Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Marieke Hartkamp

Leer ons kennen: Marieke Hartkamp, backoffice medewerker

Leestijd: 4 minuten

De komende tijd verschijnt iedere eerste dinsdag van de maand een interview met een medewerker van DIRECT Payrolling & Staffing. Want wie zijn nou de mensen achter DIRECT Payrolling & Staffing en waar houden zij zich dagelijks mee bezig? Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen expertise. Leer hen kennen.

Na een aantal jaar als Grafisch Vormgever gewerkt te hebben was Marieke Hartkamp (30 jaar) toe aan iets compleet anders. Een van de eerste bedrijven die ze in haar zoektocht naar een passende baan tegenkwam was DIRECT Payrolling & Staffing. De vacature sprak haar aan, omdat ze zocht naar een gezonde balans tussen creativiteit en analytische werkzaamheden. Ze wist dat ze hiervoor buiten de creatieve branche moest gaan zoeken. En met succes. Na een snelle en rake sollicitatie werd ze hartelijk verwelkomd. Ondanks het feit dat ze een andere achtergrond heeft kreeg ze direct alle ruimte voor zelfontwikkeling.

Van vormgever naar backoffice medewerker

“Na mijn studie heb ik jaren gewerkt al Grafisch Vormgever. Waar ik werkte zat ik niet echt helemaal op m’n plek. Ik ben ontzettend creatief, maar ik merkte toch dat ik mijn analytische en gestructureerde vaardigheden ook graag wilde inzetten.  Vandaar dat ik op zoek ging naar iets anders. Hier bij DIRECT Payrolling & Staffing kreeg ik de mogelijkheid om parttime bezig te gaan met marketingactiviteiten en daarnaast ook gewoon backoffice werkzaamheden uit te voeren. Ideale combinatie voor mij dus.”

Marieke is momenteel werkzaam als backoffice medewerker, dit houdt in dat zij verantwoordelijk is voor het regelen van de inschrijvingen, inrichten van salarisverwerking voor medewerkers, pensioenen, zorgverzekeringen en neemt ze het dagelijkse klantcontact op zich. Ze begeleidt klanten en is vaak het eerste aanspreekpunt voor medewerkers wanneer zij vragen hebben. “Ik begin mijn werkdagen heel vroeg, vaak tussen half 8 en 8. Het eerste uurtje heb ik dan lekker voor mezelf, omdat de telefoon nog niet aan staat. Dan kan ik even een planning maken voor de dag en alvast wat taken uitvoeren, zoals de zorgverzekeringen en pensioenen regelen. Daar is vaak verderop in de dag geen tijd meer voor. Vanaf half 9 staat de telefoon aan en komen vaak de eerste ziekmeldingen binnen.”

“Ik ben trots dat ik iets aan durfde te pakken waar ik een goed gevoel bij had, ondanks dat ik geen ervaring had.”
Marieke Hartkamp

Genoeg uitdagingen en kansen op de loer

Toen Marieke bij DIRECT Payrolling & Staffing begon, zat haar functie natuurlijk vol uitdagingen. Vooral omdat ze nog helemaal geen ervaring had in de flex-branche. “Ondertussen heb ik de opleiding backoffice professional gevolgd en afgerond met het SEU examen bij opleidingsinstituut Artra. Ik heb nu dus een stuk meer kennis. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn creatieve vaardigheden één dag per week toe te passen en ondersteun ik de marketingafdeling met campagnes en branding-trajecten. Bij DIRECT Payrolling & Staffing krijg je de ruimte om je eigen carrière looppad uit te stippelen en je zowel op persoonlijk, als op het gebied van werk te ontwikkelen en verder te groeien.”

“Het mooiste wat ik hier heb bereikt is het behalen van mijn SEU diploma. Die kennis pas ik dagelijks toe op moeilijke vraagstukken.”

Marieke Hartkamp, backoffice medewerker

Medewerkersverhalen Marieke

Informeel maar super professioneel

Marieke geeft aan dat ze de cultuur van DIRECT Payrolling & Staffing zou beschrijven als: meedenkend, allesomvattend en vriendelijk.

“Ik heb het idee dat we niet zo stijfjes zijn, wat sommige andere bedrijven wel zijn. Wij zijn juist heel erg meedenkend en niet alleen gefocust op verkopen. We bieden van alles aan klanten, van de reguliere backoffice activiteiten tot aan het herschrijven en uitzetten van vacatures middels onze Backoffice Plus dienstverlening. We bieden diensten van A tot Z aan. Waarom? Omdat we zien dat wensen en behoeften in de markt breder zijn geworden. Ik hoop dat onze klanten (en prospects) dit ook zo zien en ervaren. Ik probeer aan de telefoon vaak ook even te peilen hoe klanten onze dienstverlening ervaren en of we mogelijk zouden kunnen verbeteren. En die eerlijke feedback vind ik heel fijn. Met klanten is het contact informeel, direct en houd ik de lijntjes kort. Ik vind het erg belangrijk dat de klant het idee krijgt dat ik ze met plezier help. Ik houd hierbij van een open houding.”

“Ik hoop binnen DIRECT Payrolling & Staffing een nog verdere groei door te mogen maken naar een hogere functie, met meer verantwoordelijkheden en heel veel kennis erbij. Ik vind het fijn om direct samen te werken met mijn collega’s, in plaats van allemaal onze eigen taken, ik hoop dat we dat ook wat meer kunnen gaan doen.”

“Ik heb hier inmiddels echt vrienden gemaakt en dat is ook heel veel waard.”

Marieke Hartkamp, backoffice medewerker

Medewerkersverhalen Marieke

Meeste energie van blije klanten

Marieke krijgt de meeste energie van blije klanten. “Vaak gaat de telefoon om onduidelijkheden te bespreken of wanneer er een keertje iets niet goed is gegaan. Het is dan juist heel erg leuk om terugkoppeling te krijgen wanneer het goed gaat, dit geeft een enorme positieve energie boost en het doet me goed als mensen met een tevreden gevoel ophangen.”

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw HR-vraagstuk?

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top