Payroll dienstverlening voor werkgevers

Payroll dienstverlening voor werkgevers

Ben je ondernemer met personeel in dienst óf sta je op het punt om nieuw geschikt personeel aan te nemen? Dan kunnen we ons voorstellen dat dit best spannend is. Jij besteedt waarschijnlijk liever je tijd aan het ondernemerschap zelf. Maar ondertussen is je wens wel om jouw personeelszaken goed op orde te hebben.

Met de payroll diensten van DIRECT Payrolling & Staffing ben je direct volledig ontzorgd. Samen zorgen we voor geschikte kandidaten voor een openstaande functie, en daarna regelen wij de rest: van het in dienst melden van de kandidaat tot aan het uitbetalen van het salaris. Jouw personeelszaken in goede handen.

 • Totale ontzorging
 • Zorgeloos werkgeven
 • Meer tijd voor het ondernemerschap
 • Altijd nog in-control over jouw personeelszaken
Beeld-DPR-werving-selectie

Wat houdt payroll voor werkgevers in?

Met het uitbesteden van jouw personeelszaken focus je je op het optimaal werkgeven. DIRECT Payrolling & Staffing ondersteunt in jouw personeelszaken, denk hierbij aan: de salarisadministratie maar ook het juridisch werkgeverschap. Wanneer jouw nieuwe medewerker bij ons in dienst treedt, verzorgen wij een volledig arbeidsovereenkomst en een tijdige en juiste uitbetaling van het salaris. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie van de medewerkers en zorgt dat de operationele zaken in goede banen worden geleid. Zo zal bijvoorbeeld de personeelsplanning en het onderhoud van het dagelijkse contact met jouw medewerkers gewoon bij jou komen te liggen. Met payroll voor werkgevers zorgen wij ervoor dat alle zorgen en risico’s daarentegen bij ons komen te liggen. We helpen bij verzuim en andere HR-kwesties. Dit alles zonder een afstand te creëren tussen jou en de medewerker. Zie ons als jouw alles-in-één HR-partner.

Beeld-DPR-Lucas-Monique

Wat zijn de payroll voordelen voor werkgevers?

Wanneer je aan de slag gaat met payroll voor werkgevers, sta je er niet alleen voor. Je hoeft je namelijk géén zorgen meer te maken over alle aanverwante werkgeversrisico’s en andere moeilijke kwesties. Als jouw persoonlijke HR-partner zorgen we ervoor dat jouw medewerkers een correcte arbeidsovereenkomst ontvangen met alle juiste arbeidsvoorwaarden.  De voordelen van payroll voor werkgevers zijn:

 • Je hebt direct inzicht in alle personeelskosten
 • Je hebt geen omkijken meer naar jouw personeelszaken
 • Je hebt altijd een HR-kennispartner die verder helpt
 • Je loopt per direct minder risico’s en kunt zorgeloos ondernemen

Wat kost payrolling voor werkgevers?

Bij DIRECT Payrolling & Staffing werken we met een zogeheten omrekenfactor. Dit is een factor die je kunt vermenigvuldigen met het brutoloon van je werknemer.

De omrekenfactor is bij DIRECT Payrolling & Staffing altijd all-in, dus zonder kleine lettertjes. Zo is de factor bijvoorbeeld altijd inclusief:

 • Bijdrage aan de sociale lasten en premies
 • Vakantiedagen
 • Vakantiegeld
 • Gratis gebruik van ons online systeem
 • Deskundige helpdesk
 • Personeels- en salarisadministratie
 • Pensioensopbouw
 • Loondoorbetaling tijdens ziekte van de werknemer
 • Gratis corporate branding op alle documenten (zoals arbeidsovereenkomsten)
 • Gratis HR-advies
 • Ondersteuning bij werving & selectie

Bereken direct jouw payroll tarief

Stap 1: gegevens invullen

Stap 2: tarief berekenen

Wat is het bruto uurloon van de medewerker?
In dit veld vul je het bruto uurloon van de medewerker in. Je kunt ook loonschalen vanuit de desbetreffende cao hanteren. Bij het vaststellen van het brutoloon hanteer je minimaal het minimum uurloon en de afspraken conform de cao. Kom je er niet helemaal uit, dan adviseren we je in een later stadium graag verder.

Gaat het om een bestaande of nieuwe medewerker?
In deze calculator kunnen we een flex tarief indicatie geven op basis van een nieuwe te verlonen medewerker. Wil je het flex tarief voor een bestaande medewerker berekenen? Dan raden we je aan om dit in een persoonlijk gesprek later bij ons aan te geven. Dit heeft alles te maken met het arbeidsverleden van de medewerker.×
Bij een bestaande medewerker kijken we graag gezamenlijk naar de mogelijkheden om onze flex dienstverlening toe te passen. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan, door contact op te nemen via 026 - 372 45 20.
Is het aantal uren in de week vast of variabel?
Werkt de medewerker geen vast aantal uren per week? Dan kan je kiezen voor variabele uren. Voor medewerkers met een vast aantal uren per week geef je eenmalig het aantal uren door.Is er een CAO van toepassing op jouw bedrijf?
Afhankelijk van de sector waar de medewerker in werkzaam is, wordt gekeken op welke basis de medewerker in dienst zal worden genomen. In een persoonlijk gesprek zullen wij je hier ook nader over adviseren.
Wil je ziekteverzuim meeverzekeren?
Het flex tarief wordt uitgebreid met reserveringen voor ziekteverzuim wanneer ervoor wordt gekozen om ziekteverzuim mee te verzekeren. Dit betekent dat we je ontzorgen en dat je geen factuur zult ontvangen bij een zieke medewerker. Kies je ervoor om ziekteverzuim niet mee te verzekeren, dan zal het flex tarief lager zijn. De verzuimuren worden dan apart aan je doorberekend.Welke CAO is van toepassing?

Wat is de functiebenaming van de medewerker?

OUTPUT

Ontdek direct jouw persoonlijke payroll aanbod

Bij problemen of vragen kunnen zowel jij als je medewerkers 24/7 terugvallen op een betrouwbare juridisch werkgever die alles goed geregeld heeft. DIRECT Payrolling & Staffing is naast partner in personeelszaken een sparringpartner in een brede context: we geven advies waar we kunnen. Neem contact op met onze expert: senior consultant Joël.

Meestgestelde payroll vragen voor werkgevers

Bij DIRECT Payrolling & Staffing ontfermen we ons altijd over de belangen van onze klanten en het personeel. Zo weten we dat salarisadministratie een tijdrovende en nauwkeurige bezigheid is. Veel werkgevers hebben hier vaak wat moeite mee. Denk alleen al aan het bijhouden van kennis en wijzigingen in arbeidsrecht en cao’s. Wij gaan graag de samenwerking met je aan om jou te ontzorgen als het gaat om loonstroken, loonmutaties, loonaangiften en jaaropgaven. Bovendien kunnen wij je ondersteunen met HR-administratieve taken en betalen wij de salarissen voor je uit.

Naast administratieve werkzaamheden, helpen we en adviseren we op het gebied van HR zaken.

Concrete voorbeelden van ontzorgen, zijn de onderstaande:

 • We geven een signaalfunctie met betrekking tot de aanzegtermijn van contracten;
 • We geven een signaalfunctie met betrekking tot aflopende contracten;
 • We registreren het verzuim;
 • We leveren gegevens aan voor een verzuimverzekering;
 • We leveren gegevens aan voor een passend pensioenfonds.

Ben je een startende of groeiende ondernemer? Met de payroll dienstverlening van DIRECT Payrolling & Staffing profiteer je van de volgende voordelen:

 • Geen personeels- en salarisadministratie
 • Geen grote risico’s van het werkgeverschap
 • Transparante kosten om een medewerker in te lenen
 • Ultieme flexibiliteit

Omdat je gebruik maakt van de payroll werkzaamheden van ons, ontzorgen onze experts je op het gebied van complexe personeels- en salarisadministratie en hoef je dit niet meer zelf te doen. Als inlenende organisatie kun je altijd gebruik maken van meer flexibiliteit bij uitzendkrachten.

DIRECT Payrolling & Staffing heeft een goed personeelsbeleid hoog in het vaandel staan. Medewerkers waar wij juridisch werkgever voor zijn, zijn medewerkers die pensioen ontvangen volgens de regeling van StiPP. Dit houdt in dat voor de eerste 26 gewerkte weken een wachttijd geldt, daarna 52 weken basispensioen en vervolgens vier jaar pluspensioen. Hiervan mag positief worden afgeweken door medewerkers direct pensioen te laten opbouwen volgens de basis- of plusregeling. Meer informatie is te vinden op de website van StiPP.

Het HR-vak kent vele ingewikkelde kwesties waar je niet altijd als ondernemer uit kunt komen. Dan is het handig om een nauwe samenwerkingspartner te hebben die verstand van zaken heeft. Het is een specialisme. Onze experts zijn opgeleid én helpen je graag bij het ontwikkelen van een goed HR-beleid. Denk hierbij aan zaken als het optuigen van een personeels-, beoordelings- en beloningsbeleid. Maar wanneer je dit goed neerzet, zorgt het voor meer motivatie, meer betrokkenheid en meer enthousiasme op de werkvloer.

Je bent ondernemer en hebt de wens om snel door te groeien. Ondernemerschap kent vele verplichtingen. Een groot onderdeel hiervan is de administratie. Maar ook de salarisadministratie. Dit is een vak apart. Het verwerken van de salarissen, het betalen van afdrachten en belastingen en het toepassen van de loonheffingsregels; het vergt veel kennis en kunde. Salarisadministratie is belangrijk, want je medewerkers verwachten iedere maand op een vaste dag hun salaris te ontvangen. Dit betekent dat je elke maand op een vast moment beschikbaar moet zijn om de salarisadministratie uit te voeren en de betalingen te doen. Binnen je salarisadministratie moet je ook rekening houden met de voortdurend veranderende wet- en regelgeving.

Dat is erg vervelend. Als een van jouw medewerker ziek wordt kijken we naar het contract. Afhankelijk van de contractvorm heeft de medewerker één of twee wachtdagen. Bij contracten zonder uitzendbeding is er sprake van één wachtdag en betalen wij de medewerker 90% van zijn salaris door gedurende de contractperiode. Bij payrolling worden dezelfde wachtdagen en doorbetalingen gehanteerd, die van toepassing zijn bij de vaste werknemers van de inlener.

Bij DIRECT Payrolling & Staffing werken we met ons online platform genaamd de Mijn DIRECT omgeving. Deze omgeving biedt diverse mogelijkheden. De omgeving geeft direct toegang tot salarisstroken, (een deel van) het personeelsdossier, ziek- en beter meldingen, enzovoort. Zelf heb je ook de beschikking over de handige portal waarin je makkelijk overzicht houdt op alle personeelszaken.

Bij DIRECT Payrolling & Staffing zijn we bekend met een drietal contractvormen, dit zijn de volgende:

 1. Met uitzendbeding: dit is mogelijk in de eerste 78 gewerkte weken, er hoeft geen einddatum te worden afgesproken en het aantal te werken uren is heel flexibel.
 2. Zonder uitzendbeding en zonder loondoorbetalingsverplichting: dit is mogelijk in de eerste 78 gewerkte weken, er wordt wel een einddatum afgesproken, maar het aantal te werken uren is nog steeds flexibel.
 3. Met loondoorbetalingsverplichting: verplicht na 78 gewerkte weken, maar ook al eerder mogelijk, er wordt een einddatum afgesproken en een vast aantal uren voor de medewerker.

Fase 1: week 0 – 26, uitzendbeding en geen loondoorbetalingsverplichting mogelijk, geen opbouw in pensioen

Fase 2: week 27 – 78, uitzendbeding en geen loondoorbetalingsverplichting mogelijk, opbouw basispensioen

Fase 3: week 79 – 286, geen uitzendbeding mogelijk en een loondoorbetalingsverplichting, maximaal 6 contracten mogelijk, opbouw pluspensioen

Fase 4: > 286 weken, contract voor onbepaalde tijd

Nog vragen?
Contact

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
Joel Knuijver

Joël Knuijver

“Ik help je graag verder!”

Overige contactgegevens

DIRECT Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 09178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem