skip to Main Content

Payroll voor de
Bouw

Payroll voor de
Bouw

Payroll in de bouw. Het maakt ondernemen makkelijk; payrolling is een constructie waarmee bedrijven in de bouwsector hun personeel op de loonlijst van DIRECT zetten. Wanneer je hier als bouwbedrijf voor kiest, ben je in één keer van al die administratieve werkzaamheden verlost. Ook neem je via payroll direct afscheid van alle werkgeversrisico’s.

Waarom payroll in de bouwsector?

Payrolling in de bouw is populair. Dat heeft vooral te maken met het feit dat orderportefeuilles van bouwbedrijven steeds wisselend gevuld zijn. Werkgevers in de bouwsector zijn daardoor vaak aangewezen op tijdelijk personeel: uitzendkrachten, seizoenswerkers en andere parttimers. Dit brengt verschillende soorten contracten met zich mee, waardoor een organisatie met veel extra administratie worden geconfronteerd.

Lees meer over payrolling voor werkgevers

DIRECT Payrolling & Staffing: op ons kan je bouwen

Als payrollorganisatie is DIRECT Payrolling & Staffing landelijk actief. Op onze ervaring en kunde kun je bouwen; bij DIRECT hebben we namelijk veel ervaring met payrolling. We doen dit dan ook voor veel bedrijven in de bouwsector. Onder andere aannemers, bouwbedrijven, timmerbedrijven en schilders zetten hun personeel op onze loonlijst.

Bij DIRECT werken we volgens de wettelijke regelgeving en nemen we jouw personeel aan volgens de cao. Werknemers ontvangen elke maand stipt hun salaris en bouwen pensioen op.

Geen werkgeverrisico’s

Als ondernemer ben je met payrolling technisch gezien niet de werkgever van de flexkrachten of interims die je op onze loonlijst zet. Dat betekent dat je geen personeelsadministratie hebt en daarbij op geen enkele wijze te maken hebt met werkgeversrisico’s. Met DIRECT Payrolling & Staffing hoef je je dus geen zorgen te maken bij langdurige ziekte of ontslagprocedures.

Aan het hebben van personeel in vaste dienst kleven nadelen, vooral voor bedrijven in de bouw. Als in geen andere sector heb je in de bouw te maken met periodes waarin er heel veel werk is – en periodes waarin er nauwelijks werk is, denk aan de bouwvak of winterperiode. Payrolling zorgt voor flexibiliteit: als het nodig is kan een seizoenswerker, parttimer of uitzendkracht binnen 24 uur op onze loonlijst staan, en dus voor jou aan de slag.

De voordelen van payrolling
in de bouw

  • Flexibeler in het personeelsbestand
  • Geen ingewikkelde personeelsadministratie
  • Geen werkgeversrisico bij verzuim of ontslag
  • Betalen per gewerkt uur
  • Financiële situatie beter op een rijtje
  • Nieuw personeel binnen 24 uur aan het werk
  • Gratis helpdesk
  • Alles online regelen via Mijn DIRECT

 

Meer informatie over payrolling?

Wil je meer weten over de payroll services voor de bouwsector? Of weten welke tarieven we hanteren? Bel ons, of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan.

Naast payrolling, bieden we bij DIRECT Payrolling & Staffing andere diensten waarmee we ondernemen makkelijk maken.

Alles duidelijk?
Offerte aanvragen

DIRECT Payrolling & Staffing biedt werkgevers én intermediairs tenslotte alleen maar voordelen. Wanneer je besluit met ons in zee te gaan, nemen wij het totale juridische werkgeverschap van de betrokken werknemers van je over en tekenen we voor alle bijkomende administratieve zaken. DIRECT Payrolling & Staffing reduceert je personeelsadministratie tot één factuur.

Ontvang geheel vrijblijvend binnen 24 uur per e-mail een offerte op maat.

Binnen 24 uur

Geen verplichtingen

Altijd bereikbaar

"We zijn pro-actief, niet afwachtend. We zijn snel en we werken met passie. We zijn betrokken en persoonlijk. We zijn eerlijk en je kunt ons contacten waar en wanneer je ons nodig hebt. Wij zijn DIRECT."

Back To Top