skip to Main Content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Medewerkers aan het werk op de loonlijst

Laat de personeelsadministratie uitbesteden

Medewerkers aan het werk op de loonlijst

Laat de personeelsadministratie uitbesteden

Ontdek onze payroll dienstverlening

De complete personeelsadministratie en het juridische werkgeverschap uit handen geven. En weten dat het dan goed geregeld is. Dat geeft een goed gevoel! Dit is precies wat we bij DIRECT Payrolling & Staffing doen. Wij nemen alle personeel op onze loonlijst en reduceren de hele personeelsadministratie tot één factuur. Zo wordt ondernemen nog makkelijk(er). Met meer dan 10 jaar aan ervaring én een opgebouwde naam binnen de branche, ben je met DIRECT verzekert van de juiste keuze.

Een constructie met vele voordelen

Bij payrolling werkt een werknemer bij een bedrijf, maar is hij op papier in dienst bij DIRECT. De letterlijke betekenis van payroll is namelijk: loonlijst. Dit betekent dat wij de werknemer contracteren, verlonen, uitbetalen, en daarbij de volledige administratieve, financiële en juridische verplichtingen van de werkgever overnemen. Natuurlijk bepaalt de opdrachtgever nog altijd wanneer en hoe lang er wordt gewerkt, en uiteraard tegen welke voorwaarden en condities.

Ondanks het huidige politieke sentiment is en blijft deze constructie populair. Waar payrollen eerst vooral van betekenis was voor bedrijven met veel parttimers, oproepkrachten en mutaties in hun personeelsbestand (denk daarbij aan callcenters, uitzendbureaus, tuinbouwbedrijven, schoonmaakbedrijven en retail), werken vandaag de dag steeds meer (kleine) mkb’ers met payrollmedewerkers. Simpelweg omdat deze laatste groep profiteert van de collectiviteit die ze genieten door te payrollen. Met het in dienst nemen van je eerste medewerker verdrievoudigt het aantal wetten en regels waar je je als ondernemer aan dient te houden. Collectiviteit van onder andere beschikbare kennis en het gebruik kunnen maken van al reeds ingerichte systemen maat dat de optelsom al snel aantrekkelijk is om het juridisch werkgeverschap uit te besteden.

Header-beeld-DPR-werkgever

Door gebruik te maken van payrolling hebben bedrijven alles goed geregeld. Ze zijn flexibeler in hun personeelsbestand, lopen minder risico bij verzuim of ontslag en hebben de financiële situatie beter op een rijtje; DIRECT reduceert de complete personeelsadministratie tot één factuur.

Door de verloning en het werkgeverschap uit te besteden, zegt een bedrijf gedag tegen hoge administratielasten en risico’s. Het bedrijf is beter in staat om in te spelen op pieken en dalen in de markt, wat maakt dat je ook in de huidige tijd kunt genieten van extra flexibiliteit. Wat uiteindelijk de kosten zijn, is voor elke situatie anders. Iedere onderneming is namelijk anders en heeft een andere opbouw en inrichting van zijn personeelsbestand. Wij vertellen er graag meer over!

Header-beeld-DPR-payroll

Personeel aannemen zonder zorgen

Bij DIRECT maken we geen onderscheid en contracteren we allerlei werknemers. Van flexkrachten tot interims, van studenten tot pensionado’s, van medewerkers met een kortlopend dienstverband tot vaste werknemers. Omdat het proces van personeel aannemen snel en soepel verloopt, kan iemand al binnen 24 uur op onze loonlijst staan. Of je nu één, tien of honderd werknemers via ons wilt laten werken, met DIRECT is personeel aannemen voor zzp’ers, mkb’ers, intermediairs en grote bedrijven een peulenschil. Wij regelen alles tot in de puntjes, verzorgen een snelle onboarding en betalen de medewerker elke maand stipt hun salaris uit.

Hoe zien de payroll contracten eruit?

Wat precies is een payroll contract? Dat is de arbeidsovereenkomst die DIRECT Payrolling & Staffing met een werknemer van een ander bedrijf aangaat. Die werknemer noemen we dus ook wel een ‘payrollmedewerker’. Wij verzorgen de inventarisatie, contracteren de medewerker met een juridisch correcte arbeidsovereenkomst, draaien de verloning en betalen de medewerker uit. Technisch en juridisch gezien zijn wij de werkgever, maar in de praktijk houden wij die werknemer niet aan het werk en beoordelen wij dat werk ook niet. Dat doe jij als operationeel werkgever. Het payroll contract geeft de werknemer veel zekerheden: bij verzuim wordt er doorbetaald, en ook bouwt de payrollmedewerker pensioen op. Daarnaast kan ook de payrollmedewerker met zijn of haar vragen bij ons terecht. Ontzorging op alle vlakken.

Regels rondom het payrollcontract zijn binnen het huidige wettelijke kader de volgende:

  • maximaal drie tijdelijke contracten in drie jaar;
  • na één jaar werken een nieuw contract met het gemiddelde aantal gewerkte uren per maand;
  • na één dag werken recht op transitievergoeding van een derde maandsalaris per jaar.

Nog vragen?
Contact

Bij problemen of vragen kunnen zowel jij als opdrachtgever als de medewerkers 24/7 terugvallen op een betrouwbare werkgever die alles goed geregeld heeft. DIRECT Payrolling & Staffing is naast partner in personeelszaken een sparringpartner in een brede context: we geven advies waar we kunnen. Neem contact op met onze expert: senior consultant Joël.

Joël Knuijver
Joël Knuijver

“Ik help je graag!”

Overige contactgegevens

DIRECT Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 09178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem

Back To Top