Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Header Laura

Leer ons kennen: Laura Wijnveen, Backoffice medewerker

  • Blog
Leestijd: 3 minuten

De komende tijd verschijnt iedere eerste dinsdag van de maand een interview met een medewerker van DIRECT Payrolling & Staffing. Want wie zijn nou de mensen achter DIRECT Payrolling & Staffing en waar houden zij zich dagelijks mee bezig? Iedere medewerkers heeft zijn of haar eigen expertise. Leer hen kennen. 

Laura Wijnveen (29 jaar) kwam 5 jaar geleden bij DIRECT Payrolling & Staffing in dienst als backoffice medewerker. Inmiddels is ze naast backoffice medewerker ook verantwoordelijk voor de algehele salarisadministratie. Zij zorgt ervoor dat de verloningen op tijd de deur uit gaan en dat iedere uitzendkracht op tijd wordt uitbetaald.

Geen dag is hetzelfde

“Aan het begin van de week zijn mijn dagen voornamelijk gevuld met backoffice taken. Hierbij kun je denken aan het te woord staan van klanten en medewerkers  en veel uitzoek klusjes over bijvoorbeeld cao-verhogingen en dergelijke. Vanaf woensdag ben ik eigenlijk heel druk met het regelen van de salarisadministratie. Ik houd me dan bezig met de verloningen, het verwerken van de mutaties en zorg ik ervoor dat medewerkers op tijd betaald worden.”

“Het meest uitdagende aan mijn functie vind ik het zorgen dat iedere week de verloningen op tijd eruit gaan. Dit kan wekelijks of vier wekelijks zijn. Het leukste aan mijn functie vind ik dan toch wel dat geen dag hetzelfde is. Er is altijd reuring, en altijd wel iets aan de hand waardoor je altijd wel weer met andere dingen bezig bent.”

“Geen dag is hetzelfde. Er is altijd reuring en er is altijd wel wat gaande”

Laura Wijnveen, Backoffice medewerker

Laura Wijnveen

Hecht en gezellig team

“We hebben een heel hecht en gezellig team. Regelmatig lunchen we samen en initiëren we leuke dingen zoals borrels en feestjes. Het team kenmerkt zich als een loyale groep: we staan altijd klaar voor elkaar en als iemand vragen heeft willen we elkaar altijd helpen en het samen oplossen. Soms zou het fijn zijn om daar nog iets meer ruimte en tijd voor te hebben, om elkaar echt goed te kunnen helpen, maar door de drukte is dit soms lastig. Wegens wetswijzigingen hebben we wel eens wat avonden over moeten werken om dingen goed te regelen. Dit was natuurlijk heel pittig, maar tegelijkertijd ook leuk om dit met z’n allen te doen. Ik kijk achteraf wel op een leuke manier terug op die avonden.”, vertelt Laura.

Ontzettend gegroeid

“Na mijn middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen, ik ben toen gaan reizen. Tussendoor heb ik ook een ander baantje gehad. Vervolgens ben ik weer een jaar gaan reizen en toen ik daarvan terugkwam ben ik de BBL opleiding tot praktijkdiploma loonadministratie gaan doen. Ik kwam bij DIRECT Payrolling & Staffing omdat ze handen nodig hadden om gegevens over te zetten voor een hele specifieke klus. Dit heb ik toen een halve week gedaan, waarna ik ben overgeplaatst naar de backoffice en daar ben ik eigenlijk niet meer weggegaan. In de 5 jaar dat ik werkzaam ben bij DIRECT vind ik mijzelf ontzettend gegroeid. Van geen kennis over flex, naar alle ins-en-outs weten van HR. Ja, daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Met kers op de taart: een hele tijd terug heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn SEU-examen te halen!”, deelt Laura trots met ons.

Vrijheid

“Ik houd nog steeds heel erg van reizen. Ik denk dat dat ook zeker wel iets is wat mij echt kenmerkt. Het liefst maak ik ieder jaar een grote verre reis. In mijn werk vind ik het fijn dat ik verantwoordelijkheid heb, het voelt fijn om een belangrijk onderdeel te zijn. Verder vind ik het fijn dat we na coronatijd wat meer flexibiliteit hebben met betrekking tot thuiswerken. Die vrijheid vind ik heel fijn. Met de verloningen werk ik graag thuis, omdat ik dan wat meer focus nodig heb. Ik vind het fijn dat de vrijheid er is, om dan lekker thuis te gaan zitten, daar krijg ik toch veel meer werk gedaan.”

“Ik houd nog steeds heel erg van reizen. Ik denk dat dat ook zeker wel iets is wat mij echt kenmerkt.”
Laura Wijnveen

Ambitieus en gezellig

“De cultuur van DIRECT Payrolling & Staffing zou ik beschrijven als hardwerkend, ambitieus en reuze gezellig. Ambitieus, omdat we veel goede ideeën hebben, altijd open staan voor nieuwe dingen en een grote wil hebben om meer te doen (en dus uiteindelijk uit te breiden). Gezellig, omdat we zo’n hecht team hebben, samen gezellige dingen ondernemen zoals de nodige uitjes, borrels en onze gezellige lunches iedere dag.”, lacht Laura.

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw HR-vraagstuk?

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top