Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-werkgever

‘Vastgeroeste arbeidsmarkt toe aan modernisering’

Laatste update op 20 juli 2020 om 01:59 pm
Leestijd: < 1 minuut

De drie belangrijkste belangenclubs van zzp’ers roepen het volgende kabinet op om de ‘vastgeroeste’ arbeidsmarkt te moderniseren. Volgens voorzitter Maarten Post van stichting ZZP Nederland is vooral ontslagrecht dermate rigide dat voorlopig geen enkele zzp’er het in zijn hoofd haalt om werkgever te worden.

 , Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en Zelfstandigen Bouw vinden dat het de hoogste tijd is voor een nieuw sociaal akkoord dat ondernemers stimuleert om meer werkgelegenheid te creëren. De gezamenlijke belangenbehartigers zijn van mening dat de plicht om zieke werknemers twee jaar loon door te betalen voor kleine ondernemingen veel te zwaar weegt. Ze vinden dat het nieuwe kabinet de modernisering desnoods zonder de traditionele sociale partners ter hand moet nemen.

 

Vakbonden

Volgens de zzp’ers spelen de vakbonden bij de gewenste hervormingen een kwalijke rol. “Ze nemen geen verantwoordelijkheid en proberen het traject alleen maar te frustreren”, aldus een woordvoerder. “We balen echt van hun arrogante, maar tevens angstige houding. Als ze het niet durven om een sociaal akkoord af te sluiten, laat ze dat dan zeggen. Op deze manier creëren ze geen draagvlak voor een moderne arbeidsmarkt.”

 

Weigerachtig

Ook MKB Nederland en demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma zijn allerminst te spreken over de besluiteloze en weigerachtige houding van de vakbonden in het proces om de arbeidsmarkt te hervormen.

 

 

 

Back To Top