Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Je bent van plan om je eigen uitzendbureau te starten. Een proces waar veel bij komt kijken. Met een groot netwerk aan je zijde van potentiële kandidaten en klanten ben je bijna zo ver om aan de slag te gaan. Echter ben je wel een beetje bang voor financiële, juridische en administratieve taken. Gezien de vele wettelijke vereisten is dit niet gek. Met DIRECT Payrolling & Staffing als jouw partner op het gebied van personeelszaken, worden al je (werkgevers)risico’s ontnomen.

Navigeer snel naar

Wat betekent backoffice uitbesteden voor starters?

De backoffice is de ‘achterkant’ van een uitzendbureau. Hieronder vallen alle administratieve taken waar je als uitzendbureau mee te maken krijgt. En dat zijn er nogal wat. Je hebt te maken met het opstellen van uitzend- en arbeidscontracten, het op contract nemen van flexwerkers, het registreren van gewerkte uren en het maken van loonstroken. Tegenwoordig besteden veel uitzendbureaus hun backoffice zaken uit.

Wij als specialist op het gebied van backoffice mogen dit voor vele diverse klanten op ons nemen. Onze dienstverlening is NBBU-, NEN 4400-1-gecertificeerd, wat wil zeggen dat wij altijd een kwaliteitsgarantie afgeven. Ga jij een eigen uitzendbureau starten en laat je de backoffice liever over aan ons? Dan worden wij juridisch gezien de werkgever en regelen wij alles op het gebied van verloning, facturatie, voorfinanciering én het debiteurenbeheer

Jouw partner op gebied van personeelszaken die je jouw medewerker kunt toevertrouwen.

Zo werkt het uitbesteden van de backoffice

Om het uitzenden voor jou makkelijk te maken, krijg je toegang tot Mijn DIRECT omgeving. Dit is een online platform en app van DIRECT Payrolling & Staffing, in de look-and-feel van jóúw uitzendbureau. Als intermediair volg je hier het digitaal op contract nemen, heb je alle documenten van flexwerkers op een rijtje en kan je de online urenregistratie bijhouden. Je flexwerkers hebben binnen Mijn DIRECT altijd en overal inzicht in loonstroken, gewerkte uren en overige documenten.

De voordelen van het uitbesteden van de backoffice

 • Je maakt jouw uitzendbureau tot een gezonde onderneming
 • Je kunt makkelijk (en snel) personeel aannemen
 • Je loopt geen risico bij verzuim of ontslag
 • En je hebt de financiële situatie goed op een rijtje

Wat kost het uitbesteden van de backoffice?

Het uitbesteden van de backoffice klinkt als een relatief dure onderneming. Niets is minder waar. Het is juist veel voordeliger dan het zelf uitvoeren van deze werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de kosten waar je zelf mee te maken zou krijgen als je de backoffice in-house laat. Je hebt geen zorgen meer over:

 • Personeelskosten die je kwijt bent aan een administratieve afdeling
 • Speciale software om te kunnen verlonen
 • Verzekeringen, premies en pensioenen

Kies vandaag nog om je backoffice activiteiten uit te besteden.

Als startende uitzendondernemer komen er veel uitdagingen op je pad. Maar de échte uitdaging? Dat is natuurlijk succesvol worden en groei doormaken. Met de hulp van DIRECT Payrolling & Staffing ben jij meteen ontzorgd. Zo maken we ondernemen makkelijk – zo maken we een uitzendbureau opstarten makkelijk!

Ontvang met een paar klikken geheel vrijblijvend binnen 24 uur een offerte op maat. Geen kleine lettertjes en geen verrassingen.

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Back To Top