Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
backoffice partij

Hoe kies je een backoffice partij die bij je past?

Leestijd: 4 minuten

Het uitbesteden van je backoffice: wellicht voor jou een onmisbaar proces. Je bespaart er tijd, geld en energie mee. Althans: als het goed is. Met de huidige arbeidsmarkt kan het extra fijn zijn als jij je als uitzender kan focussen op dat wat je leuk vindt: het matchen van kandidaten aan opdrachten. Mogelijk kan jouw huidige partner niet langer volledig voldoen aan jouw wensen en daarom kan het geen kwaad om eens om je heen te kijken. Maar hoe kies je de juiste backoffice partij die bij jou en jouw wensen en behoeften past?

Je wil natuurlijk wel een backoffice partij kiezen die goed bij jou en je bedrijf past. In dit blog nemen we je mee langs verschillende punten die belangrijk zijn om naar te kijken, wanneer je een backoffice partij gaat kiezen.

Navigeer snel naar

Hoe kies je een nieuwe backoffice partij?

Het is belangrijk om eerst goed bij jezelf na te gaan wat jij belangrijk vindt, wat zijn jouw wensen en behoeften als het gaat om een backoffice partij? Ook hebben we  gemaakt waarbij je kritisch stil kunt staan bij jouw huidige backoffice partner.

Stel jezelf daarom voorafgaande aan dit proces de volgende vragen:

  • Wat zoek je in een partij?
  • Welke specifieke dienstverlening vind jij belangrijk?

 

Vervolgens kan je research gaan doen naar verschillende backoffice partijen en wat zij aanbieden. Zoek persoonlijk contact met verschillende partijen en leg jouw vragen voor. In zo’n gesprek krijg je vaak een duidelijker beeld of de backoffice partij echt bij jou zou passen.

Wat zijn zaken waar je op moet letten?

1. Certificeringen

Het is belangrijk om te letten op welke certificaten en keurmerken je nodig hebt als uitzendbureau. De juiste certificeringen zorgen ervoor dat je betrouwbaar bent en veiligheid uitstraalt. Wanneer je je backoffice uitbesteed, let er dan op dat de backoffice partner de juiste certificeringen heeft. De juiste certificeringen van je backoffice partner zorgen voor risicobeperking voor jou en jouw klanten op, bijvoorbeeld naheffingen van instanties.

In dit blog vind je een overzicht van de certificeringen en verplichtingen waar je als uitzendbureau mogelijk mee te maken kan krijgen.

2. Contractvormen

Tegenwoordig kom je veel verschillende soorten contractvormen tegen, waaronder bijvoorbeeld dagcontracten en weekcontracten. Bedenk goed voor jezelf welke soorten contracten jij wilt hanteren. Kijk vervolgens goed welke soorten contracten verschillende backoffice partijen aanbieden.

3. Risico’s

Backoffice partijen gaan op verschillende manieren om met risicoverdeling. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je een geschikte backoffice partij zoekt. Sommige partijen leggen een bepaald percentage van het ziekterisico bij jou neer, de ziektebegeleiding ligt dan vaak wel nog bij de backoffice partner. Dit verschilt erg per partij, er zijn ook partijen die het grootste deel van het ziekterisico gewoon op zich nemen.

4. Relevante kennis

Een vereiste voor een goede samenwerking met een backoffice partner is toch wel dat er sprake is van relevante kennis. Het is fijn als je backoffice partij volledig op de hoogte is van alle veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving.

5. Werkgeverschap

Goed werkgeverschap gaat over het aansturen op de werkvloer en feit dat je goed voor je medewerkers zorgt. Juridisch werkgeverschap gaat om de juridische en administratieve kanten. Hieronder valt, bijvoorbeeld het opstellen van contracten. Het is belangrijk om een backoffice partner te vinden die voldoet aan jouw verwachtingen op het gebied van werkgeverschap.

In 5 stappen jouw ideale backoffice partij kiezen

Om je als uitzender verder te helpen, hebben wij onlangs een stappenplan ontwikkeld. Middels 5 concrete stappen kan jij binnen een mum-van tijd jouw ideale backoffice partner vinden en kiezen.

Stappenplan

In 5 stappen een backoffice partij die bij je past

In jouw zoektocht naar een nieuwe passende backoffice partner moet je op veel zaken letten. Met dit stappenplan heb je alles in huis om een goede vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders om zo jouw ideale backoffice partner te vinden.

  • Je wilt een betrouwbare partner aan je zijde
  • Je wilt een partner die in al jouw behoeften voorziet
  • Je wilt een partner die snel en adequaat handelt

Conclusie; hoe pak jij het aan?

Bedenk dus vooral goed voor jezelf: wat verwacht ik van een partij? En welke dienstverleningen vind het echt belangrijk? Houdt daarnaast rekening met de certificaten die een partij heeft en, bijvoorbeeld de risicoverdeling. Aan de hand van het bovenstaande stappenplan kan jij snel een backoffice partner vinden die bij jou past.

De HR-experts van DIRECT Payrolling & Staffing schieten je graag te hulp als het gaat om jouw HR-uitdagingen.

  • Meer dan 12 jaar kennis en kunde
  • Binnen 24 uur op contract
  • Contracten beschikbaar in diverse EU-talen
Plan direct je afspraak

Joël Knuijver
Accountmanager

Joël Knuijver
calendly
Back To Top