuim mee te verzekeren. Dit betekent dat we je ontzorgen en dat je geen factuur zult ontvangen bij een zieke medewerker. Kies je ervoor om ziekteverzuim niet mee te verzekeren, dan zal het flex tarief lager zijn. De verzuimuren worden dan apart aan je doorberekend.Is er een CAO van toepassing op jouw bedrijf?
Afhankelijk van de sector waar de medewerker in werkzaam is, wordt gekeken op welke basis de medewerker in dienst zal worden genomen. In een persoonlijk gesprek zullen wij je hier ook nader over adviseren.
Welke CAO is van toepassing?

Wat is de functiebenaming van de medewerker?

OUTPUT

Liever een maatwerkofferte?
Kom in contact

Vraag jouw maatwerkofferte aan. Onze expert en senior consultant Joël gaat graag aan het werk voor je!

Joël Knuijver
Joël Knuijver

“Ik help je graag!”

Overige contactgegevens

DIRECT Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 09178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem