Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

Een uitzendbureau starten

Hoe doe je dat?

Een uitzendbureau starten - hoe dan?

Of je het nu al wereldkundig hebt gemaakt of niet – je gaat een eigen uitzendbureau, detacheringsbureau of recruitmentbureau starten. Dat besluit staat vast. Want je werkt graag met mensen, je bent goed in het maken van matches, het leggen van nieuwe klantrelaties én hebt een ondernemersgeest. De vraag is nu: hóé ga je dat detacherings-, recruitment- of uitzendbureau precies beginnen?

In een notendop heb je twee opties:

 1. Alles volledig op eigen kracht uitvinden en opzetten
 2. Krachten bundelen met een organisatie gespecialiseerd in backoffice dienstverlening

Op eigen kracht starten

Hoewel het vrij eenvoudig klinkt om een uitzendbureau of bemiddelingsorganisatie te starten, moet je stevig in je schoenen staan. Helemaal als je als ondernemer zonder hulp van een professionele, derde partij start. Want je krijgt te maken met verschillende cao’s, ingewikkelde en steeds wijzigende wet- en regelgeving voor de flexbranche, de aanschaf en inrichting van je automatiseringsomgeving én risico’s zoals de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte en bij leegloop. Maar ook zaken als het op juiste wijze inregelen van pensioen en het op orde hebben van je certificeringen horen erbij. En niet onbelangrijk: al vanaf moment één ga je uitzend- of detacheringskrachten in dienst nemen en ga je de verplichting aan om hun salarissen te voldoen – terwijl je misschien over geen of een niet al te groot startkapitaal beschikt.

Hier moet je over beschikken:

 • Voldoende financiering; zowel voor de betaling van de salarissen, het doen van je initiële investeringen en het aanleggen van een reservepotje mochten je klanten niet of niet op tijd betalen;
 • Up-to-date kennis over de rechtspositie van de flexkrachten en de toepasselijkheid van de arbeidsvoorwaarden die je conform de CAO moet toepassen;
 • Volledig op de hoogte zijn van de huidige wet- en regelgeving zoals de WAB en tijdig anticiperen op nieuwe wet- en regelgeving;
 • Een correct en efficiënt ingerichte boekhouding en salarisadministratie.

Een ondernemingsplan voor een slimme start

Ga je op eigen kracht een uitzendbureau of detacheringsbureau beginnen, dan geef je je onderneming de slimste start met een ondernemingsplan. Zo’n plan dwingt je om goed na te denken. Niet alleen over je plannen, je verwachtingen en kansen, maar ook over de concurrenten en bedreigingen binnen de uitzendbranche. En ook niet onbelangrijk: een ondernemingsplan geeft je direct inzicht in de financiële middelen die je nodig hebt.

Krachten bundelen

Dat je steengoed bent in het matchen van werknemers en werkgevers wil niet automatisch zeggen dat je steengoed bent in het voeren van een administratie, het opstellen van contracten en het bijhouden en toepassen van juridische en fiscale wet- en regelgeving . Daarom is het slim om krachten te bundelen: jij focust je op het maken van matches en nieuwe klantcontacten, wij focussen ons op de rest.

Werving

Onze experts kennen de uitzend- en detacheringsbranche als geen ander en denken proactief mee als het gaat om de werving en selectie en de uiteindelijke uitzending of detachering. Ook heb je met ons toegang tot onze online recruitment omgeving, een extra en efficiënt kanaal waarmee je je vacatures nóg beter en sneller kunt invullen.

Backoffice

Jij werft de ideale kandidaat en geeft de gegevens en de gewerkte uren door – wij handelen de rest af: van het onboarden en het factureren van je opdrachtgever tot het contracteren en tijdig uitbetalen van je medewerkers. Als de ‘juridische werkgever’  verzorgen  wij alle  afdrachten (o.a. loonbelastingen, werkgeverspremies, pensioenafdrachten) en dekken meteen de juridische risico’s voor je af. Laat je de backoffice aan ons uitbesteden, dan nemen we al het privacygevoelige papierwerk achter de schermen van je over. We nemen flexwerkers digitaal op contract en geven jou en je krachten toegang tot een eigen, moderne online portal die geheel in eigen look and feel kan worden uitgevoerd.

“Wat je aan ons overdraagt is gewoon goed geregeld. Als groot payrollbedrijf hebben we veel zaken doorontwikkeld en geautomatiseerd – daar profiteer jij van.”

– Joël Knuijver, Accountmanager bij DIRECT Payrolling & Staffing

Joël Knuiver consultant Payrolling & Staffing

Neem contact op voor
meer informatie

Wij weten dat je liever gisteren dan vandaag je eigen uitzendbureau had geopend. Laat daarom vandaag nog je gegevens achter en we sturen je binnen 24 uur een e-mail met onze werkwijze en onze condities waaronder onze tarieven. Geen kleine lettertjes en geen verrassingen!

Meteen een stap verder en advies krijgen van onze expert? Neem contact op met Joël Knuijver, Senior Consultant, hij adviseert je over alles wat je moet weten als je een eigen uitzendbureau gaat beginnen.

Meer informatie ontvangen?

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
Back To Top