Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-WAB-onduidelijkheden

Nieuwe verzekering helpt MKB bij managen ziekteverzuim

Laatste update op 23 april 2021 om 08:20 am
Leestijd: 2 minuten

Met ingang van deze maand kunnen ondernemers de zogeheten MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. De verzekering, in het leven geroepen om werkgevers te helpen bij het managen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie van hun medewerkers, is onderdeel van een nieuw pakket aan afspraken en wettelijke maatregelen.

In de dagelijkse praktijk blijkt telkens opnieuw dat alle wettelijke verplichtingen en financiële risico’s rondom ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie bij veel ondernemers in het MKB nog steeds voor veel onduidelijkheid zorgen. Talloze werkgevers blijken bijvoorbeeld totaal onvoorbereid te zijn wanneer een werknemer voor langere tijd uitvalt. Vaak weten ze wel een en ander over een loondoorbetalingsverplichting, maar zijn ze volslagen onbekend met hun verplichtingen en verantwoordelijkheden op het gebied van onder andere re-integratie.

Pakket maatregelen

In dat kader heeft de overheid in nauw overleg met onder andere MKB Nederland een pakket aan maatregelen samengesteld. De MKB verzuim-ontzorgverzekering is er daar één van. De minimumeisen die aan deze verzekering worden gesteld, zijn vastgelegd in een convenant tussen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB Nederland en het Verbond van Verzekeraars. De meeste grote verzekeraars bieden de verzekering sinds 1 januari 2020 aan.

Ondersteuning

Naast de nodige duidelijkheid biedt de nieuwe verzekering ondernemers vooral beperking van de financiële risico’s en deskundige ondersteuning bij de dienstverlening rondom ziekteverzuim en re-integratie. Bij een (dreigend) langdurig ziekteverzuim krijgen ondernemers door de verzekeraar een casemanager toegewezen die als eerste aanspreekpunt fungeert en ze ondersteunt bij iedere stap die er gezet moet worden. Wanneer de werkgever in kwestie alle adviezen opvolgt en alle benodigde inspanningen op het gebied van re-integratie uitvoert, zijn eventuele loonsancties van het UWV voor rekening van de verzekeraar.

Meer weten?

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in de MKB verzuim-ontzorgverzekering kunnen voor verdere informatie terecht op www.loondoorbetalingbijziekte.nl

In contact komen met een van onze consultants?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top