Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-flexwerkers

‘Samen met onze klanten overwinnen we deze crisis’

Laatste update op 22 april 2021 om 03:12 pm
Leestijd: 3 minuten

Edwin Prijden, directeur DIRECT Payrolling & Staffing:
‘Samen met onze klanten overwinnen we deze crisis’

Grote omzetdalingen, de eerste faillissementen, enkele tienduizenden uitzendkrachten die hun baan al kwijtraakten; de coronacrisis laat ook de flexbranche bepaald niet onberoerd. Ga je dan bij de pakken neer zitten of schakel je juist een paar tandjes bij? Edwin Prijden, directeur van DIRECT Payrolling & Staffing, kiest heel nadrukkelijk voor de laatste optie. Hij profileert zich met een onderscheidende aanpak; een aanpak waarmee hij DIRECT én alle klanten zonder al teveel kleerscheuren door de crisis probeert te loodsen.

Tot op heden gaat hem dat goed af. Prijden is overigens de eerste om toe te geven dat dit niet alleen met zijn verfrissende aanpak te maken heeft. “Met DIRECT Payrolling & Staffing verkeren we in de relatief gelukkige omstandigheden dat de intermediairs met wie wij al langere tijd samenwerken niet of nauwelijks actief zijn in zwaar getroffen branches als de horeca, evenementenbranche en cultuursector”, aldus Prijden. “Sterker nog; sommige van onze opdrachtgevers, denk bijvoorbeeld aan logistieke dienstverleners die de supermarkten bevoorraden, zijn drukker dan ooit. Sinds kort zijn we via een van onze inleners uit de zorgsector zelfs betrokken bij een groot project waarbij veel uitzendkrachten betrokken zijn rond het herplaatsen van coronapatiënten en werken we indirect voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.”

Beperkte schade

Vanzelfsprekend heeft Prijden daarnaast ook met opdrachtgevers te maken die in zwaar verkeren en daardoor minder of geen werk meer voor hun uitzendkrachten hebben, maar vooralsnog blijft de schade voor DIRECT Payrolling & Staffing binnen de perken. “Dat is natuurlijk prachtig voor ons als bedrijf, maar voor sommige van onze opdrachtgevers heeft deze situatie ook een keerzijde”, aldus Edwin. “Doordat onze omzetdaling momenteel minder dan twintig procent bedraagt, komen wij niet in aanmerking voor de NOW-regeling. Daardoor kunnen wij helaas ook voor onze opdrachtgevers niet bij de minister aankloppen voor aanvulling van de salarissen.”

Uitstel aanvraag

Ondanks het feit dat er eindelijk enig zicht is op versoepelingen die ertoe moeten bijdragen dat de economie weer voorzichtig op gang komt, realiseert de directeur van DIRECT Payrolling & Staffing zich terdege dat de crisis voorlopig nog wel even onder ons zal zijn. “De kans dat ook andere sectoren geraakt gaan worden, is zeker niet uit te sluiten”, aldus Prijden. “Ik houd er dan ook rekening mee dat wij als bedrijf de komende maanden wel eens met een grotere omzetdaling geconfronteerd zouden kunnen worden. Dat is meteen een goede reden om onze aanvraag voor de NOW-regeling nog tot het eind van de maand uit te stellen. We hebben dan namelijk een goed zicht op het omzetverlies tot en met mei, terwijl we op dat moment bovendien een betere inschatting kunnen maken voor de ontwikkelingen in juni en juli.”

Lusten én lasten

Edwin Prijden is van mening dat je als bedrijf dat in goede tijden samen met de klanten de lusten deelt, je in tijden van crisis vanzelfsprekend ook samen de lasten moet dragen. In dat kader besloot hij dan ook de DIRECT Corona Compensatieregeling in het leven te roepen, bedoeld om zijn opdrachtgevers die tijdelijk geen of minder werk voor hun uitzendkrachten hebben toch van de nodige liquiditeitsspanning te verlossen. “Onze relaties kunnen er tenslotte niets aan doen dat wij niet voor de NOW in aanmerking komen. Met deze compensatieregeling hopen we ertoe bij te dragen dat onze klanten fier overeind blijven en uiteindelijk sterker dan ooit uit deze crisis komen.”

Maatwerk

“Bij onze financiële compensatieregeling”, zo rondt Prijden zijn verhaal af, “is uiteraard sprake van op iedere individuele werkgever toegesneden maatwerk. Zoiets valt tenslotte niet in een standaardregeling te vatten. Dat er strakke spelregels aan de regeling verbonden zijn, spreekt waarschijnlijk ook wel voor zich. Werkgevers die meer willen weten over de DIRECT Corona Compensatieregeling, nodig ik hierbij van harte uit contact op te nemen met een van onze specialisten. Samen overwinnen we deze crisis!”

Meer informatie?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top