Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Payrolling in de horeca en hospitality. Het is een constructie die ondernemen makkelijk maakt. Want juist in deze gastvrije branches wil je als ondernemer zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan zorgen over het personeel – die tijd besteed je liever aan je gasten.

Navigeer snel naar

Waarom payrolIing in de horeca?

Het werk in de horeca en hospitality is vaak seizoensgebonden, er werken veel oproepkrachten en parttimers én er is meestal sprake van een groot verloop omdat jongeren en studenten vaak tijdelijk in de horeca werken. Daarom werken verreweg de meeste bedrijven in de horeca en hospitality veelvuldig met 0-uren contracten, een arbeidsovereenkomst die zes maanden toegepast mag worden.

Wanneer jouw hotel, restaurant of café besluit om met DIRECT Payrolling & Staffing in zee te gaan, dan kunnen wij je medewerkers maar liefst 52 weken op basis van een 0-uren contract op onze payroll zetten. Hiermee bereik je als ondernemer niet alleen de gewenste optimale flexibiliteit, maar ook nog eens een perfecte controle op de arbeidskosten: via de payroll formule betaal je medewerkers tenslotte alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Bovendien brengt het wisselende personeelsbestand veel administratieve rompslomp met zich mee in de horeca. Hier ben je volledig vanaf met payrolling! Lees meer over payrolling voor werkgevers

Geen werkgeverrisico's

Bij payrolling fungeert DIRECT Payrolling & Staffing als juridisch werkgever: jouw personeel komt op onze loonlijst. Maar, jij blijft praktisch gezien natuurlijk gewoon de werkgever: jij selecteert de geschikte medewerkers, jij verschaft het werk. Payrolling verandert dus in de essentie helemaal niets aan de verhoudingen op de werkvloer.

Door het juridische werkgeverschap uit handen te geven aan DIRECT, parkeer je alle werkgeversrisico’s. De vaak hoge kosten die ziekte, langdurig verzuim of ontslag met zich meebrengen, zijn voor onze rekening. Een ander voordeel van payrolling is dat jouw personeelsadministratie een stuk eenvoudiger wordt. Je hoeft je niet druk te maken om sociale premies, verlof, vakantiegeld, pensioenopbouw of loondoorbetaling bij ziekte. En of je nu 1 of 21 medewerkers bij ons op de payroll hebt staan – je ontvangt aan het eind van de maand slechts één factuur.

payroll-horeca

De voordelen van payrolling in de horeca

 • Flexibeler in je personeelsbestand
 • Géén ingewikkelde personeelsadministratie meer
 • Géén werkgeversrisico bij verzuim of ontslag
 • Betalen per gewerkt uur
 • Financiële situatie beter op een rijtje
 • Nieuw personeel binnen 24 uur aan het werk
 • Gratis helpdesk
 • Alles online in te regelen via Mijn DIRECT

Wat kost payroll in de horeca?

Payrolltarieven zijn opgebouwd uit o.a. het nettoloon verzekeringen, pensioenen, belasting, afdrachten, etc. Net zoals jouw kosten voor eigen personeel. Het grootste verschil met een medewerker zelf in dienst hebben, is dat afdrachten door jou niet meer op verschillende momenten hoeven te worden betaald én dat je vooraf de arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s omtrent ontslag en ziekte al hebt afgebakend. Door ons all-in payroll tarief weet je precies wat een werknemer jou in totaal per uur kost. Lees meer over hoe payroll tarieven zijn opgebouwd.

Jouw payrollfactor berekenen? Dat kan middels onze flex calculator. Hiermee ontvang je een indicatie van jouw tarief. Natuurlijk kan je ook direct een maatwerkofferte aanvragen of ons bellen voor een persoonlijk voorstel. Wij maken kosteloos de berekening voor je waarna je zelf kan kijken of payroll interessant is voor jouw horecaonderneming. Een maatwerkvoorstel ontvang je binnen één werkdag.

"Wij kunnen je medewerkers maar liefst 52 weken op basis van een 0-uren contract op onze payroll zetten. Hiermee bereik je optimale flexibiliteit."
Joël Knuiver consultant Payrolling & Staffing

Ons payroll proces voor de horeca.

Medewerker meldt zich aan

Wij ontvangen de gewerkt uren

Wij factureren de uren

Jij betaalt de factuur

Wij versturen loonstrook

Wij betalen medewerker uit

DIRECT Payrolling & Staffing, jouw betrouwbare payrollpartner

Bij DIRECT Payrolling & Staffing maken we ondernemen graag makkelijk. En payrolling is daar een groot onderdeel van. Zet je jouw personeel op onze payroll, dan maak je je horecabedrijf flexibeler en profiteer je tegelijk van maximale zekerheid.

Wij zijn een betrouwbaar payrollpartner, aangesloten bij de NBBU en wij zijn NEN-4400-1 gecertificeerd. Als payrollorganisatie is DIRECT Payrolling & Staffing landelijk actief. Wij hebben jarenlange ervaring met payrolling voor restaurants, cafés, hotels en andere bedrijven in de hospitality-branche. Naast in de horecabranche, verzorgen we de payrolling voor bedrijven in bijvoorbeeld de bouwsector.

Meer informatie over payrolling?

Wil je meer weten over de payroll services voor de horeca? Bel ons op 026 372 4520 of vul het contactformulier in. Eén van onze consultants neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 • Personeelskosten scherp in beeld
 • Géén werkgeversrisico’s bij ziekte en ontslag
 • Personeel binnen 24 uur op contract
 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Back To Top