Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-contract

Personeelstekort leidt tot krimp uitzenduren

Laatste update op 20 juli 2020 om 10:43 am
Leestijd: 2 minuten

De omzet van de uitzendbranche steeg in het laatste kwartaal van vorig jaar met 10,9% ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. Maar het lijkt erop dat de jaren van hoge groei van het aantal uitzenduren voorbij zijn. Volgens economen van ABN AMRO ligt dit niet aan de economische teruggang, maar juist volledig aan een oplopend tekort aan arbeidskrachten.

Volgens het onderzoeksrapport van ABN AMRO genaamd ‘Stand van de Zakelijke Dienstverlening’ is er op dit moment zeker nog geen aanleiding voor paniek. De personeelsschaarste zou op termijn wel eens lastig kunnen worden dat de uitzenders het steeds moeilijker krijgen.

Arbeidsmigranten

Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek wijst op het groeiende schaarste aan arbeidskrachten en stelt dat er de komende jaren maar liefst 50.000 arbeidsmigranten uit de EU per jaar nodig zijn om dat personeelstekort op te vangen. D66 fractieleider Rob Jetten speelde al eerder in op die cijfers met zijn voorstel om daar maar zo snel mogelijk mee te beginnen. “Politieke partijen die de behoefte aan buitenlandse werknemers ontkennen, sluiten de ogen voor de realiteit. Zelfs als we alle Nederlanders die nu thuis zitten aan een baan zouden helpen, hebben we nog mensen van buitenaf nodig”, aldus Jetten in het Algemeen Dagblad.

Steeds moeilijker

Recruiters doen vandaag de dag echter steeds meer moeite om arbeidsmigranten te verleiden om naar Nederland te komen. De concurrentie met landen als Duitsland en Denemarken wordt steeds groter en ook factoren als een tekort aan geschikte woonruimte en een steeds lagere werkloosheid in Polen maken het wervingstraject er bepaald niet gemakkelijker op. Uitzendbureaus staan aan de vooravond van een periode vol uitdagingen.

Hulp bij totale ontzorging

Buitenlandse werknemers aannemen en verlonen is best ingewikkeld. Zo krijg je onder andere te maken met de zogenaamde ET-regeling. Dit is eén van onze expertises, die we veelvuldig toepassen voor ondernemers die te maken hebben met buitenlands personeel. Wat wij onder andere doen? De toegevoegde waarde die wij bieden:

  • Wij bieden de ET-regeling aan.
  • Bied je jouw werknemers huisvesting aan? Wij kunnen de huur die je vraagt voor de huisvesting middels de ET-regeling verrekenen met het loon. De ingehouden huur ontvangt de intermediair dan van ons.
  • Onze contracten zijn in het buitenlands vertaald. Wij hebben onder andere contracten in het Roemeens, Pools, Engels en Tsjechisch.
  • Werknemers kunnen gebruik maken van onze collectieve Holland Zorg verzekering.
  • Wij bieden persoonlijk contact.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via 026 – 372 45 20.

Back To Top