Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Blog-beeld-DPR-mannen-zakelijk

MKB heeft weinig vertrouwen in nieuw kabinet

Laatste update op 20 juli 2020 om 01:20 pm
Leestijd: < 1 minuut

Ondernemers in het MKB hebben weinig vertrouwen in een nieuw kabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dat blijkt uit een onderzoek dat naar aanleiding van Prinsjesdag in opdracht van MKB Belangen werd uitgevoerd.

 

Van de ondervraagde ondernemers geeft maar liefst 71% aan er geen vertrouwen in te hebben dat het kabinet dat momenteel geformeerd wordt de regeerperiode volmaakt. Ook van een positieve stemming over de koopkracht in 2018 moeten ze niets weten: bijna tachtig procent verwacht hier niets van te merken. Mede door de stijging van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet zien de MKB’ers hun financiële toekomst weinig rooskleurig in: 75% gaat er vanuit er financieel helemaal niets op vooruit te gaan.

 

Zorgen

MKB Belangen deelt de zorgen. “Dat het MKB weinig vertrouwen heeft in het nieuwe kabinet verbaast ons niets”, aldus Adrienne van Veen, directeur van MKB Belangen. “We horen al jaren positieve geluiden, maar de kleine ondernemer merkt daar nog niet veel van en ZZP’ers blijven zich maar zorgen maken over de Wet DBA. Het is als een achtbaan waarin de eerste karretjes omhooggaan, maar de rest nog niet.”

 

Verhoging lage btw risicovol

“We waren redelijk positief gestemd en hoopten dat ook de ondernemer zou profiteren van de groei. Vooral door het risicovolle plan om de lage btw van zes naar acht procent te verhogen, zitten we nu vol twijfels. Dit kan echt desastreuze impact hebben. Het kabinet zegt positief gestemd te zijn over de economische groei, maar vanuit het MKB klinkt tocht echt een heel ander geluid.”

Back To Top