skip to Main Content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Backoffice uitbesteden voor intermediairs

Backoffice uitbesteden voor intermediairs

Ben jij een drukke ondernemer met een succesvolle uitzend-, detacherings- of recruitmentbureau? Dan kan je vast hulp gebruiken als het gaat om het in dienst nemen van (flexibel) personeel. Het aannemen van personeel is één, maar het succesvol ondernemen is twee. Je krijgt als intermediair bijvoorbeeld te maken met diverse cao’s, wetgeving voor de flexbranche én mogelijk ziekterisico. Maar daarnaast horen zaken als een pensioen of contractuele verplichtingen er ook bij.

Als intermediair profiteer je van:

 • Geen enkel risico bij ziekmelding
 • Altijd een voorfinanciering van salarissen
 • Een arbeidsovereenkomst binnen 24 uur
 • Totale ontzorging van al je backofficeactiviteiten
 • NEN & NBBU lidmaatschap
 • Een betrouwbare partner op het gebied van personeel

Wanneer je beslist om je backoffice werkzaamheden uit te besteden bij DIRECT Payrolling & Staffing, breng je alle financiële en administratieve rompslomp bij ons onder. Wij zijn als het ware jouw externe personeels- en salarisadministrateur. Jij onderhoudt gewoon alle contacten met jouw opdrachtgevers, werknemers en kandidaten en wij ondersteunen jou bij het zijn van een juridisch werkgever. Zo zijn we samen in controle over jouw frontoffice activiteiten.

Vrijblijvend videoconsult?
Joel Knuijver

"Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Laat je e-mail adres achter, en ik plan een afspraak met je in."

Joël Knuijver, accountmanager

Onze werkwijze als het gaat om uitbesteden van de backoffice

1. Inschrijven

Kandidaten en opdrachtgevers kunnen zich via een formulier eenvoudig online inschrijven. Deze gegevens worden automatisch in je eigen online portal geplaatst.

2. Plaatsing maken

In de portal kun je daarna een plaatsing maken, waarbij je aangeeft wat de flexwerker gaat verdienen en wat het tarief is dat je met de klant hebt afgesproken. Daarna ontvang je van ons binnen een werkdag alle benodigde contracten, documenten en formulieren per email.

3. Papierloos ondernemen

Door onze unieke volledig digitale afhandeling van plaatsingen, kan zowel de flexwerker als je klant alle documenten online invullen en direct ondertekenen met een digitale handtekening. Je kunt dit ondertekeningstraject ook volgen in jouw eigen portal.

4. Verloning werknemers

Wij zorgen vervolgens voor stipte betaling van salarissen, vergoedingen, ziektegeld, vakantiegeld en reserveringen van de werknemers. Wij zorgen daarnaast voor de afdracht van loonbelasting en premies.

5. Facturering klanten

Wij factureren je klant inclusief jouw marge als een tarief. Vervolgens keren wij direct jouw marge uit. Je hoeft hiervoor niet te wachten totdat je klant heeft betaald. Wanneer de klant wekelijks wordt gefactureerd, ontvang je ook wekelijks je marge. Bij ziekte betalen we de werknemer door, maar factureren je klant niet. Wij sturen facturen desgewenst met je eigen logo. Zo blijf je in beeld bij je klant. Ook zijn ruimere betaaltermijnen en automatische incasso mogelijk.

Beeld-DPR-debiteuren

De voordelen van het uitbesteden van de backoffice voor intermediairs

 • Volledige ontzorging op het gebied van HR-zaken
 • Behoud van volledige focus op jouw business
 • Passend advies van onze HR-experts
 • Snelle verwerking van nieuwe aanmeldingen

Wat kost het uitbesteden van de backoffice?

Het uitbesteden van de backoffice klinkt als een relatief dure onderneming. Niets is minder waar. Het is juist veel voordeliger dan het zelf uitvoeren van deze werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de kosten waar je zelf mee te maken zou krijgen als je de backoffice in-house laat. Je hebt geen zorgen meer over:

 • Personeelskosten die je kwijt bent aan een administratieve afdeling
 • Tijd die je medewerkers besteden aan het op de hoogte blijven van de laatste wet- en regelgeving
 • Speciale software om te kunnen verlonen
 • Verzekeringen, premies en pensioenen

Kom in
contact

Onze adviseurs spreken dagelijks met uitzendprofessionals over de uitdagingen die zij tegenkomen. Wij begrijpen hoe belangrijk een goede backoffice is in deze sector. Of je nu al jaren als intermediair opereert, of net bent gestart: je backoffice uitbesteden biedt volop voordelen en kansen.

Meer informatie aanvragen?

Back To Top