Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-uitzendbureaus

Zó zet je video in voor werving en selectie

Laatste update op 20 juli 2020 om 12:02 pm
  • Blog
Leestijd: 2 minuten

“Als je bedenkt dat 84% van al het internetverkeer bestaat uit video dan kun je je als recruiter niet meer veroorloven om hier niets mee te doen…” Baukelien van Minnen (Academy for Recruitment), is dé professional op het gebied van video recruitment. Zij legt je precies uit hoe jij hiermee begint: 

“Generatie Y en Z doen niets anders meer dan video’s maken en kijken maar ook voor de oudere generaties is het gebruik van video’s (voor verschillende doeleinden) inmiddels ingeburgerd. Maar hoe begin je? En waar moet je op letten?

Het doel is heilig

Gewoon wat beelden schieten om een “leuk” filmpje te maken levert weinig op. Bedenk eerst wat je met een video wil bereiken. Wil je meer naamsbekendheid? Wil je dat mensen solliciteren? Wil je dat ze je gaan volgen via sociale media?

Ken je doelgroep

Bepaal vooraf je doelgroep. Elke doelgroep heeft bepaalde behoeftes, specifieke (sociale media) kanalen waar ze actief zijn, een manier van communiceren, een bepaalde muziekstijl etc. Hoe beter je je doelgroep kent hoe beter je in kunt spelen op hun behoeftes, de juiste muziek kunt bepalen, de juiste verhaallijn.  En uiteraard het beste kanaal om je video te verspreiden.

Zorg dat je iets van editen weet

Je hoeft echt geen wizard te zijn met professionele editing programma’s om een (in de basis) goede video te maken. Maar een video die in 1 keer geschoten is, zonder muziek, zonder tekst en zonder wisselende shots ziet er erg onprofessioneel en (nog erger) saai uit. Er zijn talloze (gratis) apps beschikbaar en via YouTube kun je voor bijna elke app duidelijke tutorials vinden die je wegwijs maken in het gebruik ervan. Maak jezelf bekend met een programma voordat je begint met filmen. Je weet dan wat de mogelijkheden zijn en wat voor soort shots je wil hebben om een mooi en dynamische geheel te krijgen.

Story is key

Zorg dat je goed nadenkt over je verhaallijn. Wat ga je vertellen? In welke vorm? Met welke beelden? Houd daarbij altijd rekening met je doelgroep (wat vindt die interessant?). Hoe beter je van tevoren nadenkt over je verhaal hoe sneller het filmen zal gaan.

Het klinkt logisch, maar bedenk dat het bij video gaat om wat je ziet. Alles wat je kunt vangen in beeld of tekst en daardoor niet hoeft uit te leggen is winst.”

Baukelien van Minnen
Academy for Recruitment
www.academyforrecruitment.nl

Ben je geïnteresseerd in meer informatie en/of het volgen van trainingen? Via de LinkedIn-pagina van de Academy for Recruitment blijf  je op de hoogte. Op zoek naar specifieke voorbeelden? Neem dan een kijkje op hun YouTube-kanaal.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 026 - 372 45 20 of vul onderstaand formulier in.

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top