Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-noteren

Ik ben ziek, wat nu?

Laatste update op 20 juli 2020 om 11:19 am
  • Blog
Leestijd: < 1 minuut

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat er een griepepidemie heerst. Afgelopen week was er voor de vierde achtereenvolgende week sprake van een griepepidemie in Nederland, zo meldt onder andere nu.nl. Hoewel het aantal mensen met griepklachten wel iets is afgenomen, lopen er nog behoorlijk wat mensen rond met hoestbuien en snotneuzen.
Als je getroffen wordt door een griepje is het verstandig om thuis even goed uit te zieken. Wat nou als je op de payroll staat en dus eigenlijk twee werkgevers hebt, hoe meld je je dan ziek en bij wie?

  1. Je meldt je telefonisch (mits anders afgesproken) ziek bij je feitelijk werkgever, dit is dus de werkgever bij wie je direct aan het werk bent. Dit doe je vóór aanvang van je dienst.
  2. Vervolgens geef je ook vóór 10:00 uur persoonlijk jouw ziekmelding door bij jouw juridisch werkgever, het payroll bedrijf dus.

Ben je weer beter? Gelukkig! Voor je dienst meld je je dan beter bij zowel jouw feitelijk- als juridisch werkgever.

Krijg ik doorbetaald als ik ziek ben?

Ja, je krijgt doorbetaald als je ziek bent. Wel geldt sinds 30 december 2019 dat er twee wachtdagen van toepassing zijn. De hoogte van het ziektegeld hangt af van hoeveel je gewerkt hebt. Het aantal ziekte uren dat wordt uitbetaald, wordt berekend door de backoffice partij en de arbo-instelling. Dit kan per ziekmelding variëren.

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Back To Top