Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-uitzendkrachten

Loop ik als uitzendbureau zelf nog financiële risico’s als ik ga payrollen?

Laatste update op 20 juli 2020 om 12:13 pm
  • Blog
Leestijd: < 1 minuut

Dat ligt er helemaal aan wat je als uitzendbureau precies wilt. Wil je zelf de facturen van het payrollbedrijf ontvangen, of wil je dat het payrollbedrijf jouw klanten direct factureert?

In het eerste geval ben je wel verlost van alle administratieve rompslomp, maar niet van alle risico’s. Je moet tenslotte zelf de rekening van het payrollbedrijf (kunnen) betalen. Wanneer je jouw klanten rechtstreeks door de payrollonderneming laat factureren, zijn de risico’s wél volledig afgedekt. Simpelweg vanwege het feit dat het payrollbedrijf op zijn beurt de risico’s per klant grotendeels afdekt bij een kredietverzekeraar die instaat voor de kredietwaardigheid van de betreffende klanten. Wanneer een uitzendbureau op deze manier wil payrollen, moeten in principe alle klanten kredietwaardig zijn. Komen niet alle klanten door de toets van de kredietverzekeraar en het uitzendbureau zelf is wel kredietwaardig, is een derde optie dat een deel direct aan de klanten en een deel aan het uitzendbureau zelf wordt gefactureerd.

DIRECT Payrolling factureert overigens nooit rechtstreeks naar  uitzendbureaus die net gestart zijn. Er is dan tenslotte nog geen informatie over de kredietwaardigheid beschikbaar. In het geval van beginnende uitzendbureaus wordt dus alleen aan (kredietwaardige) klanten gefactureerd.

Back To Top