Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten

Dit is hoe het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten te werk gaat

Leestijd: 2 minuten

De grote hoeveelheid aan arbeidsmigranten die naar Nederland komen om te werken blijft doorzetten. Ook de stroom aan Oekraïense vluchtelingen draagt bij aan een stijging van buitenlandse flexarbeiders. Enerzijds kennen arbeidsmigranten vele voordelen. De krappe arbeidsmarkt zorgt voor de nodige wervingsuitdaging. Echter is het ook zo de toename van arbeidsmigranten in Nederland ook maatschappelijke problemen met zich meebrengt. Denk hierbij aan de woningnood en discriminatie op de arbeidsmarkt.  

In dit artikel staan leggen we uit wat het aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten is, wat het aanjaagteam arbeidsmigranten precies doet en wat het beleid is aangaande het tewerkstellen van arbeidsmigranten.

Navigeer snel naar

Wat is het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten?

Het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten is opgericht om de werk- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten structureel te verbeteren. Het doel is om misstanden in de werk- en leefsituatie van arbeidsmigranten tegen te gaan en de afhankelijkheid van arbeidsmigranten van hun werkgever te verkleinen.

Arbeidsbemiddeling van buitenlandse flexkrachten met een groot kostenvoordeel.

Wat doet het aanjaagteam arbeidsmigranten?

We kennen de afgelopen jaren enorm veel wanpraktijken aangaande het huisvesten en tewerkstellen van arbeidsmigranten. Het probleem bij de opsporing ervan is dat arbeidsmigranten vaak niet geregistreerd staan of het adres uit hun eigen land hebben opgegeven. Het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten pleit juist om de registratie van arbeidsmigranten te stimuleren. Zo worden buitenlandse flexwerkers vaak ondergebracht in veel te kleine woonruimtes waar de hygiëne en/of veiligheid ver te zoeken is.  

Het aanjaagteam arbeidsmigranten stelt met regelmaat aanbevelingen op voor ministers, werkgevers en andere betrokkenen.  

Hier pleit het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten voor

Het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten pleit onder meer voor:

 • Verplichte certificering voor uitzendbureaus en een boete voor inleners die werken met niet-gecertificeerde uitzendbureaus. 
 • De registratie van arbeidsmigranten moet worden verbeterd zodat bekend is waar arbeidsmigranten wonen. 
 • De huisvesting van arbeidsmigranten moet worden verbeterd. 

Bron: Flexmarkt

Conclusie: hulp nodig?

Mocht je als uitzendbureau willen starten met het bemiddelen in arbeidsmigranten of ben je als een uitzendbureau voor arbeidsmigranten en ben je op zoek naar een sparringpartner op gebied van huisvesting voor arbeidsmigranten óf het berekenen van een ET-kostenvoordeel, schroom niet en plan een vrijblijvend gesprek met ons in.

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
Back To Top