Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-monique

De 5 meest voorkomende misverstanden over payrolling

Laatste update op 20 juli 2020 om 12:59 pm
Leestijd: 2 minuten

Het aantal payrollbedrijven groeit de laatste jaren. Steeds meer ondernemers zien de voordelen in van het uitbesteden van hun personeelszaken. Echter bestaan er ook nog veel onduidelijkheden en misverstanden over payrolling. De meest voorkomende misverstanden hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Het is uitsluitend geschikt voor grote bedrijven

De grootte van jouw onderneming is voor payrolling niet relevant. Omdat veel kleine ondernemingen niet over een eigen personeelsafdeling beschikken, kunnen juist zij veel baat hebben bij payrolling.

2. Een payrollbedrijf is hetzelfde als een uitzendbureau

Uitzendbureaus werven en selecteren personeel voor jou. Dat doen payrollbedrijven expliciet niet. Payrollbedrijven nemen het personeelsbestand gedeeltelijk of in zijn geheel over en zijn daarmee uitsluitend juridisch werkgever.

3. Het kost veel geld

Payrollen kost inderdaad geld, maar door werknemers op de payroll te plaatsen, verminder je jouw ondernemersrisico’s. Je hoeft geen verzekeringen voor deze medewerkers af te sluiten en geen premie afdrachten te doen. Ook het ziekterisico is hiermee gedekt.
Wanneer je de personeelsadministratie in eigen beheer houdt, zijn de kosten vaak hoger. Er moet onder andere geïnvesteerd worden in personeel en in eigen hard- en software voor de administratie.

Tot slot bespaar je met payrollen ook veel tijd. Zo kun jij je weer volledig focussen op je passie. Tijd om écht te ondernemen.

4. Medewerkers gaan er financieel op achteruit

Op grond van Europese wet- en regelgeving hebben payrollkrachten recht op gelijk loon voor gelijk werk. Verder hebben payrollmedewerkers ook recht op ziektegeld bij ziekteverzuim en wordt vakantie (aan de hand van gewerkte uren) gewoon doorbetaald. Voor een medewerker maakt het dus financieel niet uit of hij/zij in dienst is bij een payrollbedrijf of direct bij de opdrachtgever.

5. Het is voor werkgevers een juridische constructie om onder werkgeversverplichtingen uit te komen

Payrollmedewerkers hebben dezelfde rechten en plichten die op elke andere reguliere arbeidsovereenkomst van toepassing zijn. Payrollen is dus geen manier om onder werkgeversverplichtingen uit te komen. Deze worden enkel overdragen aan een andere partij.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 026 - 372 45 20 of vul onderstaand formulier in.

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top