Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Veelgestelde vragen: bekijk de FAQ

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt betreffende onze dienstverlening, onze services of ons team. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen beantwoord waar je mogelijk antwoord op wilt.

Kies een onderwerp

Algemene vragen

De backoffice is een essentieel onderdeel van jouw onderneming of zelfs uitzendbureau. Door de backoffice uit te besteden ben jij in staat om je te focussen op matchen van personeel en dus je core-business. Het uitbesteden van de backoffice is interessant voor kleine, middelgrote en grote uitzendbureaus, kortom: iedere organisatie.

Jouw personeel onderbrengen bij DIRECT Payrolling & Staffing heeft drie belangrijke voordelen ten opzichte van een uitzendbureau, namelijk:

Een uitzendbureau werft jouw nieuwe medewerkers, kies je voor een payroll bedrijf, dan werf je in de meeste gevallen zelf. Wel zo efficiënt, je weet tenslotte zelf het beste over welke kwaliteiten jouw medewerkers moeten beschikken. Een bijkomend voordeel is, dat de medewerker een grotere mate van betrokkenheid voelt bij jouw organisatie wanneer je zelf in de lead bent van werving en selectie.
Het tweede grote voordeel is onze deskundigheid. Payrolling is onze kernactiviteit (waar het bij een uitzendbureau een nevenactiviteit is). Wanneer je ons bij vragen belt, krijgt je direct een deskundige medewerker aan de telefoon.
Een derde voordeel is het tarief. DIRECT Payrolling & Staffing heeft minder overhead dan een uitzendbureau met meerdere kantoren. Dit ziet je direct terug in onze scherpe tariefstelling.

Ja, dat is zeker mogelijk. Je kunt op ieder gewenst moment beginnen met het uitbesteden van jouw juridisch werkgeverschap bij DIRECT Payrolling & Staffing.

Op basis van jouw specifieke situatie, wensen en behoeften adviseren we maar al te graag. Vraag een offerte aan of neem contact op met Joël Knuijver, Accountmanager bij DIRECT Payrolling & Staffing, via 026 – 372 45 20.

Ja, dat kan. Wij houden altijd rekening met opvolgend werkgeverschap en kunnen, indien nodig, opgebouwde reserveringen overnemen. Deze worden uiteindelijk zichtbaar op de loonstroken. Wil je hier gebruik van maken, dan adviseren we je contact op te laten nemen met ons via 026 – 372 45 20.

Wanneer je medewerkers in dienst hebt die je wilt overzetten naar DIRECT Payrolling & Staffing wordt per individu gekeken naar de opgebouwde rechten. DIRECT Payrolling & Staffing wordt werkgever en jouw medewerker neemt de opgebouwde rechten mee. Onze adviseur bepaalt, in overleg, de contractvorm. Wanneer je iemand, die bij ons op de payroll staat, zelf in dienst wilt nemen, kan dit op ieder gewenst moment zonder kosten.

DIRECT Payrolling & Staffing hanteert de NBBU CAO maar is verplicht de lonen en toeslagen van uw bedrijfs-CAO te hanteren. (artikel 8 wet WAADI).

Tarieven en offerte

Het tarief per gewerkt uur is afhankelijk van diverse factoren. Omdat DIRECT Payrolling & Staffing alleen maatwerk biedt is het noodzakelijk dat er contact opgenomen wordt voor adequate adviezen. Tijdens het gesprek met een van onze adviseurs, kijken wij wat in jouw situatie de optimale oplossing is en welke kosten hieraan verbonden zijn.

De prijs die je betaalt voor de verantwoordelijkheden die je uit handen geeft aan een uitzendbureau wordt uitgedrukt in een omrekenfactor. Met deze omrekenfactor kun je uitrekenen wat de kosten zijn voor een uitzendkracht.

De prijs die je betaalt voor de verantwoordelijkheden die je uit handen geeft wordt uitgedrukt in een omrekenfactor. Met deze omrekenfactor kun je uitrekenen wat de kosten zijn voor een uitzendkracht. Om de kosten per uur uit te rekenen vermenigvuldig je het bruto uurloon van de medewerker met de omrekenfactor. Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

In de omrekenfactor zijn de volgende kosten opgenomen:

het bruto uurloon van de medewerker
kosten voor ziekte(risico), feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld
kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten

Veel mensen gaan ervan uit dat payroll duur is. Dit is echter niet helemaal waar. Wanneer je gebruik maakt van payroll diensen betaal je uiteraard wel voor een extra prijs, maar daarmee help je jezelf als ondernemer enorm. De omrekenfactor, die hierboven staat uitgelegd, speelt wel een grote rol in het bepalen of payroll duur is. Bij DIRECT Payrolling & Staffing profiteer je altijd van een lage omrekenfactor. Daarbij ontzorgen we altijd in salarisadministratie en loop je als opdrachtgever geen enkel werkgeversrisico.

Payrolling

Jouw (nieuwe) medewerkers treden in dienst bij DIRECT Payrolling & Staffing, waarna ze exclusief bij u te werk worden gesteld. Jij blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, inroostering, functionerings- en beoordelingsgesprekken, inschaling et cetera. Er verandert dus niets op de werkvloer. DIRECT Payrolling & Staffing wordt juridisch werkgever en neemt alle daarbij behorende verantwoordelijkheden zoals ziekte en arbeidsrechtelijke risico’s over. Ook de administratieve handelingen komen voor rekening van DIRECT Payrolling & Staffing.

Payrolling is een service die mede door de flexibilisering van de arbeidsmarkt een stuk populairder is geworden. Met payrolling neemt het payrollbedrijf, in dit geval DIRECT Payrolling & Staffing, het juridisch werkgeverschap van jouw organisatie over. Jouw medewerkers werken gewoon voor jou, maar staan bij ons op de loonlijst en kunnen dus ook door ons worden verloond. Zo nemen we niet alleen de (salaris)administratie uit handen, maar ook de aanverwante werkgeversrisico’s rondom ziekte en verzuim. Door gebruik te maken van payrolling, heb je ook de mogelijkheid om je personeelsbestand enorm flexibel in te zetten.

Payrolling is mogelijk interessant voor zowel grote als kleine organisaties. Het voordeel van payrollen is dat je het juridisch werkgeverschap bij een andere organisatie neerlegt, dit houdt in dat je dan niet alles zelf hoeft te regelen.

HR gerelateerde kwesties, administratie en cao’s zijn dingen waar je als ondernemer wellicht wat minder affiniteit mee hebt of zelfs geen tijd voor hebt. Je kunt je daarmee niet altijd volledig richting op je core business, terwijl juist een focus op de core business zorgt voor groei. En groei is weer goed voor je medewerkers, je bedrijf en voor jezelf. Daarom wil je dergelijke kwesties en onderwerpen het liefst vermijden en wellicht uitbesteden. DIRECT Payrolling & Staffing biedt mogelijkheden en is daar voor iedere ondernemer.

Veel ondernemingen in Nederland zijn gebonden aan het reguliere arbeidsrecht en een cao die voor hun specifieke branche is afgesloten. In zo’n cao worden beloningselementen, pensioenregelingen, arbeidsrechten en arbeidsvoorwaarden van je personeel beschreven. Hier dien je je als werkgever in bijna alle gevallen aan te houden, maar helaas is het continu doorvoeren en bijhouden van deze cao’s vrij tijdrovend.

Als payroll-organisatie zorgen wij dat alle zaken omtrent cao’s worden afgehandeld. Gezien het feit wij de rol van juridisch werkgever innemen, en dus jouw medewerkers verlonen, adviseren we ook in cao’s en dergelijke.

Wanneer je personeel in dienst hebt met een contract voor bepaalde tijd, is het mogelijk om deze medewerkers bij ons op de loonlijst te plaatsen. De medewerker behoudt daarbij zijn/haar opgebouwde rechten.

Als relatie en klant van DIRECT Payrolling & Staffing betaal je een vast tarief per gewerkt uur en ontvangt periodiek een factuur. Op deze wijze heb je snel en overzichtelijk inzage in jouw personeelskosten.

DIRECT Payrolling & Staffing werkt landelijk. Snel en eenvoudig gebruik maken van onze dienstverlening? De benodigde formulieren zijn hier te downloaden via onze website. Lukt dit niet, neem dan contact op zodat wij de formulier per e-mail kunnen toesturen.

DIRECT Payrolling & Staffing verzorgt wekelijks betalingen. Alle uren die voor dinsdagochtend 10.00 uur bij ons bekend zijn worden dezelfde week aan jouw medewerkers uitbetaald. Daarnaast kan je zelf bepalen of je de gewerkte uren per week of per 4 weken doorgeeft.

Ben je ouder dan 21 jaar en werk je langer dan 26 weken voor ons? Dan heb je recht op een pensioenopbouw en ben je wettelijk verplicht deel te nemen aan de Basis pensioensregeling van StiPP. Na 52 gewerkte weken gaat de Basis pensioenregeling automatisch over naar de Plusregeling (78 gewerkte weken totaal). Voor meer informatie kun je kijken op www.stippensioen.nl.

StiPP staat voor Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten. Zij regelen de pensioenen voor de flexbranche. Vanaf 2004 zijn alle uitzendbureaus, payrollondernemingen en detacheringsbureaus verplicht zich aan te sluiten bij StiPP.

Backoffice uitbesteden

Nee, er zijn geen aanmeldkosten of licentiekosten om gebruik te maken van onze backoffice service.

Bij het uitbesteden van jouw backoffice heb jij geen omkijken meer naar jouw administratieve, financiële en juridische taken. Dit komt omdat wij van DIRECT Payrolling & Staffing jouw complete backoffice werkzaamheden verzorgen. Wat dit inhoudt? Dit houdt in dat we ons buigen over onder andere de debiteurenbeheer, salarisadministratie en de alghele facturatie.

Werving en selectie

Als je als ondernemer op zoek bent naar een geschikte, nieuwe collega kun je bij DIRECT Payrolling & Staffing terecht voor werving en selectie van deze nieuwe werknemer. Onder werving en selectie, wat ook wel bekend staat als recruitment, vallen alle stappen die horen bij het vinden en selecteren van de beste kandidaat voor die ene functie. Wij werken hierbij nauw samen met jouw organisatie, zodat we er zeker van zijn dat we de kandidaat vinden die voldoet aan de eigenschappen waar jij behoefte aan hebt.

Werving & Selectie en recruitment zijn twee begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt. In beide gevallen zoekt een externe partij voor u naar de juiste kandidaten voor een vacature. Die partij of persoon heet ook wel een recruiter.

De voordelen van werving en selectie zijn de volgende:
Biedt flexibiliteit bij het invullen van vacatures
Minder tijd kwijt aan het werven en selecteren van kandidaten
Laagdrempelige manier om snel in contact te komen met kandidaten
Je profiteert van een groot netwerk en een ruim bestand aan geschikte kandidaten

Werving en selectie heeft alles te maken met het ‘overtuigen’ van mensen om bij jou in dienst te komen, en het kiezen uit alle geïnteresseerden: wat is de juiste kandidaat voor die openstaande vacature? En waarom? Natuurlijk zijn dit zaken die je niet overhaast kan beslissen. Want belangrijker dan vacatures snel opvullen, is dat je de júíste kandidaat vindt. Iemand met de juiste competenties, die past binnen de cultuur van het bedrijf en zichzelf daar graag wil ontplooien. Alleen op zo iemand kun je als bedrijf bouwen. Een goede match dus – daar draait het om.

Bij DIRECT Payrolling & Staffing helpen we met het opstellen van wervende vacatureteksten en daarnaast ook met de verspreiding van vacatures. Dit zijn twee activiteiten die behoorlijk wat voeten in aarde hebben. Zodra de vacature geschreven is, stellen we die voor je openbaar in de DIRECT vacaturebank. In onze eigen vacaturebank delen we vacatures uit ons netwerk. Deze vacatures zijn stuk voor stuk met zorg geschreven. Hiermee is de kans op een goede match tussen werknemer en werkgever het grootst!

De Werving & Selectie tool van DIRECT Payrolling & Staffing heeft diverse opties. Zo is het mogelijk om nieuwe kandidaten direct via het systeem te laten solliciteren. Hiernaast is het mogelijk een koppeling te realiseren naar onder andere vacaturesites zoals bijvoorbeeld Indeed, jouw eigen website én de website van DIRECT Staffing. Bij het uitvoeren van de werving en selectie is het uiteraard mogelijk gebruik te maken van de expertise van het DIRECT team. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorselectie van kandidaten of het formuleren van een goede én wervende vacatureteksten:

Passend advies van onze HR experts
Minder recruiters nodig voor de werving en selectie
Maak gebruik van de samenwerking met Indeed
Een geheel eigen jobboard
Geselecteerde flexkrachten direct doorzetten naar de backoffice

Mijn DIRECT omgeving

Via https://mijn.directpayrolling.nl is het direct mogelijk in te loggen in de Mijn DIRECT omgeving.

Een nieuw wachtwoord aanvragen kun je via mijn.directpayrolling.nl. Onder de inlogknop vind je de optie ‘wachtwoord vergeten’.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Heb je nog vragen?
Kom in contact

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Joel Knuijver

Joël Knuijver

“Ik help graag verder!”

Overige contactgegevens

Direct Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 9178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811 AA te Arnhem

Back To Top