Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

wat is
Payrolling?

Alles over payrolling aan je uitgelegd.

wat is
Payrolling?

Alles over payrolling aan je uitgelegd.

Het aantal freelancers en flexwerkers groeit jaarlijks gestaag. Daarmee stijgt ook het aantal medewerkers dat via payroll in dienst is. Maar wat is payrolling precies? Hoe werkt het? We leggen het je graag uit!

Wat doet een payrollbedrijf precies?

 • Verzorgt het loonstrookje
 • Betaalt het loon aan de werknemer
 • Draagt sociale lasten af (pensioenopbouw, verzekeringen)
 • Tekent voor alle risico’s (loondoorbetaling bij ziekte of langdurig verzuim)
Lucas Latrou

“Weten wat we voor jou kunnen betekenen? We nemen elke ondernemersvraag erg serieus. Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Om die reden bieden we altijd de beste maatwerk oplossing. Ik help je graag verder!”

Payroll
hoe werkt het?

Hoe werkt payroll? Payrolling is het verlonen van medewerkers – via een andere organisatie dan je eigen bedrijf. Een werknemer werkt gewoon bij jou volgens een bepaald rooster, maar staat onder contract bij een payrollorganisatie. Als ondernemer ben je dus niet de juridische werkgever. En dat heeft voordelen! Wat dacht je van minder risico, minder administratie en minder kosten?

Payrolling versus
uitzendbureau

Het concept van payrollen doet denken aan wat een uitzendbureau doet. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Een uitzendbureau neemt bijvoorbeeld ook de volledige werving en selectie op zich.

Lees hier over alle verschillen tussen payrolling en een uitzendbureau

Voor wie is
Payrolling

Payrolling is interessant voor iedereen die behoefte heeft aan het flexibel inzetten van personeel. Met payrollen kun je kiezen voor een flexibel tijdelijk arbeidscontract: maximaal drie contracten in maximaal drie jaar en daarna een contract voor onbepaalde tijd. Je zit niet vast aan een lange opzegtermijn en betaalt per gewerkt uur. Heel overzichtelijk!

Voor deze branches en ondernemers is payrolling een uitkomst:

 • bouw (bouwbedrijven, timmerbedrijven, schildersbedrijven)
 • zorginstellingen en medische instanties
 • ICT
 • callcenters
 • logistiek en transport

De bijkomende payroll
voordelen

Bij het in dienst nemen van personeel komt veel administratief werk om de hoek kijken. Onder anderen het aanmaken van arbeidscontracten, de salarisadministratie, ziek- en herstelmeldingen en ook het bijhouden van de wijzigingen in wet- en regelgeving. Het uitbesteden van al deze taken aan een payroll organisatie, scheelt veel administratief werk. Het uitbesteden van het juridische werkgeverschap kan ook een behoorlijke besparing opleveren in personeelskosten. Waar je normaal gesproken te maken hebt met een aparte factuur van je salarisadministratie kantoor of accountant, personeelsverzekeringen, pensioenfonds en arbodienst, heb je bij een payroll organisatie slechts te maken met een inkoopfactuur. Door gebruik te maken van payrolling services bent je per saldo minder geld kwijt dan wanneer je alle diensten los inkoopt. Je profiteert van het schaalvoordeel van de inkoop van de payroll organisatie.

In principe kan elke organisatie payrolling toepassen. Maar in het bijzonder is payrolling geschikt voor bedrijven die:

 1. net zijn gestart en waarbij de startende ondernemer nog niet de werkgeversrisico’s kan of wil dragen;
 2. te maken hebben met extreem drukke periodes en hele rustige periodes (door seizoensgebonden werk: bijvoorbeeld in een strandtent of bij het oogsten van gewassen op het land);
 3. veel verschillende soorten werknemers aan het werk hebben (van flexkrachten tot interims, van studenten tot pensionado’s, van vaste werknemers tot uitzendkrachten).

Waarom is payroll
slim

Laten we eens kijken naar het werk dat personeel in dienst nemen met zich meebrengt. Geloof ons – het is een flinke kluif aan administratief werk.

 • opstellen van arbeidscontracten
 • op contract nemen van werknemers (controleren en verwerken persoonlijke gegevens en identiteitsbewijs)
 • opslaan van privacygevoelige informatie
 • maandelijks salarisuitbetaling
 • afdragen van sociale lasten
 • aanleveren loonstrookje
 • ziek- en herstelmeldingen
 • bijhouden van de wijzigingen in wet- en regelgeving
 • contacteren van een arboarts bij verzuim
 • afhandelen van papierwerk na ontslag

Het uitbesteden van al deze taken aan een payrollbedrijf scheelt veel administratief werk. En, het uitbesteden van het juridische werkgeverschap kan ook een behoorlijke besparing opleveren in personeelskosten! Waar je normaal gesproken te maken hebt met een aparte factuur van je accountant of salarisadministratie-kantoor, personeelsverzekeringen, pensioenfonds en arbodienst, heb je bij een payrollorganisatie slechts te maken met één inkoopfactuur.

Door gebruik te maken van payrolling ben je per saldo minder geld kwijt dan wanneer je alle diensten los inkoopt. Je profiteert ook nog eens van het schaalvoordeel van de inkoop van de payroll organisatie.

Ontdek de voordelen van payrolling

Minder risico en
meer zekerheid

Een van de payrollbedrijven die het payrollen voor je kan verzorgen, zijn wij: DIRECT Payrolling & Staffing. Wij maken payrollen betaalbaar en eenvoudig. Je betaalt een vooraf afgesproken, vast bedrag per gewerkt uur. De risico’s van het juridische werkgeverschap komen voor rekening van ons; denk aan loondoorbetaling bij ziekte, langdurig verzuim, WIA, arbeidscontracten, et cetera.

Als je geen werk meer hebt voor je mensen of als je de medewerker een vast contract wilt aanbieden, dan zorgen wij voor een vlotte en correcte afwikkeling van alle administratieve zaken. Zo simpel is het!

Alles duidelijk?
Offerte aanvragen

DIRECT Payrolling & Staffing biedt werkgevers én intermediairs tenslotte alleen maar voordelen. Wanneer je besluit met ons in zee te gaan, nemen wij het totale juridische werkgeverschap van de betrokken werknemers van je over en tekenen we voor alle bijkomende administratieve zaken. DIRECT Payrolling & Staffing reduceert je personeelsadministratie tot één factuur.

Ontvang geheel vrijblijvend binnen 24 uur per e-mail een offerte op maat.

Binnen 24 uur

Geen verplichtingen

Altijd bereikbaar

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

"We zijn pro-actief, niet afwachtend. We zijn snel en we werken met passie. We zijn betrokken en persoonlijk. We zijn eerlijk en je kunt ons contacten waar en wanneer je ons nodig hebt. Wij zijn DIRECT."

Back To Top