Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-ondernemer

Uitzendbranche groeit met ruim zeven procent

Laatste update op 20 juli 2020 om 01:56 pm
Leestijd: < 1 minuut

Graydon verwacht dat de uitzendbranche dit jaar met ruim zeven procent groeit. Ook de meeste uitzenders zelf zien de toekomst rooskleurig tegemoet. Een en ander blijkt uit de Sectoranalyse Uitzendbranche Nederland van de bedrijfsinformatiespecialist.

 

Op dit moment telt de branche 18.524 bedrijven. Met een gemiddelde leeftijd van acht jaar is er sprake van veel jonge bedrijven. Graydon verwacht voor de eenmanszaken een groei van 8,5%, terwijl ze voor de bv’s een groei van 6,5% voorspellen. In het gehele Nederlandse bedrijfsleven verwacht dertig procent dit jaar te groeien; in de uitzendbranche ligt dat aandeel met 56% aanzienlijk hoger.

Economische indicator

Graydon ziet de uitzendbranche als een belangrijke bedrijfstak. “De branche verstrekt een belangrijk deel van de beroepsbevolking werk en vervult de rol van economische indicator”, aldus een woordvoerder. “De toegenomen regeldruk en concurrentie zorgen voor een steeds veranderend speelveld. Het is echter vooral de economische conjunctuur waar de bureaus van afhankelijk zijn. Het gaat goed met de branche, al zijn de tijden voorbij waarin uitzendbureaus slechts een leverancier zijn van arbeidscapaciteit. Wil je in deze tijd meekomen, dan zijn extra diensten en een hoog kennisniveau onontbeerlijk.”

Back To Top