Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
vrouw kijkt lachend naar laptop met pen in haar hand

Overstappen van backoffice: voorbereid én risicoloos blijven ondernemen

Laatste update op 25 juni 2024 om 10:00 am
 • Blog
Leestijd: 5 minuten

Besteed je je uitzendbureau backoffice al (langere tijd) uit, maar ben je toch niet helemaal tevreden over de flexibiliteit, kwaliteit of tarieven van je huidige partij? Dan is het misschien tijd om over te stappen naar een andere backoffice partij. Ga op zoek naar een betrouwbare partner die echt bij je uitzendbureau past; een partij die met je meegroeit én meedenkt, zodat je altijd voorbereid de toekomst tegemoet gaat. In dit blog leggen we je uit wanneer en hoe je het beste kunt overstappen van backoffice partij, snel en zonder risico’s!

Navigeer snel naar

Wanneer overstappen backoffice partij?

Het uitbesteden van je uitzendbureau backoffice kan een hoop tijd, geld én risico’s schelen. Daarnaast heb je volledige focus op je kernactiviteiten en kun je je richten op de groei van je bedrijf. Maar groeit je huidige backoffice partner wel met je mee? Beschikken zij nog over de juiste kennis, expertise en technologie om kansen, maar ook obstakels aan te pakken?

Het is nooit verkeerd om eens in de zoveel tijd je huidige backoffice partij onder de loep te nemen, want je bedrijf is constant in ontwikkeling.

In je beoordeling kun je extra aandacht besteden aan de volgende kenmerken:

 • Risicodekking en prijsstelling: hoe transparant is je backoffice partij over de risicodekking en prijsstelling? Wat zit er bijvoorbeeld precies in het all-in tarief? Hoe gaat het er echt aan toe als er onverwachte risico’s optreden?
 • Goed juridisch werkgeverschap: juridisch werkgeverschap is één ding, maar goed werkgeverschap is minstens zo belangrijk. Hoe goed zorgt je backoffice partner voor je flexkrachten wat betreft pensioenregeling, opleiding en andere voordelen?
 • Werving en selectie tijdens arbeidskrapte: met aanhoudende arbeidskrapte is een partner die kennis heeft van werving en selectie geen overbodige luxe. In hoeverre ondersteunt je backoffice partner je bij het effectief vinden van nieuw personeel?
 • Toekomstbestendig ondernemen: in de flexbranche is toekomstbestendig ondernemen van groot belang. Zo vinden er regelmatig wijzigingen op het gebied van cao en wet- en regelgeving plaats. Belangrijk is dat je backoffice partner hier altijd van op de hoogte is en hier uitstekend mee omgaat.

 

Kom je erachter dat je toch niet helemaal tevreden bent over de huidige stand van zaken, dan doe je er goed aan een andere backoffice partij te overwegen. Onze gratis checklist kan helpen bij het maken van de beslissing om over te stappen!

Vrouw is aan het bellen achter haar computer met administratie

Hoe herken je een goede backoffice partij?

Dat je gaat overstappen naar een andere backoffice partner is inmiddels zeker. Dan is je volgende uitdaging het vinden van een geschikte backoffice partij. We snappen heel goed dat het overstappen naar een andere backoffice partner een belangrijke beslissing is en spannend kan zijn. Daarom helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

Iedere backoffice partij heeft sterkere en minder sterkere punten, maar het belangrijkste is dat de backoffice partij past bij jouw wensen en behoeften.

Om kwaliteit en optimale service te waarborgen, is het zaak dat de backoffice partij transparant communiceert. Zo kun je eenvoudig ontdekken of de backoffice partij aansluit op je bedrijf. Naast dat je rekening houdt met jouw persoonlijke behoeftes, kun je ook filteren op andere belangrijke kenmerken. Zo beschikt een goede backoffice partij minstens over de volgende kenmerken:

 • De nodige certificeringen: in de ideale situatie voldoet de backoffice partij aan de nodige certificeringen. Denk aan een NBBU of ABU lidmaadschap, een NEN-4400-1 certificering en een SNA-keurmerk.
 • Heldere risicoverdeling: een goede backoffice partij denkt actief mee over risicodragerschap (denk aan debiteurenrisico, ziekteverzuim) en laat je daarbij écht niet zomaar met alle risico’s zitten.
 • Kennis van cao’s, wet- en regelgeving: met name in de uitzendbranche is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de huidige wet- en regelgeving, maar ook van wat er in de toekomst (waarschijnlijk) gaat veranderen. Een goede backoffice partij communiceert tijdig over wijzigingen en maakt concrete afspraken.
 • Robuust en financieel gezond: zeggen is één ding, maar of het je partner daadwerkelijk robuust en financieel gezond is moet nog maar blijken in de praktijk. Je kunt dit checken door te vragen naar zogeheten G-rekeningen en WKA-verklaringen van de Belastingdienst.
 • Betrouwbare HR-software: alle administratie tussen je uitzendkracht, je opdrachtgever en jezelf verloopt via speciale uitzendsoftware: een alles-in-één-oplossing. Een goede backoffice partij gebruikt daarom altijd betrouwbare én moderne software.
Stappenplan

In 5 stappen een backoffice partij die bij je past

In jouw zoektocht naar een nieuwe passende backoffice partner moet je op veel zaken letten. Met dit stappenplan heb je alles in huis om een goede vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders om zo jouw ideale backoffice partner te vinden.

 • Je wilt een betrouwbare partner aan je zijde
 • Je wilt een partner die in al jouw behoeften voorziet
 • Je wilt een partner die snel en adequaat handelt

Zo stap je snel en risicoloos over van backoffice partij

Je hebt de keuze gemaakt om over te stappen en de backoffice partij gevonden die helemaal aansluit op de wensen en behoeftes van jouw uitzendonderneming. Maar hoe maak je die overstap?

 • Check wat je huidige partner heeft vastgelegd over opzeggingen en gegevensmigratie in de algemene voorwaarden.
 • Informeer je medewerkers, klanten en andere belanghebbenden tijdig over de aanstaande overstap.
 • Bespreek van tevoren met je nieuwe backoffice partij hoe de overstap gaat plaatsvinden en zorg ervoor dat zij je daarin actief begeleiden. In de ideale situatie nemen zij je mee in het proces en zorgen ze ervoor dat de migratie keurig en snel wordt uitgevoerd.

Bij DIRECT Payrolling & Staffing begeleiden we je volledig in het overstappen van backoffice proces. We nemen daarbij het totale juridische werkgeverschap van de betrokken werknemers van je over en tekenen we voor alle bijkomende administratieve zaken. Zo werkt het overstappen naar backoffice partner DIRECT Payrolling & Staffing:

 • Stap 1. Kennismaken en advies. We kijken wat er bij je huidige partner goed gaat en wat er beter kan. Op basis van jouw wensen en behoeftes geven we je en advies op maat en doen we je een aantrekkelijk aanbod.
 • Stap 2. Akkoord? Aan de slag! Binnen één week zetten we jouw volledige administratie veilig over naar ons systeem, samen met jou. Ondertussen kun jij blijven doorwerken terwijl je overstapt.
 • Stap 3. Volledig up-and-running. Wanneer we samen alle inschrijvingen hebben gedaan, de looncomponenten zijn getest en je opdrachtgevers en uitzendkrachten zijn geïnformeerd, ben jij weer volledig up-and-running!

Waarom DIRECT Payrolling & Staffing als betrouwbare partner?

Wij maken ondernemen graag makkelijker voor je. We zijn daarbij de verbindende factor waarbij ondernemers en hun doelen dichter bij elkaar komen. Met ruim vijftien jaar ervaring durven wij te stellen dat we op het gebied van flexarbeid nagenoeg elke ondernemersvraag hebben kunnen voorzien van een passende oplossing en weten waar we het over hebben. Ga je met ons in zee? Dan kies je voor:

 • 100% compliance werken: alle certificeringen, betrouwbaar en financieel gezond
 • Persoonlijk: altijd korte lijnen met een contactpersoon die met je meedenkt
 • Volledige HR-begeleiding: loopbaan van je medewerkers van A tot Z verzorgd
 • Betrouwbare HRM software: alle personeelszaken- en administratie op één plek geregeld via Mijn DIRECT
 • Financiële zekerheid: salarissen altijd op tijd uitbetaald en een consistente marge
 • Alle risico’s gedekt: volledige verzuimbegeleiding en arbeidsongevallendekking
 • Flexibiliteit: contracten opgemaakt in verschillende EU-talen

Kies je voor backoffice uitbesteden bij DIRECT Payrolling & Staffing, dan ben je in betrouwbare handen en kun je écht risicoloos ondernemen. Vrijblijvend sparren? Neem dan contact op met één van onze experts, dan kijken we samen hoe we jouw uitzendbureau laten uitblinken.

Plan een afspraak in voor een gratis consult

Joël Knuijver
calendly

Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Kies gerust een datum en tijdstip, dan spreken we elkaar snel!

Plan direct je afspraak

Joël Knuijver
Accountmanager

Lees meer over dit onderwerp:

Back To Top