Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-zakelijk-social

Werknemers steeds enthousiaster over hun werk

Laatste update op 20 juli 2020 om 12:56 pm
Leestijd: < 1 minuut

Recent onderzoek van bureau Integron onder 4.400 werknemers uit twaalf branches geeft aan dat Nederlandse werkenden redelijk tevreden zijn over hun werk. Ondanks de toenemende werkdruk geven ze hun beleving op de werkvloer gemiddeld een zeven. Vorig jaar was dat nog een 6.7.

Het iets hogere cijfer is vooral te danken aan het toegenomen enthousiasme over de onderlinge samenwerking, de steeds grotere aandacht voor veiligheid en de verbeterde begeleiding door de direct leidinggevende(n). Daardoor zien de onderzoekers een forse toename in het aantal werknemers dat hun werkgever zou aanbevelen.

Aantrekkende economie

“Dankzij de aantrekkende economie krijgen bedrijven steeds meer lucht”, aldus een woordvoerder van Integron. “Dat vertaalt zich niet alleen in meer werkplezier, maar vooral ook in een toename van de zekerheid die ze wordt geboden. Erg belangrijk, want werknemers weten nu eenmaal graag waar ze aan toe zijn.”

Toenemende werkdruk

De toename van de werkdruk blijkt nog steeds een punt van aandacht: maar liefst 34% van de ondervraagden geeft aan de werkdruk te hoog te vinden en ziet het aantal burn-outs binnen de organisatie toenemen. De onderzoekers spreken van een zorgelijke trend: “Er wordt steeds meer van werknemers verwacht, terwijl ze vaak moeite hebben om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Wanneer je een aantrekkelijke werkgever wil zijn, moet je echt oog hebben voor dergelijke aspecten.”

Back To Top