Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-uitzendondernemer

Salarisprofessionals niet blij met WAB

Laatste update op 23 april 2021 om 08:27 am
Leestijd: < 1 minuut

Ruim tachtig procent van de salarisprofessionals verwacht dat de WAB voor veranderingen in hun dagelijkse werkzaamheden gaat zorgen. Ze vinden het echter lastig om zich goed op de invoering voor te bereiden. Dertig procent vindt dat ze ‘matig’ geïnformeerd worden over de nieuwe wet; één op de tien geeft het informatieniveau zelfs een onvoldoende.

Een en ander blijkt uit een trendonderzoek onder 1150 salarisprofessionals. Het onderzoek werd in opdracht van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIPRA) uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot.

Flexwerk blijft mogelijk

Door de invoering van de WAB worden werkgevers gestimuleerd om werknemers met een tijdelijk of flexcontract sneller meer zekerheid te bieden. Tegelijkertijd blijft flexwerk mogelijk wanneer dat nodig is. Veel salarisprofessionals zijn het erover eens dat deze nieuwe wet hun dagelijkse werk zal veranderen; een kleine twintig procent denkt zelfs dat het om grote veranderingen gaat. Ruim dertig procent van de respondenten verwacht bovendien dat de nieuwe wetgeving de werkdruk alleen maar verder opvoert. Uit voorgaande trendonderzoeken blijkt overigens dat salarisprofessionals de werkdruk over het algemeen nu ook al als hoog ervaren.

Complexiteit

Uit het onderzoek blijkt dat de trend van een toenemende werkdruk en complexiteit van het werk in algemene zin doorzet. Ook in de vorige edities van het trendonderzoek gaven salarisprofessionals al aan dat hun vakgebied onder druk staat. Eén van de oorzaken hiervan is de flexibilisering van de arbeidsrelaties. Van de respondenten geeft ruim veertig procent aan een toename te ervaren in het aantal tijdelijke contracten, oproepcontracten of inhuur van tijdelijke krachten binnen hun organisatie. Bijna de helft van deze salarisprofessionals vindt dat het werk hierdoor complexer wordt. Volgens zestig procent leidt de toename van flexwerk daarnaast tot een stijgende werkdruk.

Meer weten? Kom vrijblijvend in contact
  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top