De complete personeelsadministratie en het juridische werkgeverschap uit handen geven. En weten dat het dan goed geregeld is. Dat geeft een goed gevoel. Dit is precies wat we bij DIRECT Payrolling & Staffing doen. Wij ondersteunen in het samenbrengen van vraag en aanbod, nemen alle personeel op onze loonlijst en reduceren de hele personeelsadministratie tot één factuur. Zo wordt ondernemen nog makkelijk(er).

Navigeer snel naar

Wat is een payroll constructie?

Bij payrolling werkt een werknemer bij een bedrijf, maar is hij op papier in dienst bij DIRECT. De letterlijke betekenis van payroll is namelijk: loonlijst. Dit betekent dat wij de werknemer contracteren, verlonen, uitbetalen, en daarbij de volledige administratieve, financiële en juridische verplichtingen van de werkgever overnemen.

Natuurlijk bepaalt de opdrachtgever nog altijd wanneer en hoe lang er wordt gewerkt, en uiteraard tegen welke voorwaarden en condities. Maar door een payroll partner aan je zijde te hebben kan jij bezig met jouw lopende taken en hoef je je geen zorgen te maken over jouw personeel.

Jouw partner op gebied van personeelszaken die je jouw medewerker kunt toevertrouwen.

Voordelen van een payroll constructie.

Je profiteert als organisatie van de collectiviteit die wordt geboden door te payrollen. Met het in dienst nemen van je eerste medewerker verdrievoudigt het aantal wetten en regels waar je je als ondernemer aan dient te houden. Collectiviteit van onder andere beschikbare kennis en het gebruik kunnen maken van al reeds ingerichte systemen maat dat de optelsom al snel aantrekkelijk is om het juridisch werkgeverschap uit te besteden.

Personeel aannemen via payroll.

Door de verloning en het werkgeverschap uit te besteden, zegt een bedrijf gedag tegen hoge administratielasten en risico’s. Het bedrijf is beter in staat om in te spelen op pieken en dalen in de markt, wat maakt dat je ook in de huidige tijd kunt genieten van extra flexibiliteit. Wat uiteindelijk de kosten zijn, is voor elke situatie anders. Iedere onderneming is namelijk anders en heeft een andere opbouw en inrichting van zijn personeelsbestand.

Het vervullen van een allocatieve rol.

Met de komst van de wet WAB zijn er een aantal zaken aangescherpt in het kader van payroll en uitzenden. DIRECT Payrolling & Staffing vind het belangrijk om betrokken te zijn bij haar medewerkers, alsmede haar partners (inleners en uitzendbureaus). Als full-service HR-dienstverlener ontfermen we ons om die reden ook over de werknemer en werkgever. Concreet houdt dit in dat wij vraag en aanbod samenbrengen, helpen in de werving & selectie én ontzorgen op gebied van administratie en juridische kwesties. De taken die wij op ons nemen, zijn erop gericht de allocatieve rol die wij vervullen wat meer zichtbaar te maken voor werknemer en klant.

Flexibel ondernemen met payroll.

Van flexkrachten tot interims, van studenten tot pensionado’s, van medewerkers met een kortlopend dienstverband tot vaste werknemers. Omdat het proces van personeel aannemen snel en soepel verloopt, kan iemand al binnen 24 uur op onze loonlijst staan. Of je nu één, tien of honderd werknemers via ons wilt laten werken, met DIRECT is personeel aannemen voor zzp’ers, mkb’ers, intermediairs en grote bedrijven een peulenschil. Wij regelen alles tot in de puntjes, verzorgen een snelle onboarding en betalen de medewerker elke maand stipt hun salaris uit.

Wat kost het uitbesteden van de backoffice?

Het uitbesteden van de backoffice klinkt als een relatief dure onderneming. Niets is minder waar. Het is juist veel voordeliger dan het zelf uitvoeren van deze werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de kosten waar je zelf mee te maken zou krijgen als je de backoffice in-house laat. Je hebt geen zorgen meer over:

 • Personeelskosten die je kwijt bent aan een administratieve afdeling
 • Speciale software om te kunnen verlonen
 • Verzekeringen, premies en pensioenen

Bereken jouw payroll tarief.

Stap 1: gegevens invullen

Stap 2: tarief berekenen

Wat is het bruto uurloon van de medewerker?
In dit veld vul je het bruto uurloon van de medewerker in. Je kunt ook loonschalen vanuit de desbetreffende cao hanteren. Bij het vaststellen van het brutoloon hanteer je minimaal het minimum uurloon en de afspraken conform de cao. Kom je er niet helemaal uit, dan adviseren we je in een later stadium graag verder.

Gaat het om een bestaande of nieuwe medewerker?
In deze calculator kunnen we een flex tarief indicatie geven op basis van een nieuwe te verlonen medewerker. Wil je het flex tarief voor een bestaande medewerker berekenen? Dan raden we je aan om dit in een persoonlijk gesprek later bij ons aan te geven. Dit heeft alles te maken met het arbeidsverleden van de medewerker.×
Bij een bestaande medewerker kijken we graag gezamenlijk naar de mogelijkheden om onze flex dienstverlening toe te passen. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan, door contact op te nemen via 026 - 372 45 20.
Is het aantal uren in de week vast of variabel?
Werkt de medewerker geen vast aantal uren per week? Dan kan je kiezen voor variabele uren. Voor medewerkers met een vast aantal uren per week geef je eenmalig het aantal uren door.Is er een CAO van toepassing op jouw bedrijf?
Afhankelijk van de sector waar de medewerker in werkzaam is, wordt gekeken op welke basis de medewerker in dienst zal worden genomen. In een persoonlijk gesprek zullen wij je hier ook nader over adviseren.
Wil je ziekteverzuim meeverzekeren?
Het flex tarief wordt uitgebreid met reserveringen voor ziekteverzuim wanneer ervoor wordt gekozen om ziekteverzuim mee te verzekeren. Dit betekent dat we je ontzorgen en dat je geen factuur zult ontvangen bij een zieke medewerker. Kies je ervoor om ziekteverzuim niet mee te verzekeren, dan zal het flex tarief lager zijn. De verzuimuren worden dan apart aan je doorberekend.Welke CAO is van toepassing?

Wat is de functiebenaming van de medewerker?

OUTPUT

Een betrouwbare partner met de nodige certificeringen.

Kies vandaag nog om je backoffice activiteiten uit te besteden.

Als uitzendondernemer komen er veel uitdagingen op je pad. Maar de échte uitdaging? Dat is natuurlijk succesvol worden en groei doormaken. Met de hulp van DIRECT Payrolling & Staffing ben jij meteen ontzorgd. Zo maken we ondernemen makkelijk – zo maken we een uitzendbureau opstarten makkelijk!

Ontvang met een paar klikken geheel vrijblijvend binnen 24 uur een offerte op maat. Geen kleine lettertjes en geen verrassingen.

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord