Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Payroll in de bouw. Het maakt ondernemen makkelijk; payrolling is een constructie waarmee bedrijven in de bouwsector hun personeel op de loonlijst van DIRECT Payrolling & Staffing zetten. Wanneer je hier als bouwbedrijf voor kiest, ben je in één keer van al die administratieve werkzaamheden verlost. Ook neem je via payroll direct afscheid van alle werkgeversrisico’s.

Navigeer snel naar

Waarom payroll in de bouwsector?

Payrolling in de bouw is populair. Dat heeft vooral te maken met het feit dat orderportefeuilles van bouwbedrijven steeds wisselend gevuld zijn. Werkgevers in de bouwsector zijn daardoor vaak aangewezen op tijdelijk personeel: uitzendkrachten, seizoenswerkers en andere parttimers. Dit brengt verschillende soorten contracten met zich mee, waardoor een bouwbedrijven met veel extra administratie worden geconfronteerd. Lees meer over payrolling voor werkgevers

Geen werkgeverrisico's

Als ondernemer ben je met payrolling technisch gezien niet de werkgever van de flexkrachten of interims die je op onze loonlijst zet. Dat betekent dat je geen personeelsadministratie hebt en daarbij op geen enkele wijze te maken hebt met werkgeversrisico’s. Met DIRECT Payrolling & Staffing hoef je je dus geen zorgen te maken bij langdurige ziekte of ontslagprocedures.

Ook als het gaat om een goede pensioenregeling, ben je bij DIRECT aan het juiste adres. Vakkrachten in de sectoren Bouw & Infra en Afbouw moeten verplicht bij bpfBOUW worden aangemeld. En daar helpen wij natuurlijk ook graag bij.

Aan het hebben van personeel in vaste dienst kleven nadelen, vooral voor bedrijven in de bouw. Als in geen andere sector heb je in de bouw te maken met periodes waarin er heel veel werk is – en periodes waarin er nauwelijks werk is, denk aan de bouwvak of winterperiode. Payrolling zorgt voor flexibiliteit: als het nodig is kan een seizoenswerker, parttimer of uitzendkracht binnen 24 uur op onze loonlijst staan, en dus voor jou aan de slag.

De voordelen van payrolling in de bouw

 • Flexibeler in je personeelsbestand
 • Géén ingewikkelde personeelsadministratie meer
 • Géén werkgeversrisico bij verzuim of ontslag
 • Betalen per gewerkt uur
 • Financiële situatie beter op een rijtje
 • Nieuw personeel binnen 24 uur aan het werk
 • Gratis helpdesk
 • Alles online in te regelen via Mijn DIRECT

Wat kost payroll in de bouw?

Payrolltarieven zijn opgebouwd uit o.a. het nettoloon verzekeringen, pensioenen, belasting, afdrachten, etc. Net zoals jouw kosten voor eigen personeel. Het grootste verschil met een medewerker zelf in dienst hebben, is dat afdrachten door jou niet meer op verschillende momenten hoeven te worden betaald én dat je vooraf de arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s omtrent ontslag en ziekte al hebt afgebakend.

Door ons all-in payroll tarief weet je precies wat een werknemer jou in totaal per uur kost en kan je de aanneemsom beter en scherper in kaart brengen. Daarnaast loop je geen risico meer op tegenvallende personeelskosten tijdens een project. Lees meer over hoe payroll tarieven zijn opgebouwd.

Jouw payrollfactor berekenen? Dat kan middels onze flex calculator. Hiermee ontvang je een indicatie van jouw tarief. Natuurlijk kan je ook direct een maatwerkofferte aanvragen of ons bellen voor een persoonlijk voorstel. Wij maken kosteloos de berekening voor je waarna je zelf kan kijken of payroll interessant is voor jouw onderneming. Een maatwerkvoorstel ontvang je binnen één werkdag.

"Door ons all-in payrolltarief weet je precies wat een werknemer per uur kost en kan je de aanneemsom scherper in kaart brengen."
Joël Knuiver consultant Payrolling & Staffing

Ons payroll proces voor de bouw.

Medewerker meldt zich aan

Wij ontvangen de gewerkt uren

Wij factureren de uren

Jij betaalt de factuur

Wij versturen loonstrook

Wij betalen medewerker uit

DIRECT Payrolling & Staffing, op ons kan je bouwen

Wij zijn een betrouwbaar payrollpartner, aangesloten bij de NBBU en wij zijn NEN-4400-1 gecertificeerd. Als payrollorganisatie is DIRECT Payrolling & Staffing landelijk actief. Op onze ervaring en kunde kun je bouwen; we hebben we namelijk veel ervaring met payrolling. We doen dit dan ook voor veel bedrijven in de bouwsector. Onder andere aannemers, bouwbedrijven, timmerbedrijven en schilders zetten hun personeel op onze loonlijst.

Bij DIRECT Payrolling & Staffing werken we volgens de wettelijke regelgeving en nemen we jouw personeel aan volgens de cao. Werknemers ontvangen elke maand stipt hun salaris en bouwen pensioen op.

Meer informatie over payrolling?

Wil je meer weten over de payroll services voor de bouwsector? Bel ons op 026 372 4520 of vul het contactformulier in. Eén van onze consultants neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 • Personeelskosten scherp in beeld
 • Géén werkgeversrisico’s bij ziekte en ontslag
 • Personeel binnen 24 uur op contract
 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kunnen we je verder helpen? Neem contact op.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Back To Top