Skip to content
Snel en professioneel Binnen 24 uur op contract Kundige HR-adviseurs Maatwerk oplossingen

DIRECT verzuim terugdringen

Veel ziekteverzuim? Ontvang de juiste verzuimbegeleiding

DIRECT verzuim terugdringen

Veel ziekteverzuim? Ontvang de juiste verzuimbegeleiding

De kennis, kunde en inzet van je werknemers; daar gedijt een bedrijf op. Maar iedereen is weleens ziek. Is dit voor één dag, dan is dat vervelend maar kunnen directe collega’s het werk van die werknemer nog wel oppakken. Maar komt het verzuim langdurig of regelmatig voor, dan werkt het verzuim belastend door op het hele bedrijf. Met verzuimbegeleiding van DIRECT Payrolling & Staffing kan je dit zoveel mogelijk voorkomen. Ons verzuimmanagement zet alles op alles om het ziekteverzuim terug te dringen.

Ziekteverzuim kost geld laat je adviseren

Bij kortdurend ziekteverzuim dat veelvuldig voorkomt, is een belangrijke eerste stap om de oorzaak van het verzuim te achterhalen. Misschien heeft de werknemer een fragiele conditie? Of misschien is er onvrede over de hoge werkdruk, het werk of inkomen? Wellicht is er een conflict met de werkgever of collega’s, of misschien spelen er privéproblemen. Het gesprek aangaan is een belangrijke tweede stap. Hier springt DIRECT met verzuimbegeleiding in en adviseren we over de vervolgstappen. Bijvoorbeeld over het maken van duidelijke afspraken om de oorzaak aan te pakken. Het inschakelen van de arbodienst, het verhogen van de drempel van ziekmelden, of het instellen van wachtdagen (geen loon tijdens de eerste twee ziektedagen) kan het kortdurend verzuim beperken.

Beeld-DPR-begeleiding-verzuim

Ziek melden: hoe gaat dat?

Nadat de werkgever een overeenkomst heeft gesloten met DIRECT Payrolling & Staffing voor het verzuimbeheer gaat het bij een ziekmelding als volgt:

Stap 1: Een medewerker belt voor aanvang van de werkdag naar zijn directe leidinggevende om zich ziek te melden.

Stap 2: De zieke medewerker belt hierna persoonlijk naar DIRECT Payrolling & Staffing om het ziekteverzuim door te geven.

Stap 3: De zieke medewerker geeft het verzuim door via het verzuimformulier.

Beter melden

De medewerker laat dit voor aanvang van de werkdag telefonisch weten aan de leidinggevende én aan DIRECT Payrolling & Staffing.

Beeld-DPR-verzuim

Heb je te maken met langdurige ziekte?

Maar een werknemer kan ook zomaar lang uit de running zijn: zes weken of langer. Niet wenselijk voor de werkgever, maar ook niet voor de zieke werknemer. Langdurige verzuim is een enorme kostenpost, vooral voor (kleinere) mkb’ers. Een werknemer die langdurig ziek is – het kan flink in de papieren lopen. Maar, je mag en kan een zieke werknemer niet zomaar ontslaan. Zeker niet tijdens de eerste twee jaar van ziekte, dat is in elke cao geregeld. Toch heb je als werkgever ook rechten.

Bij DIRECT helpen we in deze lastige situaties. We onderzoeken de mogelijkheden die je hebt, en denken mee over de manier waarop de werknemer ziek uit dienst gaat. Want natuurlijk wil je dat dit, ondanks de situatie, zo prettig mogelijk gaat voor beide partijen.

Wat we nog meer kunnen betekenen

Je kan bij DIRECT Payrolling & Staffing terecht voor alles omtrent personeelszaken:

Werving & selectie

Geschikt personeel op de juiste plek? Het begint met een goede vacature. Wij helpen je bij de werving.

Uitzenden

Een flexibele medewerker vinden? Met ons uitgebreide netwerk helpen wij verder.

Payroll

Personeel direct aan het werk hebben, maar geen administratie en risico’s? Zet ze bij ons op de loonlijst.

Verzuimmanagement bij DIRECT

Voor honderd procent ziekteverzuim voorkomen is onrealistisch, maar het ziekteverzuim terugdringen naar een stabiel, laag percentage is wel haalbaar. Binnen élk bedrijf. In het ideale geval is het gemiddelde verzuimpercentage nooit hoger dan drie procent.

Met het verzuimmanagement van DIRECT brengen we het huidige verzuim in kaart. Omdat dit binnen elke branche anders is, focussen we op een aantal aspecten. Bijvoorbeeld:

  • het soort werk;
  • de omstandigheden waaronder werkzaamheden worden uitgevoerd;
  • de samenstelling werknemers (leeftijd, scholing, achtergrond);
  • de verhoudingen en samenwerking tussen zowel collega’s als het management;
  • de arbeidsvoorwaarden.

Met kennis over deze aspecten, kunnen we een goed advies geven over het beste re-integratietraject. We reiken concrete oplossingen aan. Dus is een verzuimverzekering nodig die de kosten dekt? Een goed aannamebeleid? Of een nieuw, duidelijk verzuimbeleid dat voor meer structuur zorgt? Zo’n concrete aanpak noemen we bij DIRECT op en top verzuimmanagement!

Nog vragen?
Contact

Met verzuimbegeleiding zijn zieke medewerkers voor jou geen zorg meer. Bij DIRECT nemen we, samen met onze verzuimbegeleidingspartner, de volledige begeleiding voor onze rekening. Meer weten over hoe onze verzuimbegeleiding in elkaar steekt? Neem contact op.

 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
Joel
Joël Knuijver

“Ik help je graag verder!”

Overige contactgegevens

DIRECT Payrolling & Staffing

KvK handelsregister: 09178377
BTW nummer: 8188.71.556.B01
Jansbuitensingel 7
6811AA Arnhem

Back To Top