Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen
“Rispens focust zich op langdurige relaties. We investeren graag in duurzaamheid.”

Jantitus Pelsma, Rispens Uitzendbureau

Rispens is een uitzendbureau gespecialiseerd in jacht- en scheepsbouw en interieurbouw. Onze klanten realiseren kwalitatieve hoogstaande projecten in deze branches. We voorzien werkgevers en werknemers in banen voor de duur van een bepaald project maar bieden ook mogelijkheden op vast dienstverband én om in het buitenland te werken. Als zeg ik het zelf: jachtbouw is een prachtige branche met gespecialiseerde vakmensen. Ik werk momenteel samen met 5 collega’s bij Rispens. Mijn functie is HR-manager. Maar eigenlijk ben ik ‘manusje-van-alles’. Zo houd ik mij bezig met audits, de certificeringen, klantbezoeken, beleid en ben ik vraagbaak voor velen.”

Duurzame relaties tussen werkgevers en werknemers

“Naar mijn inzien dekt het woord ‘uitzendbureau’ de lading niet helemaal. Wat ons namelijk uniek maakt is dat we steeds meer mensen in vaste dienst hebben genomen. We proberen mensen te binden aan ons én de werkgever. Ik zeg wel eens dat we doen aan ‘omdenken’. Wanneer iemand niet zo lekker op z’n plek zit, denken we juist graag mee. Het moet natuurlijk wel een uitstekende match zijn. En ik denk dat zowel de werkgever als de werknemer er profijt van hebben wanneer er een duurzame relatie ontstaat.”

Herkennen, erkennen en waarden

“Op dit moment ervaren we ongeëvenaarde krapte in de arbeidsmarkt. Maar de markt is eigenlijk nooit in balans geweest. Dat is niet iets nieuws. De mate waarin de schaarste op dit moment aanwezig is, is echter wel uitzonderlijk. Mensen weten steeds beter hoe het werkt. Vroeger ging het eenvoudig en snel. Zocht je werk, dan kon je vrijwel direct beginnen. Op dit moment is het een markt waarin kandidaten meer keuze hebben en het proces meer tijd kost. Wanneer mensen bij je aankloppen is het van belang om vertrouwen te kweken. Dingen moeten gewoon goed geregeld worden en je dient het gevoel te geven dat je er echt voor iemand bent. Dit betekent bij Rispens: altijd persoonlijke aandacht geven en tijd nemen voor een ander. Wij herkennen, erkennen en waarderen.”

Alle 150 vacatures invullen is niet het doel

“Op dit moment hebben we ruim 150 vacatures openstaan. Echter is ons doel niet om alle 150 vacatures in te vullen. We focussen ons juist op de kandidaten en denken vanuit de werkzoekenden. Wanneer iemand op zoek gaat naar een baan kijken we graag samen met de werkzoekende naar een baan die goed bij de persoon past. Het luisteren naar de wensen van een kandidaat is het belangrijkst.”

“Vroeger ging het eenvoudig en snel. Zocht je werk, dan kon je maandag al beginnen. Op dit moment is het een markt waarin je een langdurig traject samen ingaat.”

Jantitus Peltsma, Rispens Uitzendbureau

Een backoffice partij waar je op kunt bouwen

“Het hebben van een kundige backoffice partner aan je zijde kent vele voordelen. Je verkrijgt directe ondersteuning en kunt terugvallen op kennis en kunde. Zo ervaren we de kwaliteit van de klantenservice van DIRECT Payrolling & Staffing als een grote toegevoegde waarde. Onze processen worden door goede ondersteuning versimpeld en dus ook efficiënter. Wanneer je dreigt veel handelingen te moeten uitvoeren, kan het altijd makkelijker. Zelf heb ik altijd contact met vaste personen, iemand van de binnendienst en iemand van de buitendienst. Door even contact op te nemen met de backoffice-afdeling is een vraag of probleem zo opgelost. En laten we eerlijk zijn, het verlonen en contracteren van medewerkers is standaard bij ieder bedrijf. Waar je op kunt onderscheiden is kennis en het nakomen van aspraken. Eigenlijk is het een enorm compliment voor ons én voor DIRECT Payrolling & Staffing als we geen klachten krijgen van werkgevers en werknemers.”

Bekijk hier andere klantverhalen

Back To Top