Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Als uitzendondernemer die bemiddelt in arbeidsmigranten wil je betrouwbaar zijn op alle fronten en zeker richting al jouw stakeholders; werkgevers én arbeidsmigranten. Zo vind je het waarschijnlijk belangrijk dat arbeidsmigranten een veilig onderkomen krijgen in Nederland wanneer je ze een baan aanbiedt.

Vragen alshoeveel arbeidsmigranten mogen in één woning?’ en ‘aan welke normen dient een woonruimte te voldoen?’ boeien je. Dit noemen wij goed nadenken over betrouwbare huisvesting voor arbeidsmigranten. Wat zijn nou precies de regels rondom huisvesting voor arbeidsmigranten? En waar dien je als uitzendondernemer extra goed op te letten? 

Navigeer snel naar

Kostenvoordeel

Pas de ET-regeling goed toe voor een kostenbesparing.

Backoffice uitbesteden

Geen zorgen over administratieve werkzaamheden.

In meerdere EU-talen

Alle contracten worden desgewenst opgesteld in diverse EU-talen.

Belang van legale huisvesting arbeidsmigranten

Betrouwbaar, veilig en eerlijk werken én wonen.

Laten we beginnen bij het feit dat je als uitzender niet verplicht bent huisvesting te regelen voor arbeidsmigranten. Echter kunnen we wel stellen dat dit handig is. Het helpt wanneer jij als uitzendbureau van A tot Z hebt nagedacht over alle wettelijke verplichtingen bij het uitzenden van arbeidsmigranten. Je dient je goed te realiseren dat betrouwbare huisvesting één van de belangrijkste redenen is voor een arbeidsmigrant om in Nederland te komen werken. Daarnaast is een goed markconform salaris natuurlijk erg belangrijk. Een betrouwbare woonruimte voor arbeidsmigranten is dus wenselijk.

 • Vergroot de kwaliteit van wonen
 • Huisvesting die voldoet aan de SNF-normering
 • Betrouwbaar en veilig arbeidsmigranten huisvesten

Backoffice Basis dienstverlening

Complexe zaken goed geregeld. Het begint bij Backoffice Basis.

Als uitzender hoef je geen huisvesting aan te bieden. Maar doe je dit wel, dan dien je een SNF-certificaat te behalen.

Dit zijn de regels rondom huisvesting voor arbeidsmigranten

Tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten - ook wel flexwonen genoemd.

Of je nu uit Polen, Roemenië of Griekenland komt: fijne huisvesting is essentieel. En je kan hier als uitzendbureau voor arbeidsmigranten een gigantisch verschil in maken. Het aanbieden van huisvesting is als extra service eentje waar je grondig naar moet kijken. Bied je huisvesting aan, dan dien je te voldoen aan de SNF-eisen. Hiervoor heeft de huisvesting een SNF-certificaat nodig.

SNF staat voor Stichting Normering Flexwonen. Dit is een instantie die controleert of de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten wordt nageleefd. Ook houdt de stichting een register bij van organisaties die aan deze strenge norm voldoen. Een organisatie die is opgenomen in het SNF register, mag een keurmerklogo van de Stichting Normering Flexwonen voeren. 

De kosten van huisvesting voor arbeidsmigranten

Dit is waar je goed op moet letten bij het toepassen van de ET-regeling.

Huisvestingskosten

Huisvestingskosten voor arbeidsmigranten mogen ingehouden worden. Dit mag tot 25% van het Wettelijk Minimum Loon (WMF). Juist op dat moment komen de voordelen van het toepassen van de ET-regeling om te hoek kijken.

Dubbele kosten

Als een werknemer blijft wonen in het buitenland en daar huisvestingskosten heeft, dan mag je als werkgever de kosten van tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten in Nederland onbelast vergoeden. Hierbij is sprake van dubbele huisvestingkosten.

Mock up gids ET-regeling

Minigids: De ET-regeling

In deze mini-gids zoomen we in op het principe van het correct toepassen van de ET-regeling. We zullen stilstaan bij de voorwaarden waar je aan dient te voldoen om in aanmerking te komen, welke onderdelen uitgeruild mogen worden én hoe je een juiste kostenbesparing berekening kunt maken.

 • Wat houdt de ET-regeling precies in?
 • Hoe gaat de ET-regeling precies in z’n werk?
 • Voor welke kosten mag worden uitgeruild?

Meer informatie over huisvesting voor arbeidsmigranten?

Heb je hulp nodig bij de keuring van huisvesting of wil je sparren met ons over de kostenbesparingen die je kunt maken? Wij helpen je graag verder in jouw buitenlands bemiddelingsavontuur. Laat je gegevens achter en we nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 • De correcte toepassing van de regeling
 • De gehele administratie en het bijhouden ervan (incl. afdrachten)
 • De juiste vermeldingen op de loonstroken
Joël Knuijver

Joël Knuijver
Accountmanager

026 – 372 45 20

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Op zoek naar meer? Maak kennis met Backoffice Plus

Het vertrouwde van Basis, maar met een hoop extra's.

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Back To Top