skip to Main Content

Payrolling voor

ZZP'ers

Steeds meer ZZP’ers maken gebruik van payrolling. De Nederlandse arbeidsmarkt telt momenteel ruim 1 miljoen ZZP’ers. Van al die zelfstandigen zonder personeel werkt inmiddels al veertien procent samen met een payroll bedrijf. En dat aantal groeit nog steeds. In zes op de tien gevallen komt het initiatief om voor payrolling te kiezen van de werkgever. Het aantal ZZP’ers dat zelf aanklopt bij een payroll bedrijf, groeit echter eveneens met de dag.

Waarom kiezen werkgevers voor payrolling?

Minister Asscher en de zijnen zijn van mening dat ZZP’ers die bijna full time voor een opdrachtgever werken, een arbeidsovereenkomst aangeboden zouden moeten krijgen, uiteraard met alle bijbehorende plichten en risico’s. Dat is natuurlijk een waanidee, want iedere werkgever weet dat een vaste arbeidsrelatie niet alleen erg duur is, maar vooral ook bijzonder risicovol. Gevolg? Steeds meer bedrijven besluiten de kennis van de ZZP’ers in huis te houden door ze een payroll contract aan te bieden. Wanneer ook u voor payrolling kiest, loopt u in geval van bijvoorbeeld ziekte of slepende ontslagprocedures geen enkel financieel risico.

Waarom kiezen ZZP’ers voor payrolling?

Bijna de helft van de ZZP’ers zegt graag een pensioen te willen opbouwen, terwijl ruim 15% verklaart door ziekte wel eens langer dan drie maanden uit de roulatie geweest te zijn, waardoor ze niet in staat waren om inkomen te genereren. In beide gevallen is de keuze voor payrolling de enige juiste: wanneer u als ZZP’er voor de payroll constructie kiest, bouwt u na 26 weken verplicht pensioen op en bent u bovendien verzekerd tegen de risico’s van al dan niet langdurige ziekte.

Payrolling zorgt voor sociale zekerheden

Ook andere financiële motieven, bijvoorbeeld liquiditeit of debiteurenbeheer, kunnen voor u als ZZP’er de doorslag geven om voor payrolling te kiezen. Twee op de vijf ZZP’ers geven namelijk aan regelmatig met wanbetalers te maken te hebben. Daarnaast kiest een kleine vijftien procent van de ZZP’ers voor payrolling om definitief afscheid te kunnen nemen van alle administratieve rompslomp. Bijna zes procent van de ondervraagde ZZP’ers tenslotte, geeft de sociale zekerheden als belangrijkste reden om met een payroll bedrijf in zee te gaan.

Meer payroll informatie

Wilt u meer weten over de payroll services van DIRECT Payrolling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u graag over de mogelijkheden. Voor meer informatie over onze tarieven kunt u online een payroll offerte aanvragen. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor een persoonlijke afspraak met onze account manager in uw regio.

x
Chat met één van onze medewerkers.
Back To Top
×Close search
Zoeken