Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Perspectiefverklaring voor eigen huis

Laatste update op 20 juli 2020 om 02:07 pm
Leestijd: < 1 minuut

Flexkrachten die langer dan een jaar in dienst zijn van een uitzendbureau kunnen voortaan makkelijker een hypotheek krijgen voor een koopwoning. Daarvoor is de perspectiefverklaring in het leven geroepen.

De perspectiefverklaring wordt alleen verstrekt aan uitzendkrachten die actief zijn via een door de stichting Perspectiefverklaring. Die stichting is vorige maand opgericht en wordt inmiddels door meerdere uitzendbureaus omarmd. In de stichting zitten vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). De stichting heeft als doel de kwaliteit van de verstrekte perspectiefverklaringen te waarborgen.

 

Ontwikkelmogelijkheden

Met de oprichting van de stichting wordt het voor uitzendkrachten een stuk gemakkelijker een eigen huis te kopen. Bij het verlenen van de verklaring wordt onder andere gekeken naar de situatie van de flexwerker op de relevante arbeidsmarkt en de ontwikkelmogelijkheden van het inkomen.

 

Schulden

Flexkrachten moeten daarnaast uiteraard aan dezelfde criteria voldoen als mensen met een vast contract. Bij de beoordeling van een aanvraag kijkt een hypotheekverstrekker dus ook naar andere factoren als een tweede inkomen of schulden. De verwachting is dat ongeveer tien procent van de 275.000 uitzendkrachten die langer dan een jaar voor hetzelfde uitzendbureau werken een perspectiefverklaring aanvraagt.

Back To Top