skip to Main Content
Ik Ben Ziek, Wat Nu?

Ik ben ziek, wat nu?

Laatste update op 7 maart 2019 om 03:15 pm
Leestijd: 2 minuten

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat er een griepepidemie heerst. Afgelopen week was er voor de vierde achtereenvolgende week sprake van een griepepidemie in Nederland, zo meldt onder andere nu.nl. Hoewel het aantal mensen met griepklachten wel iets is afgenomen, lopen er nog behoorlijk wat mensen rond met hoestbuien en snotneuzen.
Als je getroffen wordt door een griepje is het verstandig om thuis even goed uit te zieken. Wat nou als je op de payroll staat en dus eigenlijk twee werkgevers hebt, hoe meld je je dan ziek en bij wie?

  1. Je meldt je telefonisch (mits anders afgesproken) ziek bij je feitelijk werkgever, dit is dus de werkgever bij wie je direct aan het werk bent. Dit doe je vóór aanvang van je dienst.
  2. Vervolgens geef je ook vóór 10:00 uur persoonlijk jouw ziekmelding door bij jouw juridisch werkgever, het payroll bedrijf dus.

Ben je weer beter? Gelukkig! Voor je dienst meld je je dan beter bij zowel jouw feitelijk- als juridisch werkgever.

Krijg ik doorbetaald als ik ziek ben?

Ja, je krijgt doorbetaald als je ziek bent. Wel geldt er één wachtdag (een wachtdag is een loonvrije dag bij ziekte en is wettelijke toegestaan)
De hoogte van het ziektegeld hangt af van hoeveel je gewerkt hebt. Het aantal ziekte uren dat wordt uitbetaald, berekenen wij op basis van het gemiddeld aantal uren dat je in de afgelopen dertien weken bij ons hebt gewerkt. Heb je nog geen dertien weken bij ons gewerkt, dan raadplegen wij de bij ons bekende historie van jouw gewerkte uren.

Voorbeeld:
Je hebt de dertien afgelopen weken gewerkt van maandag tot en met donderdag, acht uur per dag. Op maandag meld je je ziek. De berekening is dan als volgt: maandag is een wachtdag, dinsdag tot en met donderdag heb je recht op ziektegeld en op vrijdag werk je niet, dus heb je die dag ook geen recht op ziektegeld.
Je krijgt uitbetaald 32 (te werken) /40 (fulltime) x 16 (dagen recht op ziektegeld) = 12,8 uur. Dit tegen het percentage van 90% conform cao.

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

1
Hallo, hoe kunnen we je helpen?
Powered by
Back To Top