skip to Main Content
Ook Na Invoering Van De WAB Blijft Payrolling Mogelijk!

Ook na invoering van de WAB blijft payrolling mogelijk!

Laatste update op 17 oktober 2019 om 02:12 pm
Leestijd: 2 minuten

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) brengt de komende tijd, en zeker in het nieuwe jaar, heel wat veranderingen in de flexmarkt met zich mee. Zo wordt de uitvoering van payrolldiensten een stuk complexer. De klanten van DIRECT Payrolling merken daar echter nauwelijks iets van. Algemeen directeur Rob Wennink: “Wij hebben onze dienstverlening nu al volledig aan de nieuwe situatie aangepast. Daardoor kunnen onze klanten ook na 1 januari 2020 gewoon gebruik blijven maken van onze diensten.”

Vooral onder uitzendbureaus die hun backoffice uitbesteden aan een payrollbedrijf, blijkt veel onduidelijkheid over de op stapel staande veranderingen te zijn. Sommige uitzenders overwegen in dat kader zelfs al om met payrolling te stoppen. “Daar is totaal geen aanleiding voor”, aldus Wennink. “De belangrijkste verandering is dat wij als juridisch werkgever samen met onze klanten voortaan een actieve rol gaan spelen bij de werving en selectie van medewerkers. Zij worden door vraag en aanbod van werk samengebracht (allocatie). Omdat wij de non-exclusiviteit waarborgen, heeft de WAB verder weinig tot geen gevolgen voor onze dienstverlening.”

Unieke applicatie

Volgens Wennink wordt de werving en selectie van de juiste medewerkers er straks via DIRECT Payrolling alleen maar eenvoudiger op: “We zitten op dit terrein bepaald niet stil. Zo hebben we een vacaturebank in het leven geroepen en een unieke applicatie waarbij vraag en aanbod samenkomen geïntroduceerd. Mochten ondernemers daarnaast toch nog behoefte hebben aan ondersteuning, zit ons team van HR-professionals in de starthouding. Onze mensen zijn nu al volledig ingespeeld op de nieuwe wetgeving en de daarmee samenhangende stortvloed aan veranderde arbeidsvoorwaarden.”

Backoffice

Minister Koolmees heeft bij herhaling aangegeven dat het uitbesteden van de backoffice vanaf 1 januari 2020 onder payrolling valt. Waar de oplossing voor reguliere werkgevers redelijk eenvoudig lijkt, blijkt dat voor het uitbesteden van de backoffice op het eerste gezicht toch een stuk lastiger. Door de ingewikkelde wet- en regelgeving op dat terrein, weten veel uitzendbureaus niet precies hoe ze zelf formeel werkgever zouden moeten worden. Rob Wennink: “Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ga gewoon in zee met DIRECT Payrolling en je bent als uitzender helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Als backofficepartij hebben we alle kennis in huis en voldoen we volledig aan de nieuwe regels.”

Al onze diensten op een rij

Als partner helpen we graag zowel in de aanloop naar, als na de invoering van de WAB. Hier lees je een samenvatting terug van alle diensten die DIRECT Payrolling biedt voor totale ontzorging. Ondernemen makkelijk maken, dat is waar onze consultants voor gaan en staan.

Meer weten over de diensten van DIRECT Payrolling?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1
Hallo, hoe kunnen we je helpen?
Powered by
Back To Top