Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

DIRECT een adequate pensioenregeling

Opbouw van een StiPP pensioen

DIRECT een adequate pensioenregeling

Opbouw van een StiPP pensioen

Met payrolling ben je als werkgever op veel vlakken ontzorgd. Het pensioen is er daar één van. Bij DIRECT Payrolling & Staffing zorgen we ervoor dat jouw werknemers, die op onze loonlijst staan, op de juiste manier pensioen opbouwen en verzekerd zijn van een adequate pensioenregeling. Zo maken we ondernemen makkelijk(er).

Payroll- en uitzendpensioen bouw direct op

Vrijwel iedereen in Nederland die voor een werkgever werkt, bouwt via de secundaire arbeidsvoorwaarden pensioen op. Aan deze pensioenregeling ‘betalen’ zowel de werknemer en werkgever mee: het zogenaamde werkgeversdeel en werknemersdeel. Dit is in de cao van de meeste branches vastgelegd. En voor payrollmedewerkers is dit niet anders; is een payrollmedewerker 21 jaar, dan kan die via ons ook pensioen opbouwen.

Bij DIRECT werken we onder andere met de pensioenregeling StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten). Dit is hét pensioenfonds voor de flexbranche. Een medewerker kunnen wij na 26 weken werken aanmelden voor de basisregeling van StiPP. Deze basisregeling voor pensioenopbouw duurt tot week 78. Hierna komt de medewerker in de plusregeling van StiPP en kan deze nog vier jaar bij dezelfde werkgever werken met een maximum van zes opeenvolgende arbeidsovereenkomsten. Naast de StiPP pensioenregeling kunnen we binnen DIRECT waarschijnlijk ook pensioenpremie afdragen aan het bedrijfstakpensioenfonds waar de rest van jouw medewerkers pensioen opbouwen.

Beeld-DPR-pensioen

Pensioen opbouwen het werkt zo

Wanneer een medewerker met pensioen kan gaan, hangt onder andere af van de AOW-leeftijd: de leeftijd waarop een werknemer geld vanuit de AOW (Algemene Ouderdomswet) van de overheid gaat ontvangen. Dit is het ‘basisinkomen’ als het gaat om pensioen: iedereen die lang genoeg in Nederland gewoond heeft, krijgt het. Maar ben je tijdens je leven ook enige tijd in dienst geweest bij één of meer werkgevers, dan heb je waarschijnlijk ook ouderdomspensioen opgebouwd. De werkgever heeft hiervoor periodiek premie betaald aan een pensioenfonds en soms heb je daar als medewerker ook aan meebetaald. De AOW bijdrage samen met het ouderdomspensioen en eventueel nog een individueel opgebouwde pensioenpot maken tezamen wat we in de volksmond pensioen noemen.

Bij het ter beschikking stellen van medewerkers werkt dit niet anders. Omdat wij als DIRECT technisch gezien de werkgever zijn van de medewerker, dragen wij de pensioenpremie af. Hierbij volgen we de CAO die in de wereld van flexarbeid gebruikelijk en de norm is. Zo zorgen we voor een adequaat pensioen voor mensen die via ons bij onze klanten te werk zijn gesteld.

Beeld-DPR flexibel ondernemen

Voordelen van het opbouwen van pensioen

Het inlenen van medewerkers via een bureau heeft zo z’n voor- en nadelen. De nadelen – die vooral te maken hebben met de kloof tussen vast en flex – gaat de WAB tegen. Hiermee worden de voordelen van inhuren alleen maar groter, voor zowel werknemers als werkgevers.

Voor medewerkers is een van de voordelen dat ze een adequaat pensioen opbouwen wanneer ze ten minste 26 weken via een bedrijf zoals DIRECT werken. Voor werkgevers is een van de grote voordelen dat ze geen omkijken meer hebben naar de pensioenregeling en daarmee ook de fiscale en arbeidsrechtelijke risico’s minimaliseren.

Joël Knuiver consultant Payrolling & Staffing

Joël Knuijver, accountmanager

Vrijblijvend videoconsult?

"Benieuwd hoe jouw onderneming flexibel kan ondernemen? In een videocall bekijken wij samen hoe we jouw personeelszaken kunnen inrichten. Laat je e-mail adres achter, en ik plan een afspraak met je in."

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Dit kunnen we ook voor je betekenen

Je kan bij DIRECT Payrolling & Staffing terecht voor: uitzenden, backoffice werkzaamheden, werving en selectie, payrolling en HR-advies. Met onze dienstverlening maken we het werkgeverschap en het ondernemen per DIRECT makkelijk(er).

Payroll

Personeel direct aan het werk hebben, maar geen administratie en risico’s? Zet ze bij ons op de loonlijst.

Verzuimbegeleiding

Veel ziekteverzuim is erg belastend voor het hele bedrijf. Wij helpen om dit verzuim terug te dringen.

Werving & Selectie

Geschikt personeel op de juiste plek? Het begint met een goede vacature.

Kosten van DIRECT Payrolling & Staffing

De kosten van het werkgeverschap en onze dienstverlening verwerken we in een factor die we vermenigvuldigen met het bruto uurloon van de werknemer. In deze ‘omrekenfactor’ zitten alle kosten verwerkt, en dus ook de kosten van de pensioenvoorziening. Door zo de personeelsadministratie uit te besteden, heb je als bedrijf niet meer te maken met het bijhouden van een groot aantal personele activiteiten, wat rondom veel administratie en veel kosten scheelt terwijl je wél de zekerheid hebt dat alles goed geregeld is voor je personeel.

 • Voor werknemers: Werk je via DIRECT, dan bouw je standaard bij StiPP pensioen op. Alle informatie over jouw pensioen en nieuws, vind je op Stippensioen.nl.

Vrijblijvend
advies?

Bij DIRECT maken we ondernemen makkelijk, ook als het gaat om pensioen. We nemen door het verlonen alle zorgen omtrent personeel weg, maar ontzorgen ook met andere diensten. Vul het formulier in en we nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor een gratis adviesgesprek.

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
Joel Knuijver
Joël Knuijver

“Ik help je graag verder!”

Overige contactgegevens

DIRECT Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 09178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem

Back To Top