Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
Header Mark

Leer ons kennen: Mark Ebben, Financieel Manager

  • Blog
Leestijd: 3 minuten

De komende tijd verschijnt iedere eerste dinsdag van de maand een interview met een medewerker van DIRECT Payrolling & Staffing. Want wie zijn nou de mensen achter DIRECT Payrolling & Staffing en waar houden zij zich dagelijks mee bezig? Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen expertise. Leer hen kennen.

“Op dit moment ben ik werkzaam als Financieel Manager bij DIRECT Service Groep en houdt in dat ik werk voor een tweetal bv’s binnen de groep. Namelijk DIRECT Payrolling & Staffing en DIRECT Klantcontact. In mijn functie ben ik eindverantwoordelijke over het algehele financiële proces. Denk hierbij aan de interne salarisadministratie, de verwerking van inkoopfacturen, het maken van financiële rapportages maar ook het verzorgen van het debiteurenbeheer. Samen met een team van in totaal 3 man sterk werk ik dagelijks aan het beter maken van de groep. De tijd vliegt want in oktober ben ik alweer twee jaar in dienst!”, vertelt Mark Ebben, Financieel Manager bij DIRECT Service Groep.

"Samen met een team van in totaal 3 man sterk werk ik dagelijks aan het beter maken van de groep."

Mark Ebben, Financieel Manager

Mark Ebben Medewerkerverhaal DIRECT Payrolling

Van Financieel Manager naar Consultant, en terug

“Een hele lange tijd terug heb ik Bedrijfseconomie gestudeerd aan de HEAO. Nadat ik geslaagd was dook ik al vrij snel in diverse financiële functies. Zo ben ik ooit begonnen als financieel medewerker en later heb ik zelfs een tijdje werkzaamheden uitgevoerd als business controller. Kortom: ik heb het gehele palet aan financiële functies mogen aanschouwen én daadwerkelijk uitproberen. In een van mijn laatste financiële functies kwam ik voorzichtig in aanraking met het programma AFAS, waarna ik het best een fijn idee vond om ook aan de slag te gaan als consultant voor dit programma. Zo gezegd, zo gedaan. Voordat ik als financieel manager bij DIRECT aan de slag ging, heb ik namelijk 4 jaar als AFAS-consultant gewerkt. Heel wat anders, maar niet minder leuk. In die rol was ik verantwoordelijk over het adviseren van bedrijven en het begeleiden van grote implementatietrajecten. En van financiële processen had ik natuurlijk behoorlijk wat koek gegeten, dus dat lag mij ook goed. Als consultant zit je bij heel veel financiële managers aan tafel. Uiteindelijk, toen we ons middenin de coronaperiode bevonden, concludeerde ik dat mijn werk- en privé balans redelijk verstoord werd. Je staat als consultant altijd ‘aan’. Ik vond het dat het tijd werd om terug te keren naar het oude vertrouwde, namelijk een financiële functie. En nu zit ik hier. In mijn huidige rol adviseer ik nog altijd richting directie over de huidige status en aan welke knoppen we dienen te draaien voor beter resultaat. Dus ik heb er toch wat van meegenomen!”, vult Mark aan.

“Mijn functie is er een die heel gevarieerd is.”
Mark Ebben Medewerkerverhaal DIRECT Payrolling en Staffing

Veel vertrouwen

Mark Ebben: “Wat mij hier bij DIRECT vooral aantrok is het werken voor verschillende bv’s. Mijn functie is er een die heel gevarieerd is. Zo krijg ik veel vertrouwen van directie en krijg ik veel ruimte om zelf zaken in te brengen. Verantwoordelijkheden worden ook op lager niveau belegd. En dat voelt uiteraard erg fijn.”

"Eigenlijk is dit ook direct een voorbeeld van de flexibiliteit en vertrouwen die ik continu van mijn werkgever krijg!"

Mark Ebben, Financieel Manager

Mark Ebben Medewerkerverhaal DIRECT Payrolling

Het grote AFAS-implementatietraject

“Als ik toch één ding mocht opnoemen waar ik erg trots op ben, dan is het wel de recente AFAS-implementatie. Voorheen werkten wij namelijk met verouderde HR-systemen. Voor ieder proces was er zowat een ander systeem. Dat werkt voor niemand praktisch. Met mijn kennis van zaken aangaande AFAS vond ik dat wij best een professionele slag mochten slaan. Welk bedrijf wil nou geen goede inzichten in cijfers, processen en rapportages? Het werd tijd om te door te  ontwikkelen. Op een gegeven moment hebben we een shortlist opgesteld met verschillende pakketten. En ik droeg al snel AFAS aan. Je kunt er namelijk alles uit halen wat je wil. Na de nodige demo’s was de knoop vrij snel doorgehakt. Daarna ging het ook heel snel want… we hebben intern verschillende projectteams opgetuigd. Per afdeling wezen we een eindverantwoordelijke aan en samen met de externe AFAS-consultants waren we vooral druk bezig met het inventariseren van huidige processen. Mijn rol in dit hele project was ook behoorlijk groot: ik heb heel veel sessies mogen bijwonen processen per afdeling te analyseren en vervolgens ook te verbeteren. Daarnaast was ik ook druk met het converteren van alle data van oude data naar het nieuwe systeem.”, vult Mark nog verder aan.

Professionaliseringsslag

“Dit alles heeft ons veel meer inzichten gebracht in de bedrijfsvoering. We zijn veel beter instaat om te zien hoe we ervoor staan. De facturatie loopt soepel en ook andere processen werken vele malen beter. Dit zorgt ervoor dat ons werk ook een stuk leuker is geworden! Voor mij is misschien het belangrijkste dat we nu ook beter kunnen rapporteren richting directie. Je vraag is vast: “what’s next?”. Nou… voor mij staat de komende periode in het teken van het door ontwikkelen van basisprocessen. Denk hierbij aan ons werving- en selectieproces. Tijd om hier op te winnen dus!”, eindigt Mark mee.

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw HR-vraagstuk?

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top