Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
uitzendbureau starten 2021

Uitzendbureau openen in 2021: een goed idee?

Leestijd: 2 minuten

Je loopt misschien al jaren rond met het plan een uitzendbureau te openen. Of het idee is sinds kort ontstaan. Hoe dan ook – het borrelt: je wilt dit jaar je eigen uitzendonderneming starten, matches maken en bijdragen aan het werkgeluk van mensen én het succes van ondernemingen. Maar is het wel een goed idee om je uitzendbureau te openen in 2021?

Ja; bij DIRECT Payrolling & Staffing denken we van wel! Ondanks dat het nu in 2021 een onzekere tijd is rondom de coronacrisis, kan het júist het moment zijn om een eigen uitzendbureau te openen. In deze blog leggen we uit waarom.

1. Ondernemers willen in 2021 een flexibele personeelsschil

Het is dit jaar een onzeker jaar. Waar de vraag bij het ene bedrijf (nagenoeg) stilligt, is die bij het andere bedrijf heel wisselend, of juist non-stop heel hoog; de coronamaatregelen in binnen- en buitenland hebben op elk bedrijf een andere impact. De toekomst is onzeker, en dat maakt dat ondernemers juist in 2021  nog meer dan ooit op zoek zijn naar flexibele krachten.

Uitzendbureaus helpen bedrijven een flexibele personeelsschil op te bouwen, waardoor ze eenvoudig én snel kunnen opschalen en afschalen. Dit flexibele schakelen stelt de ondernemer in staat om meteen in te spelen op veranderingen in de markt. Iets wat belangrijk is, als straks weer meer mogelijk is! Deze ondernemers willen dan snel schakelen met partijen die hen de juiste krachten biedt.

2. Alle aandacht voor de voorbereiding

We schreven het al in onze blog Hoe start ik een uitzendbureau: bij het opstarten van een uitzendbureau moet je heel wat stappen doorlopen. Je start een bedrijf! Neem je jouw uitzendkrachten zelf in dienst in plaats van dat je gebruikmaakt van het uitbesteden aan een backoffice partij, dan komen er nog meer regels en verplichtingen bij.

Het regelen van alle praktische zaken, vereist tijd. Maar misschien wil je ook nog een cursus uitzendbureau starten doen, om je eigen skills aan te scherpen? Of je netwerk uitbreiden, bijvoorbeeld door actief te zijn op social media?

Begin je er nu in 2021 al aan, dan kun je een goede basis neerzetten en heb jij alles goed op de rit tegen de tijd dat de markt in alle branches weer aantrekt.

3. Durf je uitzendbureau juist nu te openen!

De branches die nu op slot zitten, gaan straks weer open. Wanneer welke markt weer gaat opleven, dat is misschien onduidelijk. Maar dat die tijd komt, staat vast. Ga jij je eigen uitzendbureau openen in 2021, dan ben je andere uitzendbureaus die misschien pas durven te starten wanneer de markt weer aantrekt, voor!

Tip!

Met jouw ondernemersplannen in de uitzendbranche, zit je vol vragen. Je wil niets liever dan snel je uitzendbureau openen, maar wat heb je nodig? Hoe maak je de juiste keuzes? Schrijf je in voor het gratis webinar van SLIM! Flex, en krijg tips voor wanneer je in 2021 echt van start gaat.

Het webinar wordt maandelijks gegeven en duurt een uur. Zorg dat je de eerstvolgende niet mist!

SLIM! Flex is een initiatief van DIRECT Payrolling & Staffing, partner in personeel, en artra, het opleidingsinstituut voor arbeidsmarktprofessionals. 

Back To Top