Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Steeds minder zzp’ers willen vaste baan

Leestijd: 3 minuten

Door verlaging van de zelfstandigenaftrek betalen zzp’ers meer belasting. Bovendien moeten ze zich verplicht (en duur) verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en probeert de politiek van alles uit de kast te halen om ze het werk als zelfstandige binnen organisaties moeilijker te maken. Het lijkt voorlopig een gevecht tegen de bierkaai: het aantal zzp’ers groeit gestaag en ruim de helft van hen zegt geen behoefte meer te hebben aan een vast contract.

Navigeer snel naar

Onderzoeksbureau Intelligence Group ondervraagt sinds 2015 jaarlijks 1100 zzp’ers. Op dit moment zegt slechts 10% naar een vaste baan te verlangen; 55% geeft aan juist nooit meer terug te willen naar een vast contract. Die percentages zijn respectievelijk het laagst en hoogst sinds de start van het onderzoek. Zo wilde in 2015 bijvoorbeeld nog 18% terugkeren naar een vaste betrekking. De groep die expliciet aangeeft nooit meer in vaste dienst te willen werken, groeide van 43% in 2015 naar de huidige 55%. Ze vinden vrijheid belangrijker dan vastigheid en hebben het in deze krappe arbeidsmarkt simpelweg voor het kiezen.

Vraag van de markt

Op dit moment worden steeds meer werkenden in vooral de zorg, bouw en horeca zelfstandig ondernemer of laten ze zich flexibel inhuren. Die trend ontgaat ook de uitzendwereld niet: steeds meer uitzendbureaus richten zich vandaag de dag naast hun core business ook op de bemiddeling van zzp’ers. “Niet omdat ze dat zelf zo graag willen, maar omdat de markt er nu eenmaal om vraagt.”, zo verklaart een woordvoerder van een van de uitzendkoepels.

Betere balans werk/privé

De groei van het aantal zzp’ers nam vooral sinds het begin van de coronacrisis in sneltreinvaart toe. Werkenden gingen bewuster nadenken over een betere balans tussen werk en privé en minder werkdruk. Dat leidde tot een groei van 1 miljoen zzp’ers voor de pandemie tot de nu ruim 1,24 miljoen zelfstandigen. Met name in de zorgsector is de werkdruk dermate hoog dat steeds meer werknemers ervoor kiezen zzp’er te worden of zich door een bemiddelingsbureau laten inhuren. Volgens Elise Merlijn van vakbond FNV hebben vooral de ggz en ziekenhuizen daarmee te maken: “Werkgevers in de zorg stellen alles in het werk om hun mensen in vaste dienst te houden, maar die pogingen lijken steeds vaker tevergeefs. Door het nijpende tekort aan personeel, zijn de werknemers de hoge werkdruk voorlopig meer dan zat.”

“Wanneer zzp’ers niet meer actief kunnen zijn binnen zogeheten kernberoepen van organisaties, jaag je ze eerder dat beroep uit dan dat je ze verleidt tot een vast dienstverband.”

'Organisatorisch inbedding'

Minister Karien van Gennip maakte onlangs de contouren van haar langverwachte nieuwe zzp-wetgeving bekend. Eén van de uitgangspunten daarin is dat ‘organisatorisch ingebed werk’ niet langer door zzp’ers gedaan zou mogen worden. Daarbij doelt ze vooral op werkzaamheden die ook door anderen in loondienst uitgevoerd zouden kunnen worden. Juist dat werk zou in de toekomst niet meer via een zzp-contract gedaan kunnen worden, tenzij de persoon in kwestie voldoet aan een aantal nog nader te bepalen criteria voor zelfstandig ondernemerschap.

Groot gevaar

Volgens directeur Geert-Jan Waasdorp van de Intelligence Group gaat de politiek daarmee voorbij aan het feit dat een steeds groter deel van de zzp’ers de voordelen van het zzp- en ondernemerschap nu eenmaal prefereert boven loondienst of een vast contract. In zijn ogen schuilt er bovendien een groot gevaar in de beperking van de beweegruimte van zzp’ers. “Wanneer zzp’ers niet meer actief kunnen zijn binnen die zogeheten kernberoepen van organisaties, jaag je ze eerder dat beroep uit dan dat je ze verleidt tot een vast dienstverband”, aldus Waasdorp. “Daarmee breng je de krappe arbeidsmarkt en de toch al haperende dienstverlening alleen maar verder in de problemen.”

Plan een afspraak in voor een gratis consult

Joël Knuijver
calendly

Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Kies gerust een datum en tijdstip, dan spreken we elkaar snel!

Plan direct je afspraak

Joël Knuijver
Accountmanager

Lees meer over dit onderwerp:

Back To Top