Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Recruitmentontwikkelingen

5 recruitmentontwikkelingen waar je écht van moet weten

  • Blog
Leestijd: 3 minuten

De ‘war for talent’ blijft ons bezighouden. Dit alles zorgt ervoor dat je als recruiter op steeds creatievere manieren je weg probeert te vinden in werving & selectie anno 2022. Niet alleen de nodige aanpassingen in je wervingsstrategie zijn wenselijk, maar ook de manier van denken, doen en naleven dient te worden gewijzigd. Dit houdt in dat je HR-blik mogelijk ietwat moet worden veranderd.

In dit blog zoomen we in op een vijftal recruitmentontwikkelingen die we momenteel zien gebeuren in de markt. En wellicht kan jij hier ook een graantje van meepikken.

Navigeer snel naar

1. Soft skills versus hard skills

De tijd van kritisch zijn is geweest. Daarom zien we werkgevers steeds flexibeler worden en vaker de voorkeur te geven aan soft skills van kandidaten dan aan hard skills. Soft skills zijn eigenlijk persoonlijke eigenschappen en gewoontes die onderdeel uitmaken en invloed uitoefenen op de werkethiek. Dit zijn zaken die van nature aanwezig zijn en die iemand niet aangeleerd heeft gekregen. Uiteraard zijn hard skills nog steeds erg van belang, maar werkgevers zien steeds meer dat vaardigheden ook snel aangeleerd kunnen worden. Met deze aangepaste mindset ben je mogelijk in staat een hele nieuwe doelgroep aan potentiële kandidaten te bereiken.

2. Een kijkje in eigen keuken

Verplaats je is in een potentiële kandidaat die mogelijk geïnteresseerd is in jouw organisatie… je bent waarschijnlijk na het lezen van een vacaturetekst ontzettend benieuwd hoe het bedrijf er nou écht uitziet. Wat is de sfeer? Welke cultuur heerst er? Wie zijn de toekomstige collega’s waar je mee samen moet werken? Mocht je beziggaan met werven overweeg dan ook relevante content te ontwikkelen, die laat zien wie en wat jouw bedrijf nou echt is. Dit doe je bijvoorbeeld door vlogs, foto’s of andere creatieve content via social media of de Werken Bij-website.

3. Hybride werken

Naast een mooi salaris zijn aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden ook een must. Bijvoorbeeld de nodige vrije dagen, een fiets van de zaak of de mogelijkheid om hybride te werken. Thuiswerken is sinds de coronapandemie hipper dan ooit. Veel werknemers geven aan vrijheid te willen in de keuze voor thuiswerken of werken op kantoor. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat werknemers productiever zijn en meer ruimte hebben om werk en privé te combineren. Het zou zomaar eens de doorslaggevende factor kunnen zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan voor een werkzoekende.

4. Latent werkzoekenden

Weer een mindset-dingetje. Je focust je als recruiter waarschijnlijk, voornamelijk op mensen zonder baan die wel naar een baan op zoek zijn. Oftewel werkzoekenden. Maar wist je dat ruim 75% van de Nederlandse bevolking reeds ergens werkt en toch op zoek is naar een nieuwe uitdaging zonder hier bewust mee bezig te zijn? Dit noemen we latent werkzoekenden. Deze mensen hebben de gedachte van het switchen van baan ergens in hun hoofd, maar zullen pas worden getriggerd bij een ‘Offer They Cannot Refuse’. Eye-opener, he?

5. Een korte journey

Laten we het dan tot slot ook nog even hebben over het recruitmentproces. Een sollicitatieprocedure is vaak ingewikkeld, langdradig en bevat verschillende fases. Gemiddeld blijkt het 27 werkdagen te duren om een vacature te vervullen terwijl de meest talentvolle kandidaten na 10 dagen niet meer beschikbaar zijn. Tijd om sneller te schakelen dus. Het is belangrijk om het sollicitatieproces te optimaliseren en de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Conclusie

Personeel werven in een krappe arbeidsmarkt vergt creativiteit en flexibiliteit.  Advies nodig over aan welke knoppen jij moet draaien om het juiste talent te vinden, te werven en te behouden? Neem dan gerust contact met ons op.

Plan een afspraak in voor een gratis consult

Joël Knuijver
calendly

Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Kies gerust een datum en tijdstip, dan spreken we elkaar snel!

Plan direct je afspraak

Joël Knuijver
Accountmanager

Back To Top